.
Затворена тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Как да го убедя(няма такава тема)

Темата е повече от уникална.
    Ситуацията е следната: Баща ми иска да ходим на море. Цяла година бачка като луд на две работи, само и само, за да отидем някъде, хем да се разведря, хем и той да си почине. Проблемът обаче е, че аз имам проблем и не мога да отида на море. В такъв случай, той предлага да сме отидели на балкан. Хубаво де, ама на мен ще ми е повече от скучно, ще мрънкам и недоволствам. Та казах му го всичкото това, че да избегнем едни неприятни сцени за в бъдеще. Не е длъжен да си стои тук, само защото аз не мога да отида на море/нямам желание и за балкан. Казах му да отиде на почивка без мен, да се забавлява, да се събере с компанията си и ако проблемът му е как ще се оправям, ще ходя да спя в баба, за да не се притеснява за мен. Отказва. Като магаре на мост се е запънал и се опитва да ме убеждава. Ама на мен по Балкани и чукари не ми се ходи, или море, или нищо. Щом не може първото, значи по-добре нищо. Не му отказвам, защото имам идея с приятелки или с гадже. Нито имам нужните години, нито съм заритала да се правя на голяма, даже напротив, приятно ми е да съм с баща ми на почивка, но просто тази година отпада явно. Някой има ли идея как да го убедя да отиде без мен, да си отпочине и да се забавлява с компанията си?

Когато казвам, че си имам причина, поради която не мога да отида на море, значи е така. Недейте да питате.

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    Баща ти толкова се е трудил, за да отидете някъде...
    Защо не отидеш с него, може да не е на море - предложи някое място. А дори и да не ти харесва толкова много, отиди заради него
    Поне аз така бих направила

Град
    София
    Като да не питаме, не си задавай глупавите въпроси, а седни и обясни на баща ти за кво иде реч! Проблеми имала..
    Don't tell me what I can or can't do !

Това, което правиш, е повече от гадно. Имаш проблеми - ОК. Но помисли за баща си- той толкова много се е трудил, за да можеш ТИ да отидеш някъде. Знаеш ли, че в повечето случаи родителите ходят по морета и балкани заради нас, децата си, а не заради тях самите. Т.е, най- вероятно на баща ти не му се ходи толкова на море, а иска да е с тебе. Следователно, трябва да загърбиш своите проблеми и да идеш с него. За да му доставиш удоволствие и да му благодариш по тоя начин за жертвите, които е направил
    Не съм за теб, не си за мен
    Айсберг на две разделен.
    Не е война, но любов ли е , питам,
    щом се ранихме така.
    Щом нежността като гълъб отлита,
    стреснат от твойта ръка.

Град
    столицата
    И аз ще съм принуден да ходя с наще на море в Гърция за 1 седмица.Ще се умира от скука...
    Цитирай Първоначално написано от qsmin
    бях 2 месеца в изпания.
    Ако познавате някого, който не харесва Чък
    Норис, няма да го познавате за дълго.

Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.

Цитирай Първоначално написано от Boyd
    Като да не питаме, не си задавай глупавите въпроси, а седни и обясни на баща ти за кво иде реч! Проблеми имала..
    Именно там е пролемът, че не мога да му обясня. Той е мъж и не мога да седна и да почвам да му разяснявам момичешките си проблеми(не се отнася изобщо за "онея дни"). И върви изпуши една цигара, вместо да набираш във форума на всеки.

Иначе аз имам още дни за мислене и наистина ще помисля, въпреки че засега, отговорът ми е окончателен. Не мисля, че постъпвам ЧАК толкова зле. По-добре ли е да отида с нежелание, да мрънкам и да разваля цялата почивка? Познавам се и 100% ще си изразя мнението гласно поне 5 пъти. На мен не ми се мърда никъде. Апатично ми е. Той си има предложения от приятели да отидат на море, това-онова, приятно ще си изкара. И без това само се нервим един на друг в последно време...

Чесно казано ти си голяма егоистка, баща ти работи на две работи само и само да имате разнообразие и явно иска да прекара повече време с теб, а ти как му се отблагодаряваш... Толкова ли неможеш да потраеш 1 седмица

Абе ей мърло Хващай си егоистичния задник и отивай с баща си на почивка бе ! Човека се е трудил цяла година като луд за да те заведе някъде лятото и да ви е приятно заедно ! Направи го заради него независимо дали ти искаш или не бе ! Стана ми жал за горкия ти баща чак ...
    phah

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
    Цитирай Първоначално написано от Boyd
    Именно там е пролемът, че не мога да му обясня. Той е мъж и не мога да седна и да почвам да му разяснявам момичешките си проблеми(не се отнася изобщо за "онея дни"). И върви изпуши една цигара, вместо да набираш във форума на всеки.

