Като се замисля,ако го бламират в държавата ще започнат масови безредици и голяма суматоха.Почти никога едно сваляне на държавния глава не е минавало безпроблемно и без никакви последици.А дето говорите,че по конституция той не е бил задължен да даде правото за мандат на 3-тата политическа сила,помислете за малко ако бяхте на негово място по това време.
1.Съвсем нормално е да избере следващата подред партия,защото именно тя е получила повече гласове,тоест повече хора от държавата(да,да знаем какво е положението с ДПС) искат тя да управлява.
2.Ако беше пропуснал ДПС и дал властта на Атака ,естественно че привържениците на ДПС ще се ядосат и ще кажат,че това е неприемливо и оп,протести в столицата.Представете си,че вашата партия,беше на мястото на ДПС и президента беше ви пропуснал и вие щяхте да негодувате и да твърдите,че това не е правилно.
3.Ако бяхте на негово място,дори и да не харесвахте 3-тата партия,щяхте ли да дадете властта на човека,който постоянно ви обижда и критикува-Волен Сидеров.Да не говорим,че и г-н Сидеров би въвел много радикални промени в страната и постоянно щеше да спори с президента.
4.А,ако беше пропуснал и Атака,какво правим тогава? Още по-големи протести от привържениците на ДПС и АТАКА.Пък и тогава кой да избере СДС-то ли?

Смятам,че мнението ми беше обективно и без да симпатизирам на никого.Нито съм привърженик на президента,нито съм му противник,мнението ми за него е по среда и е съвесм безпристрастно.