Как да попитам нашите дали мога да ида на дискотекаНекви тактики ала бала,само да не е като сестра ми преди години когато баща ми я е чакал пред дискотеката с разбрицаната кола
Но ест след първите пъти се е отказал
Та как да подходя
![]()
Ами кажи:
-Мамо,тате ще има парти еди къде си тази вечер...Всички от компанията са решили да ходят,може ли да отида?
Ако трябва им кажи,че ще се върнеш по-рано от вечерния час (ако имаш) и ще те пуснат.![]()
просто казваш отивам на дискотекане виждам нищо сложно
какви тактики какви 5 лв... ?
мм аз на наще им съобщих преди 2 дена, че след ден-два ше ходя на дискотека и те "ми хуу"![]()
ти първо се научи да пускаш теми бе готин, а после се научи да говориш и накрая питай ваще как да отидеш на дискотека нищо че дори нямаш годините...
![]()
...А защо трябва да ги питаш...?
Просто кажи,че излизаш с фр и ше се забавлявате...задължително ли е да уточняваш къде?![]()
+1Първоначално написано от ghetto_superstar
Обаче е важно на колко години си![]()
А забелязала съм ,че докато питаш ''Може ли..?'' в повечето случаи ти отказват.Направо им кажи ''Отивам на дискотека''(например)...
ЗА кво трябва да лъже кажи отивам на дискотека ще се върна до толкова си часа и им ксжи че не искаш баща ти да те взима и тва за кво трябва да лъжеш или въобще да имаш тактикаПървоначално написано от Converse333
Кажи, че всичките ти приятелки ще ходят и ще се чувстваш изолирана, ако не отидеш и ти. Кажи им с кого ще бъдеш, в коя точно дискотека и кога ще се прибереш.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Аз не съм казала,че трябва да лъже.Казах,че може да се върне по-рано от вечерния час,ако ходи за пръв път на дискотека.Първоначално написано от DiScOnEcTeD
как да им кажеш... давам ти начален тласък: а,б,в,г,д,е,ж,з,и,й,к,л,м,н,о,п,р ,с,т,у,ф,х,ц,ч,ш,щ,Ь,ь,ю,я
ако с тия 30 букви, че даже и с по-мялко може, можеш да сформираш едон изречение, въпросително да е, и да ги попиташ може ли... естествено не трябва да се оливаш, не трябва да казваш едно, а да направиш друго, щото втори път няма да те пуснат... ако са разбрани хора, ше те пуснат![]()
Това е много добра идея.... Един-два-пет пъти ако трябва се прибери преди вечерния час...И ваще ще видят,че могат да разчитат на теб..И може и да отпадне вечерния час..Или поне ще е по-докъсно...Първоначално написано от Converse333
Прояви сериозно и отговорно отношение,и след време няма да съжеляваш... : )
сериозно отношение трябва да се проявява и към правописа... няма да съжЕляваш, вОобще![]()
Първоначално написано от Tempest
Цял живот се мъча да пиша съжАлявам с А... Но не ми се пллучава...Мислех,че вече сте свикнали... Въобще не знаех,че съжЕляваш за тва
![]()
![]()
Е,може да.Имам предвид,че някои родители свикват така децата им да ги питат за всичко.И стане момичето/момчето на 18 (например) и при поредното питане родителите и не я/го пускат,защото са свикнали да зависи само от тяхното мнение.Първоначално написано от lipstik
П.С. Казвам го,защото съм виждала доста такива примери..
Аз например никога няма да кажа 'може ли'някакси глупаво ми звучи...най-често(ако съм сигурен че няма да има проблем)си казвам просто излизам с еди-кого си(ако го познават)или 'отивам еди-къде си'.Иначе за дискотеката бих казал'Ами едни приятели ме викат на дискотека,нещо против да отида.Ще сме доста хора' или нещо такова
Миии например за мен:
Идва бпатовчедка ми на гости и нали си говорят с майка ми и тя по едно време пита:
-Ми ти Мони ходиш ли на дискотека?
Аз поглеждам майка ми ... и викам:
- Ми не знам дали ми дават ... ама иначе не.
Майка ми:
-Че ти не си ме питала ? Като искаш си върви с приятелките ти ...![]()
Така че викни братовчедка ти ... де да знаеш .. може и при теб така да се развият нещата![]()