Цитирай Първоначално написано от loveandemotion
Здрасти брооооооооооооооооооооо ся ще ти обесня при софтуерния раид скороста ти става малко по добра на четене писане в същото време можеш яко да си скапеш и двата харда и губиш сичко, наи добрия раид е хардуерния раид със специален контролер които струва много пари ако , не знам за какво ще го ползваш този раид ама секи случаи ако ще съхраняваш важни работи не го прави ако е нещо което не е ценно , можеш да си правиш раид ако ще играиш игри филми музики глупости не те знам за какво ще го ползваш ако търси ултимеит перформанс , ссд и другите специализирани хардове с над 10к оборота в секунда ! Като велоси раптор и другите ! Та аз лично имам 2 харда сиагеит 2 х 500гб и не са ми в никъф раид имам и други
Раида си го правиш ти ако искаш подобрение в скороста на четене на писане си го прави ако искаш сигурност не си прави раид!
Оценявам, че написа това, но не ми помогна с нищо! Целта на цялата тема беше дали е оправдано създаването на хардуерен RAID 0 (тъй като в дъното имам вграден RAID контролер). Не става въпрос за създаване на сървърна машина, че да използвам отделен RAID контролер, който би струвал колкото целият ми компютър (порядъка от 750-950 лв.) Ще го правя на персонален компютър "DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200)", Ram 2x2 GB DDR 800 MHz dual channel (латентността на паметта е: 5-5-5-18 CR2), Хард дискове 2 бр. "Hitachi HDP725050GLA360 (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)", дъното е "Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)". Днес се заех да направя и уиндоуса за тази цел, тъй като "CucAgMuH" - спомена в темата, че XP-то няма вградени в него RAID-драйвери. Днес свалих всичко необходимо от сайта на "Gigabyte" и го вградих в уина. Записах го в "*.ISO" формат и почнах да свалям програмата "VMware Workstation 6.5.1 Build 126130 Final" - че да тествам, какво съм сътворил все пак за да няма издънки като почна да инсталирам, като му дойде времето...