- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Линукс проблем
Скъпата се развали...
Така имам проблем със стартирането на Линукса или по точно не стартирането му. Когато се опитвам да буутна Линукса зарежда нормално но точно когато трябва да зареди X-a става това:
http://prikachi.com/files/1003807W.jpg
Алтернативните конзоли не работят всичко е блокирало. Интересното при този проблем е, че се оправя ако буутна Windows-a след това shutdown-a и пусна Линукса всичко е наред.
Xubuntu 9.04, kernel 2.6.28-13-generic
Според мен е нещо шантаво![]()
Цакнали са ти се партишъните явно, нещо е станало...примерно как не буутва ако дадеш рестарт от копчето, когато си на Windows и после в Линукс не се вижда партишъна!
Проблема да се е появил скоро след ъпгрейд към 9.04 или ъпгрейд на видео драйверите?![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Видео драйвърите.
Преди като бях на линукс, така ми се появяваше като пусна beryl-a
Първоначално написано от AnincetoSexy
Ето вижте за кво иде реч
http://www.impulse.bg/videos/by/gene...iwnnlu5ibt71l1
ПП. Записа е правен с телефона ми без стабилизатор и стойкаНо все пак ще разберете какъв е проблема.
ПП2. Забележете как при 2рото стартиране на Линукса когато зарежда X-a пак се разваля и остава част от картинката на стартовият екран на Windowsa. Да не би да е нещо в видео картата.
![]()
Пахунчев не може ли да помогне ? Пробвай в друг специализиран форум, предполагам че отговора ще е по-адекватен![]()
I'm not a little pervert..., I'm a big one!
Ъ, едва ли е нещо хардуерно. При мен се получаваше нещо подобно(но при Slackware 12.0 + KDE 3.5) при опит за стартиране на KDE от конзолата - KDE се опитваше да промени резолюцията от 1280x800x32bit на 1440х900х32bit и явно си мислеше че е успял. Но на практика резолюцията оставаше 1280х800, докато тъпото KDE настояваше че резолюцията вече е 1440х900. Сещай се как изглежда(точно като твоето в горната част, но без правоъгълниците долу). Обаче не забиваше - спокойно си излизаш, едитваш си настройките на KDE за да тръгне в режим 1280х800 и няма никакви проблеми... В крайна сметка сложих по-стари драйвери и KDE си тръгваше в каквато си иска резолюция.Първоначално написано от Genetix
Тоест и при теб врътката е някъде там - GUI-то не си комуникира добре с текущите ти видео драйвечета. Не ползвам тия неща които ползваш ти(Xubuntu) за да отгатна защо след старт на Win се оправя. Буфер някакъв който се зачиства?Или може би след един failure преминава в някакъв safe режим(ползва се basic driver, basic video mode, изключва се 3d acceleration може би?) Доста вероятности има...
По-скоро намери някой със сходен проблем на същата OS - далеч по-полезен ще ти е ако искаш да разбереш какво точно се случва. А ако искаш просто да го оправиш - вариантите са ти ясни...
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!