- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Съществува ли вечна любов?
Интересно ми е да разбера, какво мислите по този въпрос! Съществува ли според вас толкова чиста, толкова голяма любов, че да я наречете "вечна"?
Според мен всичко е до време!Колкото и да се обичате с даден човек, в един мил момент нещата се променят и това чувство, което сте изпитвали до вчера вече го няма... Може би съществува само в приказките и във филмите, но в действителност има ли я или е просто "израз"? Хубаво е все пак да смятаме, че ще се обичаме с любимия "докато смърта ни раздели"...
![]()
3а мен съществува.Аз я изпитвам в момента.Пред нищо и никой няма да се спрем с гаджето ми,за да сме заедно.
Според мен не. В един момент след като се оженят, направят деца и ги отгледат мъжът и жената си стават просто приятелчета..партьнори в живота.
според мен съществува![]()
Нищо не е грешно,ако те кара да сияеш от щастие!
Според мен съществува вечна любов![]()
![]()
![]()
Уморих се да издирвам оправдания!
Претръпнах от обичане и от копнеж.
Спи ми се-дълго и без сънища.
Спи ми се! А пия кафе...
Съществува вечна любов,но тя не е насочена винаги към един и същи човек![]()
Тоест любовта е "разтегливо" понятие - така ли? Например днес си с голямата си любов, а утре със следващата още по-голяма?Първоначално написано от NaNa_SladuRana
![]()
Нищо лично към авторката на поста, ама нас това ни го дрънкаха в началните класовеПървоначално написано от hottie
![]()
![]()
Според мен съществува, но израза вечна любов е неправилен според мен, но това вече са лингвистични уточнения, които все пак имат връзка с човешкия опит. Според мен нещата опират в това до каква степен обичаш, ако си с човека отстреща заради неща, които са любов, да тя с времето преминава в приятелство и както го казват взаимно уважение, а всъщност отдавна са си омръзнали и навика (под който се крият разни други работи) ги държи заедно и децата разбира се. Ако не ми вярвате влезте в раздел У дома и вижте темата за изцепките на родителите има интересни попадения
![]()
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Може би има но внимавайте защото ако поради някой грешки и обстоятелства я изгубите се превръща в един огромен стълб в който са вплетени разкъсваща болка и непоносимо голяма ярост...
МАЙНАТА ИМ НА ПАРИТЕ МАЙНАТА ИМ НА КОЛИТЕ МАЙНАТА ИМ НА ЖЕНИТЕ МАЙНАТА ВИ И НА ВАС ЩОМ НЕ МЕ ЦЕНИТЕ![]()
![]()
Чувствам че има!Не винаги сте заедноо с човека,когото обичаш!Дори понякога взаимната любов остава недоизживяна.Но ако някога си обичал и е било не само на думи ще го обичаш,докато помниш себе си,името си,живота си!
![]()
Не съм много сигурен , но много ми се иска тя да съществува![]()
Понеже както сам написал на подписа си в момента наистина имам нужда някои да ме обича ... а съм сигурен , че при всеки е така дори и да не вярва в любовта !
![]()
Just be YourSelf
За мен любовта е чувство като всички останали,но просто поетчетата са си играли с него повече през вековете.През целият си съзнателен живот човек изпитва чуства (болка,щастие,радост,задово лство и т.н.) но тези чуства не са насочени, 80 години или там колкото ще живее, към един и същи обект. Човек е способен вечно да мрази или съчувства,но вечно ли това чувство ще е към един човек?Първоначално написано от doomkillerr
Аз мисля, че проблема е в това, че се смята, че любовта е само една. Има разновидности майчина любов, братска любов, еротична любов, приятелска любов. Приятелската и еротичната любов правят любовта, за която всички говорят. Нима никой от вас не обича цял живот родителите си. Според мен няма вариант, в който обичаш общо без любовта ти да е насочена към даден обект или човек, защото тя е проявление на дадена активност, ако не я насочваш нанякъде как тогава обичаш. С какво се доказва това? Айде стига толкова![]()
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Ilikeliljon съгласна
съществува,но като доста по-големи хора
такива тийнове на 13-14-15-16-17г. си мислят ,че никога няя скъсат с гаджето си ,ама мн се лъжетеее ..
