.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 114
    Голям фен Аватара на rauwkost
    Град
    гр. София
    Е то Муай Тай хубаво ама в София май няма?
    "Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."

Град
    between the stars ,,
    искам след време мма ;д ама засега ше се примира с джудото :Д
    uaуа вдигам ти адреналиинааааа <3

Голям фен Аватара на rauwkost
    Град
    гр. София
    ^ ти луда ли си ще станеш като добиче а и много кървища бе, като гледах мач на Чък Лидел то навсякъде пръскаше кръв, отврат
    "Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."

Мега фен Аватара на ZipFail
    За момичета - джудо и винг чун или крав мага, доста готина комбинация е

Винг чуна не е по-добър от всички споменати в темата, споко.

Няма най - добро БИ (бойно изкуство) Всеки стил залага на различни техники. Някой на бързина и защита, други на фатален удар и т.н. Всяко БИ си има правила.

трябва да уточниш дали говориш за това кой боен спорт е по-добър за практикуване или кое бойно изкуство е по-добре за уличен бой.
    ако искаш да станеш уличен бияч или просто да се пазиш - бокс и кик бокс, ако искаш сериозно да се занимаваш с такива неща - насочваш се към нещо източно, което се изучава с години и изисква много добри рефлекси, психика и тактика.

Дори и уличен боец не се става за 1 - 2 дена. Ако се отвори на някой който тренира 3 години карате, примерно шотокан - каратисчето ще го смаже
    За мен има много добри БИ и пълни бози. Само ще кажа че бокса и кик бокса са пълни ама пълно бози

Повече от фен Аватара на smeshnik
    Град
    Столицата
    Цитирай Първоначално написано от Kopu
    Само ще кажа че бокса и кик бокса са пълни ама пълно бози

мхм, затова всеки 2ри шампион в К1 и Прайд, UFC, и други турнири е кик-боксьор

^Това е доста и заради правилата...няма удари в гърла, очи, слънчев сплит и т.н.(а и ръкавиците не позволяват)...а на това разчитат много от БИ..
    Иначе кик-бокса е готин..ако искаш само да се научиш да биеш хора

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    ^Това е доста и заради правилата...няма удари в гърла, очи, слънчев сплит и т.н.(а и ръкавиците не позволяват)...а на това разчитат много от БИ..
    Иначе кик-бокса е готин..ако искаш само да се научиш да биеш хора

Абе хора престанете с този кик бокс, некъдърен спорт е. Аз мога да си ходя в залата и да млатя по една круша и ето кик бокс - гупаво. Имам приятел които има 2-ри дан по шотокан и 2 дан по ДЖУ ДЖИЦУ мога да ви кажа, че едно кик боксиорче ще му лиже подметките ако има двубой
    Питате се защо ?
    Защото каратето е нападателен спорт комбиниран с ДЖУ ДЖИЦУ (спорт със силна защита) се получава МАШИНА

Повече от фен Аватара на smeshnik
    Град
    Столицата
    чакай сега... вече говориш за няколко спорта..

кой бил най-добрия боен спорт ... за улицата ли ти трябва ?Там ще ти помогнат и бокса и мма .. не че карате и така нататък няма да са ти от полза.

Супер фен Аватара на kosder
    Брат ми тренира Джий Кун До и е доста добро..
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Цитирай Първоначално написано от kosder
    София ?

Супер фен Аватара на kosder
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от kosder
    София ?
    Плевен
    МОМЧЕ

Penguin power!!
    Империята се разраства-.-

Град
    Бургас
    източните иначе аз предпочитам кик-бокса и муай-тай

Незнам как да ви кажа, но няма токова понятие най-добро бойно изкусто. Ако искаш да си непобедим в ръкопашния бой трябва да изплазваш смесени бойни изкуства. Какво означава това всяко бойно изкуство залага на различни стратегии, трябва да намерите противоположностите и да ги съберете. Всяко бойно изкуство има слаби и силни места, трабва да направите дази комбинация, че вие да нямате слаби места а само силни. Това е единствения начин да си най-добър. Но трябва много усилия и бойното изкуство да се превърне в начин на живот и постоянно да тренирате.

s

Шоринжи Кемпо и ММА

ММА казват че е комбиниран спорт. И да и не по правилата може би но като погледнеш едно състезание си е едно и също. Отначало започват да си размахват юмруци след това лягат и почват да се боричкат. Незнам да ли сте гледали филма Never Back Down той е направен УЖ с ММА, но там постоянно има захвати и освобождаване и много по голяма сила. А и за да тренираш ММА трябва преди това да си тренирал друго БИ. Според мен няма смисал. По добре да си тренираш един спорт да станеш "майстор" (да вземеш поне 1 дан), след това да го комбинираш със БИ което залага на друга тактика. За да нямаш слаби места.

Град
    Тапая, Кирибати
    Да тренираш 1 БИ до като станеш добър и после още едно пак докато станеш добър и след това ги комбинираш е чисто и просто ММА, защото това не е стил а смесване на стилове(както сочи и името). На местата, на които се тренира за ММА провеждат смесени тренировки и използват похвати от различни стилове, без да има значение кои са стиловете, това, което се цели е спортно постижение. За това, според мен, не е редно ММА да се включва към бойните изкуства, а даже и към бойните спортове, а да се разглежда като тип спортно състезание.
    А колкото до великото мерене на... сили - зависи кой и с какви цели тренира: ако искаш да се правиш на бияч тренираш я борба, я бокс, я кик бокс - все системи, чиито основи се усвояват бързо, набляга се на боя, а не на философстването; ако те блазни спортна кариера можеш да избираш измежду вички БИ, които провеждат състезания; ако търсиш личностно израстване ще избереш това, което сам прецениш и т.н.

PROUD MEMBER OF THE PACK

Не мисля че ММА е точно БИ, затова най- добре е да го конкурираме с друго изкуство което е "традиция" (нинджуцу). Не ми се вярва световни шампион по ММА да може да наделее над майстор по нинджуцу.
    Ето малка демонстрация на нинджуцу - http://video.google.com/videoplay?do...ninjutsu&hl=en

Не вярвам в истински бой някой да успееда приложи тея салта, винтове и т.н..

Цитирай Първоначално написано от ULTRA_LEVSKI
    Винг чуна не е по-добър от всички споменати в темата, споко.
    Според мен си е по-добър от другите БИ.

Предпочитам Винг Чун-а пред другите БИ.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си