Иначе аз имам още дни за мислене и наистина ще помисля, въпреки че засега, отговорът ми е окончателен. Не мисля, че постъпвам ЧАК толкова зле. По-добре ли е да отида с нежелание, да мрънкам и да разваля цялата почивка? Познавам се и 100% ще си изразя мнението гласно поне 5 пъти. На мен не ми се мърда никъде. Апатично ми е. Той си има предложения от приятели да отидат на море, това-онова, приятно ще си изкара. И без това само се нервим един на друг в последно време...
    Той ти е баща, всичко можеш да му кажеш. А и толкова ли не можеш да отидеш без да мрънкаш, заради него. Ти си знаеш, но според мен наистина тва е мн гадно спрямо него...

Някои прекалено много се вживяват ми се струва.

Голям фен
    Олее,че сте гадни всички!
    Нито един от вас ли не се опита поне за малко да се постави на нейно място и да си помисли как би постъпил той в дадената ситуация,а?
    Мармаладка,разбирам те идеално,била съм в подобна ситуация.Права си -по-добре щом не ти се ходи -не ходи.Съветвам те да си поговорите с баща ти на четири очи и да му обясниш как стоят нещата(или поне да го увериш,че не е внего причината да не искаш да отидете).Успех!

Кажи каква точно е причината да не искаш, за да може по-добре да прецениме. Според мен е някоя глупост, но нека първо чуеме, преди да те нападаме. : )
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Не ми се споделя на общо всеослушание.
    + Че наистина ми е ужасно, ама ужасно апатично. Добре, нека звучи егоистично, но не ми се ходи на море по ред причини. От разговора, който водих с баща ми, като съм му наблюдавала реакциите, би приел вариантът да отиде с приятели на море, единствено го спира факта как щял да ме остави сама. А аз ще спя у баба, никакви изцепки, среднощни излизания и прочие, досега и без това не съм вършила нещо подобно. Имам си достатъчната свобода, той ми има доверие, което е оправдано и дефакто не го знам за какво толкова се притеснява. "Тъпо" щяло да бъде той да отиде на море, а аз да остана тук. Почти е склонен( ), само дето се притеснява и си мисли, че ме зарязва тук, несъзнавайки, че на мен просто не ми се ходи, по свое желание си оставам в града.

направи компромис със себе си и отдели време за баща си, който се е блъскал толкова време за теб. нищо няма да ти стане. а и сама каза, че обичаш да прекарваш време с него, така че не виждам проблем.

Е хубава работа! Не си ли даваш сметка, че той си е скъсал задника от работа заради ТЕБ. За да може ТИ да идеш на море
    Не искам да те критикувам, защото не съм аз човекът, дето ще ти дава акъл, ама помисли как би се чувствала ти на негово място...
    Nobody breaks my heart.

Не оставяй някой безумно тъп човек,
    който няма представа колко е часът,
    да те убеди в противното."

Ever notice how 'What the hell' is always the right answer?

Цитирай Първоначално написано от balon4eee
    Абе ей мърло Хващай си егоистичния задник и отивай с баща си на почивка бе ! Човека се е трудил цяла година като луд за да те заведе някъде лятото и да ви е приятно заедно ! Направи го заради него независимо дали ти искаш или не бе ! Стана ми жал за горкия ти баща чак ...

+1

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Естествено е, че ще има такива нападки като не казваш каква тоолкова може да е причината. Нямаш цици, не можеш да си обезкосмиш триъгълника, дебела си ? Твой избор дали да споделиш или не, разбира се. Но не мисля, че една или две седмици с баща ти биха били толкова пагубни, работил е цяла година за тази почивка, иска да е с теб, не с приятелите си явно.

^ Нито едно от изброените.
    Ще си реша спънката сама, наистина не е нещо чак толкова фатално, направо са си бели кахъри. Няма защо да си пропускам почивката, заради глупости. Благодаря за всички мнения - отрицателни и положителни, помогнаха ми в една или друга насока. Темата я смятам за приключена.

По желание на автора.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си