.

Виж резултатите на анкетата: Френски или руски?

Гласували
43. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • френски

31 72,09%
  • руски

12 27,91%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29
    Супер фен Аватара на zvezdichkaaa
    Град
    ^*в нас^*

Френски или руски?

Другата година ще уча втори език(един от двата)и сега се чудя кой да избера,макар че имам много време сега се замислих,понеже първоначално клонях към френския,но в нас има един речник и думите ми се струват ужасни и ми звучат,като някакво заклинание.Въобще винаги съм го мразела този език,понеже ми се струва някакъв труден и всяко изречение имам чувството,че е от сто срички.За сметка на това руския ми харесва адски много,понякога дори си тегля филми с това озвучение,за да ги слушам.Винаги съм го обичала,но г-жата,която ще ни предава не се знае каква ще излезе,а тази по френски я познавам(преди ми е била класна и е супер добър и симпатичен човек) и смятам,че ще изкарвам по-добри оценки,ако запиша френски.Пък и съм чувала,че граматиката на руския е гадна,за френския вече незнам...И сега ми се получи една дилема,понеже руския много го харесвам,като звучене(за разлика от повечето хора,струва ми се),а пък френския познавам и г-жата и все си мисля,че граматиката му не е чак толкова сложна(тя ми е слабото място) пък и повече хора са за френски да се записват,мисля.Абе въобще вие как мислите,кое от двете?
    "Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
    Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
    Е, почувства ли се вече истински човек?"
    Дензъл Ребеловски

така да оставим това кои ще ти предава ... аз също трябваше да избирам , а на мен руския не ми харесва той има кофти граматика но е по- близо до нашия език ... а за френския уча о вече 5години все в училище и на мен много ми харесва като език и си го уча защото наистина много ми харесва , но ще ти кажа гаден е и той и то доста . Ако не го харесваш и наистина не искаш да го учиш по - добре недей руския ще ти е по лесен за учене поне според мен

френски

Супер фен Аватара на sladkalady
    Учи този език,който на теб ти харесва...не се влияй от това кой ще ти преподава...Имаш ли желание ще ги научиш и двата...От това,което си написала разбирам,че харесваш повече руския...следователно имаш желание и ще го научиш по-лесно
    Ти си решаваш
    Уморих се да издирвам оправдания!
    Претръпнах от обичане и от копнеж.
    Спи ми се-дълго и без сънища.
    Спи ми се! А пия кафе...

аз бих ти казала - френски
    а ти учи този, който ти е по-лесен и интересен.. и искаш да знаеш
    Човек не обича истински, ако не обича вечно. 19.06.2009

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Аз бих избрала френския, въпреки че граматиката му въобще не е лесна. Майка ми казва, че там има правило и изключчение на изключението на изключението. Руския на мен не ми харесва като звучене, като граматика не знам трудна или лесна е.

Град
    ^*в нас^*
    Ами на мен,който и език да уча ще ми е интересен,защото просто си обичам езиците.Като зучене,обаче повече към руския клоня,но заради трудната му граматика се разколебах,защото не ме бива много в граматиките и затова.Въпроса ми е главно кои е език е по-лесен и найстина ли граматиката на руския е толкова сложна?
    Дензъл Ребеловски

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Виж сега. И двата езика са сложни - приеми го. Само английския е по-лесен. Като граматика и трудност, не си сполучила на лесен език - тук вече трябва да гледаш дали ти харесва или не. Като руския ти харесва- пиши него.

Голям фен Аватара на dark_wings
    Цитирай Първоначално написано от zvezdichkaaa
    Ами на мен,който и език да уча ще ми е интересен,защото просто си обичам езиците.Като зучене,обаче повече към руския клоня,но заради трудната му граматика се разколебах,защото не ме бива много в граматиките и затова.Въпроса ми е главно кои е език е по-лесен и найстина ли граматиката на руския е толкова сложна?
    И двата са със сложа граматика.По-лесен ше ти е този,който искаш повече.

Град
    ^*в нас^*
    Мхм мерси на всички,предполагам че ще реша в последния момент,както винаги.Иначе знам,че английския е много по-лесен от тях,но такъв ми бил късмета...Аз английски си уча от много време и до друг език не съм и припарвала,затова разпитвам хахах :P
    Дензъл Ребеловски

Повече от фен Аватара на LittleFashionista
    То само отпърво ти се струва трудно.После ще свикнеш с езика ще ти е по-лесно и дори няма да осетиш как си го научила.При мен беше така...Нз за тебе...
    П.П. аз гласувах за френския

100% за френски.

Град
    София
    Единственото сложно е падежите и родовете, защото някои думи леко се разминават по род с българският, но научиш ли го е много лесно, учи се многъ бързо. В моето даскало има и френска паралелка, от която знам че във френския като се включат подвремената има над 30 времена, а в руския са само 3 времена, няма сег. историческо, бъдеще в миналото и други подобни които ги има в българския и това прави езика лесен. Моя съвет е да избереш езика който те кефи, а не този при който ще имаш готина учителка, защото оценката не е най-важното, и аз знам английски, ама като го мразя го говоря много рядко по принуда, ама повече ме кефи руския и него масово го полвам, плюс това руския си възвръща позициите, докато обществото на франкофоните е много затворено и ограничено. А и друго - владеенето на езика означава и познавае на колтурата, единственото стойностно при французите е символистичната им поезия, докато руската колтура е много по-богата и красива, което май вече си го осъзнала щом харесваш филмите им което много ме радва.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Абе тия дето гласуват за френския са лудииииии. Руския е толковна лесен, няма нищо сложно, той е елементарен език направо, докато френския от 1 до 5 клас го учих и пак нищ не знам. А и за 3 часа седмично на дали ще го научиш, вероятно колкото и аз. Докато руския се учи много лесно.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Аз ги знам и двата
    Лично мнение: На френския му е по-лесна граматиката, отколкото на руския. На руския пък му е по-лесна терминологията отколкото на френсккия.

Ако смяташ след време да заминаваш в чужбина, мисля, че е по-добре френския, ще имаш повече възможности за реализация отколкото във Русия.

И все пак който и език да учиш няма да сбъркаш.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Френски.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

На теб май повече ти се учи руски?!
    Помисли още,говори с родителите си(ако искаш,де).
    На твое място,обаче,бих избрала френския.

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Аз трябваше да избирам м/у тия двата и избрах френски..

Френски

Град
    Wonderland
    френски

прекрасен език

учих руски до 7ми клас , сега уча френски.. от руския нищо не помня а и не ме биваше много - може би заради даскалката , но по френски съм супер и ми е лесен

аз съм за руския Втора година го уча вече и мн ми харесва.Е не е лесно,но пък и не е чак толкова трудно колкото изглежда

Град
    дЖигитАй xD
    френски
    Истината боли,НО това не означава че лъжата лекува..!

аз бих избрала френски
    Жестоко е сред бурени да бъдеш цвете!

Аз лично съм почитателка и на двата езика , имала съм възможността да уча и двата и мога спокойно да кажа,че и двата са трудни и постът,който гласеше ,че думите във френския са като ЗАКЛИНАНИЕ, направо ме потресе...кви заклинаня бе , в кви филми се вкарвате божеее... напълно невярно ... е разбира се, всеки си има свое собствено разбиране и понятие за ЗАКЛИНАНИЕ пхахаххаха... Френският е много благозвучен и хубав език и с интересно звучене и го препоръчвам на всички. Колкото до руския, също много хубав език : ))) Нз...който си избереш учи,но не изказвай такива малоумни мнения,че направо смяххх...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си