- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Загадки
^^да :P
ето още една лесна
На един бизнесмен му изчезнали важни документите. В офиса му работят чистачка, секретарка и една счетоводителка. Попитал ги дали знаят кой може да е взел документите и всяка обяснила:
Чистачката: Когато влязох в стаята документите бяха на масата.
Счетоводителката: Не съм виждала тези документи.
Секретарката: Оставих ги между 7 и 8 страница в една книга на масата, но незная кой ги е взел от там.
Една от трите лъже.
Въпрос: Коя служителка е излъгала и как бизнесменът е разбрал това?
Никъде не пише, че в печката има дърва!Първоначално написано от masal
Свещ сигурно...
Male
Не съм си правила труда да проверявам темата, но дано тази я няма. Лесна е но иска малко мисъл, както всички останали де![]()
Кораб акустира на пристанище. Пуска се въжената стъла във водата, под водата има 5 стъпала а над водата 10. Разстоянието между стъпалата е 30 сантиметра. Идва приливът. Водата се покачва с 40 сантиметра на 30 минути. Колко стъпала ще има под водата след 1 час и половина?
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
http://bgpentagram.bulboard.com
5?Първоначално написано от aniezina
Male
Това въпрос ли е или е отговора?
Хвърлиха ме в Пирифлегетон а сега преплувам Ахерон. После ще се гмуркам в Мнемозина. Следва Кокит а след нея Стикс. Сетне ще се давя в Лета, докъто изтезаната ми душа се моли за водите на Еридан...
клечката е отговора на моето
ето една,която се решава по същата логика,като тази за бизнесмена
В един кръгъл бар било извършено убийство.
Полицията отишла да разпитва в бара за случилото се.
Отишли при един посетител и го попитали:
-Видяхте ли нещо свързано с убийството?
-Абсолютно нищо-отговорил човека-аз си стоях
тук и си пих бирата и нищо не съм видял!
Полицаите отишли до една от масите,на която
стоял тукашен пияница,и го попитали:
-Видяхте ли нещо подозрително?
-Не,от отдавна съм тук и си пия на спокойствие,но
нищо не съм видял!
След това полицайте отишли до келнера и го попитали:
-Нещо странно да сте забелязали?
-Нищо,аз си стоях тук в ъгъла и чаках клиенти!
Та кой е извършил убиийството ?
Отговорът много ясно...Питам те дали е верен?Първоначално написано от aniezina
![]()
Male
=D>Първоначално написано от ZipFail
кажи и за бизнесмена,тя е подобна![]()
aniezina - мисля,че са 7.
masal - на първата казвам Чистачката..
Секретарката, 7 и 8ма страница са на 1 лист..
Взе ми думите от устата.Първоначално написано от ZipFail
ПП It happens once in a minute, twice in a millenium and never in a decade.(сори за английския, не може да се преведе дословно)
Male
![]()
хахх.. признавам го това.![]()
Верен е, 5 са. Да обясним защо. При идването на прилива кораба се повдига азедно с нивото на водата заради своето ниво на плаваемост, следователно с него се повдигат и стъпалата, тоест под водата си остават 5.Първоначално написано от faststep
Преди доста време с един по-стар съфорумец бяхме отворили същата тема, и за да не си задаваме загадги един през друг предлагам да приложим едно правило от старата "школа". Тогава позналия последната загадка казваше следващата, след като пусналия загадката призанеше отговора му за верен. Надявам се разбирате какво имам предив.
Двама полицейски служители разследват мистериозно убийство. Когато пристигнали на мястото на престъплението те намират стая без прозорци и мъртъв човек който е обесен с въже за тавана. Нямало нито стол , нито маса от която той да е скочил. Единствената улика е била локва вода на пода. Как е успял човекът да се обеси?
и това е лесно![]()
ама аз 'щото съм много умна,докато не видях отговора не се сетих (тихичко :д)
Един крал се намирал в една стая с две врати и двама негови стражи.
Единия винаги казвал истината, а другия винаги лъжел.
Едната врата водела към Живота, а другата към Смъртта.
ВЪПРОС: Какъв е въпросът, който кралят трябва да зададе, за да разбере коя врата води към Живота, ако той не знае кой страж, кой е?
П.С.: Има право само на един въпрос и не може да ги пита двамата едновременно.
Стъпал е на голямо кубче лед?Първоначално написано от masal
![]()
Male
даааааамПървоначално написано от faststep
браво,наистина,аз нещо хич не мога да ги загрея.![]()
ех,аз само лесни намирам,но нищо
![]()
ВЪПРОС: Кой връх е бил най-висок в света преди да открият Еверест?
Еверест, това че не е открит не означава, че не е най-висок.Първоначално написано от masal
Марийка и Иванчо стоят от едната страна на безкраен влак. От другата страна на влака има затвор и гробище. Майката на Марийка е в гробището, а бащата на Иванчо в затвора.
ВЪПРОС: Как децата ще стигнат до родителите си?
това си признава,че е аааадски тъпо,но пък на мен ми стана много смешно като видях отговора![]()
черен хумор