.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Боли ли лечението на кариес?

Здравейте! Имам кариес на един от кътните зъби. Ако някой знае, да каже колко време продължава процедурата и дали боли. Благодаря!

Senior Member Фен Аватара на PlamenMEN
    Град
    В онзи тъмен ъгъл на гардероба ти...
    Зависи от страшно много неща - упойка, зъболекарят какъв е, колко е голям кариесът, ще се налага ли умъртвяване...
    Не се обръщай...
    Знаеш че е там... Усещаш дъха му... То те дебне... Идва от мрака... Води в мрака...
    Не се обръщай...

Не само, не винаги се слага упойка, иначе че боли, боли, колко вече е друг въпрос. Ако е с упойка тогава е друго.
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

човек,на мен за две седмици 5 кариеса ми направих от които за един се наложи да вадят нерв.За един кариес няма какво да се притесняваш само отивай по-скоро и не прави моята грешка да чакаш до последно и да се наложи да ти вадят нерва,само излишни филми си създаваш...Ще те боли 2 мин и после щракаш с пръсти

Мега фен Аватара на miloto_girl_4e
    Град
    нА плАнеТаТа зеМя
    Колкото по-голям е кариесът, толкова повече боли, но болката не е нещо особено.. На мен никога не са ми слагала упойки при работа за кариес, даже имам и умъртвен зъб и пак всичко стана без упойка, но ваденето на нерв наистина боли адски много.. Ходете редовно на зъболекар и си гледайте зъбките, че да не се стига до умъртвяване и вадене на зъби..
    Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love

Супер фен Аватара на zvezdichkaaa
    Град
    ^*в нас^*
    Хахах много
    "Начукай ми го! Изнасили ме! Дискриминирай ме! Корумпирай ме! Манипулирай ме!
    Завиждай ми! Ограби ме! Мрази ме! Предай ме! Убий ме!
    Е, почувства ли се вече истински човек?"
    Дензъл Ребеловски

Ами.. на мен двамата ми родители са зъболекари и са ми лекували кариес . Не са ми слагали упойка ( а и не беше нужно ) . Мога да кажа , че не боли ( само ме заболя да си държа устата отворена ) . За продължението... мисля че отнема около 20 мин. най-много ( не помня точно ).

Град
    Бургас
    оххх преди имах проблеми с един зъб... вадиха ми нерви, пломба ми слагаха... зъболекарката беше много внимателна и без упойка не ме болеше...
    но ето, че минаха 3 години и имам пак проблеми със същия зъб...
    от петък вечерта ме боли и утре ще ходя на зъболекар, че болката е много гадна :/

Голям фен Аватара на sssladuranka
    Град
    Outta Space =]
    мен като ми лекуват кариеси /най-обикновен без усложнения като пулпит и тн/ е бързо /нз колко точно ще те излъжа/ и хич не боли но моя зъболекар не е ефтин

Град
    Sofia
    Без упойка боли,но попринцип би трябвало да ти сложат упойка и тогава нещо не се усеща

Ъ...
    един пич каза, че са вадили нерви и пак го боли тоя зъб?Как става тоя номер?

Абе не боли!И на мене са ми вадили нерви без упойка и не съм даже охкал, ти пък за кариес се тормозиш!

Споко!

Вече всичко е далеч по-различно отколкото края на миналия век.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Re: Боли ли лечението на кариес?

Цитирай Първоначално написано от arcanis
    Здравейте! Имам кариес на един от кътните зъби. Ако някой знае, да каже колко време продължава процедурата и дали боли. Благодаря!
    Ако е в началото трае не -повече от 15 минути . Ако се чака лечението става по-дълго , повече се изпилва . Ако се чака още повече става пулпит - пилене с болка , умъртвяване и вадене на нерви - също болка , пълнене на канали - лека болка и накрая останал половин зъб.
    Следващите стадии са още по-неприятни болезнени и дълго време лекувани .
    За това - колкото по-рано , толкова по-добре и безболезнено.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Аз имам 3 пломби, от които едната я помня като бял ден. Толкова ме болеше. Потекохта ми сълзи. Спомням си как майка ми ми викаш "Още малко остана, стискай зъби"
    А иначе другите две минаха бързо..явно там кариеса е бил по-малък. Почти не се усеща. Но разбира се е неприятно и дискомфортно да ти бъркат с разни работи в устата.