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
хойм от 1 месец им мноуу се бичкамеее. съществува дааа НИКОГА НЯМА ДА СКЪСАМЕ
Според мен няма, или по-точно умира с времето. Когато мъж и жена се оженят...създавате семейство и т.н. Но има и задължения и отговорности... всеки ден да ходиш на работа, да се връщаш уморен, да се чувстваш отговорен за прехраната, или част от нея, на семейството си. После пък идват и децата, след раждането им жената се променя-напълнява ( в повечето случаи), после излизат първите бъчки ... така минават годините и след 20 години, когато хората са поостаряли и бз да усетят остават просто превързани, но вече не влюбени, вече страстта я няма, времето и забързаното ежедневие и отговорностите са я убили.
Щеше да си страшно права, ако любовта имаше отношение спрямо външния вид, но няма, външния вид е едно от много неща, които са покрай любовта, той привлича, но не е той нещото, което ни кара да се влюбваме и обичамеПървоначално написано от babylove
![]()
![]()
Като стана на 60-70 ще ви кажа![]()
![]()
nicolepcd
Нищо вечно няма на този свят.Хора,лудовлюбине 1 в друг се женят..Минават години те още може да се обичат,но любовта им да е някак по-друга.Сякаш тя се дължи на дълъг съвместен живот,общи интереси,паснати характери.Често става така,но ако вече пламъка го няма каквато и да е любовта,то тя не е същата(не зная дали добри се изразих).Може и да има вечна любов,но не това мога да го кажа със сигурност.Може би ще мога чак след дооооста годинки.До тогава доста време ще мине и същевременно доста хляб ще изям.
I'm not in love
but I'm in love with the way you make me feel
baby I'm not in love
i know i lead you to believe that your the one
but I'm sorry to say I'm not in love
Съществува, но първо трябва да си намерил правилния човек. Второ, и двамата трябва да полагат усилия, за да се запази тази любов. Защото всяко нещо трябва да се поддържа и да се пази. Ако оставите една улица без някой да я поддържа, то тя се напуква, избуяват треви и на края от нея не става нищо.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Точно това мислех и аз да кажаПървоначално написано от Ilikeliljon
.Любовта е привързаност,две влюбени души не могат една без друга,те са като наразривно свързани части на едно цяло.А и какво аз ако съм на да речем 36 имам работа,която в дадени моменти харесвам,понякога мразя и все пак не се отказвам,като се прибера вкъщи уморена ще се радвам да видя човека,когото обичам(и който ме обича)и разбира се децата ни - нашето щастие,плод на любовта ни,това което заедно сме създали,ще остане след нас...За това хората се женят да се подкрепят да градят животите си заедно като едно цяло..Ако любовта не е била истинска наистина си омръзват.Познавам двойки,които са вече много стари,но отношенията им са в пълна хармония,а любовта в дома им се усеща...
Оооооооо мама му старинна няма нещо като вечна любов!Това е измислено от производителите на картички!Все на някой ще му омръзне да ходи говори, или да стой с един човек заедно.Все на някой от въпросната двойка ще му писне!След време живота ще стане парадокс(дори не знам какво занчи това) от едни и същи деиствия.Всеки ден едно и също.
Ами, то е вярно, че първо външния вид забелязваш, ама после на дневен ред излизат други неща. Напълняването си е до човек, а първите бръчки никого не подминават.
"... И знай, че само глупакът повтаря старите грешки, надявайки се на нов резултат!"
~
When I see you, you make me lose all control
Like a fire, burning deep in my soul!
Майка му, баща му така стоят нещатаПървоначално написано от unlimited
![]()
![]()
А ти си личи колко стоиш зад мнението след като дори не знаеш какво значат думите, които използваш
![]()
![]()