- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Френски или руски?
Другата година ще уча втори език(един от двата)и сега се чудя кой да избера,макар че имам много време сега се замислих,понеже първоначално клонях към френския,но в нас има един речник и думите ми се струват ужасни и ми звучат,като някакво заклинание.Въобще винаги съм го мразела този език,понеже ми се струва някакъв труден и всяко изречение имам чувството,че е от сто срички.За сметка на това руския ми харесва адски много,понякога дори си тегля филми с това озвучение,за да ги слушам.Винаги съм го обичала,но г-жата,която ще ни предава не се знае каква ще излезе,а тази по френски я познавам(преди ми е била класна и е супер добър и симпатичен човек) и смятам,че ще изкарвам по-добри оценки,ако запиша френски.Пък и съм чувала,че граматиката на руския е гадна,за френския вече незнам...И сега ми се получи една дилема,понеже руския много го харесвам,като звучене(за разлика от повечето хора,струва ми се),а пък френския познавам и г-жата и все си мисля,че граматиката му не е чак толкова сложна(тя ми е слабото място) пък и повече хора са за френски да се записват,мисля.Абе въобще вие как мислите,кое от двете?
"Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
Е, почувства ли се вече истински човек?"
Дензъл Ребеловски