Аз най се дразня от машинката, която бръмчи подлудяващо и от голямата лампа, която ми дразни на очите.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Боли страшно много, без базик. Но имай в предвид, че аз съм патологичен случай и не давам на доктор да ми бръкне в устата. Нищо, че съм момче, това е най-големият ми страх. Последно като ме заведоха, без нишо да ми правят, в момента, в който седнах на стола, дигнах пулс 200, кръвно, изби ми студена пот и направих белия триъгълник на припадащите и зъболекарката каза, че няма да ми бърка в устата, щото ще съм до там. И после ме водиха на психиатър, та вече като ходя ставам рано сутринта същия ден и пия 4 пъти силни успокоителни, от които не знам на кой свят съм, щото заспивам в движение. И въпреки това пак не давам без челостна упойка да ми се пипа в устата, дори и с хапчета . Иначе последно като ми казаха, че имам пет кариеса преди да ме заведат на психиатър, им бях казъл на наще, че или ще ме водят в МА да ме приспят и с пълна упойка да ми работят или не стъпвам. Така че аз да не съм ти мерило много... Сори, ако те наплаших, ама за мен си е жив ужас. Накарай ги да ти бият цялостна челюстна упойка (не само около зъба) и ще си наред. И не се лъжи само дате пръска с някакво шпрее, щото нищо не върши. С упойката малко няма да си чувстваш лицето после, ма тва да му е кусура...

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМА МНОГО КАТО ТЕБ.
    БРАТОВЧЕД МИ ВЕЧЕ НЯМА НИТО ЕДИН ЗДРАВ ЗЪБ.
    Когато кариесът е в начален стадий всичко минава много бързо и безболезнено.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от georgi12
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИМА МНОГО КАТО ТЕБ.
    БРАТОВЧЕД МИ ВЕЧЕ НЯМА НИТО ЕДИН ЗДРАВ ЗЪБ.
    Когато кариесът е в начален стадий всичко минава много бързо и безболезнено.
    МИ да го заведат на психиатър или да го заведът в МА, неговите да се разпишат, че са съгласни да е под пълна упойка и всички ще са доволни. Аз с лекарства преди това съм ок, но не много хора са чак толкова наплащени. Аз ходя, но то си е цял ритуал преди това.

боли в зависимост от това в колко напреднал стадии е кариесът, но щом е на кътните зъби ти препоръчвам да отидеш бързо на зъболекар защото там пулпата е все още набъбнала (до към 17-18 години) защото са последни (поне така ми обясни зъболекарката ми) и ако кариесът е развит, той бързо ще стигне до нея и ще се наложи умъртвавяне на зъба което е много по-лошо, относно упойката не ти я препоръчвам защото, така зъболекарят по-трудно може да разбере колко навътре ти е в зъба с машинката (все пак без упойка ще усещаш болка) ии ако достигне пулпата пак ще се наложи умъртвавяне така, че се престраши и отиди не е болка за умиране

Супер фен
    Вече във всички съвременни кабинети поставянето на упойка е задължително (освен ако пациентът не е категорично против). След упойката не се усеща абсолютно нищо, а процедурата по отстраняването на кариозната маса и обтурирането варира различно в зависимост от големината на кариеса, бързината на зъболекаря, формата на зъба. В повечето случаи става за около 30 минути.

И аз имам фобия от зъболекъри.На 12 ми се наложи да изтръпя омъртвяването на 4 кътни зъба и може би точно това нещо ми създаде целия страх. Днес пак отивам на зъболекър

нетърпимо е,на твое място бих се самокастрирал...
    Усмихни се,живота е кофти

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си