- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- за по-добро зрение
Бихте ли ми препоръчали храни които помагат за по-добро зрение освен морковите![]()
А и след колко време се забелязват резултати за това с морковите?
Например ако всяка ситрин пия 500мл. прясно изцеден сок от моркови и през деня ям около 10-15 ???
П.П. И не ми казвайте да отида на очен лекър! Живея в малко градче, в което има само 1 очен лекър, който се по операции ходи, дори май умрял и все като кажа на майка ми да ме заведе на очен лекър тя мънка нещо. Така, че нямам друг избор освен витамините...
ябълки....
наистина? за пръв път чувам, че ябълките помагат и за товаПървоначално написано от Lysit0
![]()
А някой ще ми каже ли след колко време д/г ще има резултат със странният ми режим които написах по-горе.
Храната не лекува проблеми със зрението.
Отиваш си при личния лекар ,взимаш си едно направление за офталмолог ,хващаш си автобуса до най-близкия голям град ,отиваш в някоя болница да те прегледат и да определят дали имаш нужда от очила.
Йога и мъдрост
да това е наистина решението,ако наистина ти е зле зрението....щото има такива хора с диоптер 0.25-0,75 /като мен/които могат да ходат без цайси и да не се пречукат некъде,но не могат да четат черната дъска от последния чин...но най-добре идиПървоначално написано от Nitroglycerin
без цайси само си напрягаш очите
![]()
не знам дали храните изобщо помагат,но ако пиеш кола лайт,то тогава много си вредиш на зрението![]()
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Не само. Вреди на цялото тяло.Първоначално написано от NeverTheSame
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
ами и аз съм такаПървоначално написано от sssladuranka
![]()
Но според майка ми ще с оправя само с витамини и мноооого моркови![]()
Иначе аз искам да отида на очен лекър, но....
малко не е по темата но мисля че се пише лекар
окПървоначално написано от cola_girl
мерси, че ме поправи
![]()
По колко часа прекарваш пред компа дневно?
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Ако щеш и магданоз яж.
Питай чичо Гугъл в кои храни има много витамин А и ги яж.
Don't tell me what I can or can't do !
около 1 и половина...Първоначално написано от Bloodlust
и в гугъл търсих.пишеше за ядки,орехи риба...Първоначално написано от Boyd
А междодругото колко струват онези витамини центрум?
Първоначално написано от LittleFashionista
и аз съм така .. от предпоследния чин до дъската ми е размазано ама си нося очила [0,5] и сичко си е ок .. предполагам че само с витаминките няма да минеш :\
Добре поне, че не киснеш по 5 часа пред компа. Но определено няма да стане само с определени храни. Те са по-скоро като превантивна мярка.
let them have the
stage
so long
as I need not be
in the
audience.
Лелеее, риба, ориз, витамини "Centrum", моркови... 'дето вика Володя Стоянов на Слави - толкова много глупости наговори за толкова кратко време. Аз няма да се учудя скоро скоро ако се пусне приказка из НЕТ-а за универсално лекарство/храна, което всичко да лекува. Храненето твааа... храненето оноваааа... режимии... въглехидрати, липиди, белтъци... калории, кое по колко и кога? Не стига че цяла година ми се наду главата от "любимата" дисциплина биохимия, ми постоянно слушам същите ключови думи навсякъде между приятели-маниаци на тема фитнес и в НЕТ-а пълно с теми за здравословно хранене и какво ли още не - кое било полезно да е яде, кое не... кога веднъж завинаги ще се проумее, че над 90% от преследващите ни неща в бита и нещата, които правим всеки ден, са вредни? Представете си всичко да беше полезно и идеално, един чист и спретнат свят без престъпления, злоба и т.н. и какво - щяхме да живеем по 120 години, за колкото се приема, че сме програмирани ли? Пак щяха да си ги има болестите и т.н.
По темата - при проблеми със зрението -> преглед при офталмолог. Леле, аз смятам да специализирам офталмология и ако пациентите ми задават въпроса каква храна да им предпиша за добро зрение не знам как ще търпя. Както и да е, LittleFashionista, приеми, че тялото ти е като една кола, на която всяка част в даден момент може да поддаде, само с разликата, че на колата всичко може да се смени с ново, но при човешкото тяло не е по същия начин. Та това с въпроса за храната и влиянието й върху зрението ми прилича на въпрос от типа: "С какъв бензин да си напълня колата - А91, А95, А5000 или A-SUPERPOWER, че нещо не ми работят фаровете"Не работят фаровете - отиваш на сервиз
Не ти работят очичките - офталмолог :Р Вече няма да се учудя и ако видя тема - "Коя храна ще ми подпомогне имунната система, че имам СПИН", така де - всичко може да се очаква вече
Айде отивай на лекар, човече и после пиши кво е станало, успех!
Момиче говори с майка си..трябва да отидеш на лекар..може би тя смята , че не ти е нужен щото не е да си почти сляпа или в няква по-тежка фаза,но ти се чувсташ дискомфортно.. един преглед няма да ти навреди![]()
![]()
Усмихни се..