- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Най-добър боен спорт / Най-добро бойно изкуств
Е то Муай Тай хубаво ама в София май няма?
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
искам след време мма ;д ама засега ше се примира с джудото :Д
uaуа вдигам ти адреналиинааааа <3
^ ти луда ли си ще станеш като добичеа и много кървища бе, като гледах мач на Чък Лидел то навсякъде пръскаше кръв, отврат
![]()
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."
За момичета - джудо и винг чун или крав мага, доста готина комбинация е![]()
Винг чуна не е по-добър от всички споменати в темата, споко.
Няма най - добро БИ (бойно изкуство) Всеки стил залага на различни техники. Някой на бързина и защита, други на фатален удар и т.н. Всяко БИ си има правила.
трябва да уточниш дали говориш за това кой боен спорт е по-добър за практикуване или кое бойно изкуство е по-добре за уличен бой.
ако искаш да станеш уличен бияч или просто да се пазиш - бокс и кик бокс, ако искаш сериозно да се занимаваш с такива неща - насочваш се към нещо източно, което се изучава с години и изисква много добри рефлекси, психика и тактика.
Дори и уличен боец не се става за 1 - 2 дена. Ако се отвори на някой който тренира 3 години карате, примерно шотокан - каратисчето ще го смаже
За мен има много добри БИ и пълни бози. Само ще кажа че бокса и кик бокса са пълни ама пълно бози![]()
Първоначално написано от Kopu
мхм, затова всеки 2ри шампион в К1 и Прайд, UFC, и други турнири е кик-боксьор![]()
^Това е доста и заради правилата...няма удари в гърла, очи, слънчев сплит и т.н.(а и ръкавиците не позволяват)...а на това разчитат много от БИ..
Иначе кик-бокса е готин..ако искаш само да се научиш да биеш хора![]()
Първоначално написано от ZipFail
Абе хора престанете с този кик бокс, некъдърен спорт е. Аз мога да си ходя в залата и да млатя по една круша и ето кик бокс - гупаво. Имам приятел които има 2-ри дан по шотокан и 2 дан по ДЖУ ДЖИЦУ мога да ви кажа, че едно кик боксиорче ще му лиже подметките ако има двубой![]()
Питате се защо ?
Защото каратето е нападателен спорт комбиниран с ДЖУ ДЖИЦУ (спорт със силна защита) се получава МАШИНА![]()
чакай сега... вече говориш за няколко спорта..
кой бил най-добрия боен спорт ... за улицата ли ти трябва ?Там ще ти помогнат и бокса и мма .. не че карате и така нататък няма да са ти от полза.
Брат ми тренира Джий Кун До и е доста добро..
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
София ?Първоначално написано от kosder
ПлевенПървоначално написано от ZipFail
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
Незнам как да ви кажа, но няма токова понятие най-добро бойно изкусто. Ако искаш да си непобедим в ръкопашния бой трябва да изплазваш смесени бойни изкуства. Какво означава това всяко бойно изкуство залага на различни стратегии, трябва да намерите противоположностите и да ги съберете. Всяко бойно изкуство има слаби и силни места, трабва да направите дази комбинация, че вие да нямате слаби места а само силни. Това е единствения начин да си най-добър. Но трябва много усилия и бойното изкуство да се превърне в начин на живот и постоянно да тренирате.
Шоринжи Кемпо и ММА![]()
ММА казват че е комбиниран спорт. И да и не по правилата може би но като погледнеш едно състезание си е едно и също. Отначало започват да си размахват юмруци след това лягат и почват да се боричкат. Незнам да ли сте гледали филма Never Back Down той е направен УЖ с ММА, но там постоянно има захвати и освобождаване и много по голяма сила. А и за да тренираш ММА трябва преди това да си тренирал друго БИ. Според мен няма смисал. По добре да си тренираш един спорт да станеш "майстор" (да вземеш поне 1 дан), след това да го комбинираш със БИ което залага на друга тактика. За да нямаш слаби места.![]()
Да тренираш 1 БИ до като станеш добър и после още едно пак докато станеш добър и след това ги комбинираш е чисто и просто ММА, защото това не е стил а смесване на стилове(както сочи и името). На местата, на които се тренира за ММА провеждат смесени тренировки и използват похвати от различни стилове, без да има значение кои са стиловете, това, което се цели е спортно постижение. За това, според мен, не е редно ММА да се включва към бойните изкуства, а даже и към бойните спортове, а да се разглежда като тип спортно състезание.
А колкото до великото мерене на... сили - зависи кой и с какви цели тренира: ако искаш да се правиш на бияч тренираш я борба, я бокс, я кик бокс - все системи, чиито основи се усвояват бързо, набляга се на боя, а не на философстването; ако те блазни спортна кариера можеш да избираш измежду вички БИ, които провеждат състезания; ако търсиш личностно израстване ще избереш това, което сам прецениш и т.н.
PROUD MEMBER OF THE PACK
Не мисля че ММА е точно БИ, затова най- добре е да го конкурираме с друго изкуство което е "традиция" (нинджуцу). Не ми се вярва световни шампион по ММА да може да наделее над майстор по нинджуцу.
Ето малка демонстрация на нинджуцу - http://video.google.com/videoplay?do...ninjutsu&hl=en
Не вярвам в истински бой някой да успееда приложи тея салта, винтове и т.н..
Според мен си е по-добър от другите БИ.Първоначално написано от ULTRA_LEVSKI
Предпочитам Винг Чун-а пред другите БИ.