- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Проблем с Немският език
Здравеите, проблемът ми е такъв. От следващата година съм 8 кл. в езикова гимназия с профил НЕ-АЕ, което значи, че ще изучавам предимно немски. Не разибрам нищо от този език лексика граматика изобщо нищо. Може ми се дължи на това че не съм го изучавал въобще дори 5 мин. не съм отделял на този език, Въпросът ми е дали знаете за някакви помагала за начинаещи уроци в замунда за и подобни, защото не искам да отивам съвсем неподготвен.
Съжелявам за дългия пост. Благодаря предварително.![]()
Ти като утидеш в училището започваш от А В С ... не се притеснявай,няма да те мъчат с лексика и нещо,което не са ти преподали там.
Повечето няма да са го учили, спокойно, няма да си единствен. . Както каза nencuHka, започва се от азбуката. Пък и да си купиш помагала и такива нещо, ти като дори 5 мин не си отделял, едва ли сам ще се научиш да четеш и пишеш правилно.
Аз пък имам един немски разговорник, но за сега съм обърнал внимание само на числата.Но мисля да не се натоварвам сега и да си почивам пълноценно през ваканцията...После, като дойде време за учене, ще му мисля. Пък и всички ще сме на едно ниво и каквото е ново за теб, ще е ново и за всички.
![]()
Male
май и проблем с българския
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Немски не се учи така сам , с помагалца и т.н. , без да ти се преподава от учител ;р В Езиковите гимназии всички започват от А-Б , и бързо ще навлезеш в немския
Сам да си учиш е , както казва класната , Гаст-арбайтер-дойч (Както някои мургави хора , предимно от ромски произходговорят български ;д )
Роден да бъде злобен. .
Аз уча сам немски и не е невъзможно, имайки предвид, че научих и още 2 езика самНо на мене и българският ми е добър...
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Ами и аз съм така.
Приета съм с първи немски ,втори английски.
Първоначално и аз се притеснявах.
Но нали за това ще имаме 18-19 часа седмично език.
Да го научим.![]()
Сега си почивай,че догодина ще е тежко.![]()
ROCK
ON!
Проблем нямаш, отначало се почва всичко. Не ти трябват допълнителни помагала, достатъчно е да отделяш нужното време за домашните и да си повтаряш каквото сте учили.
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
И аз не знаех нито една думичка на немски,обаче с доста усилия и слушане в час ,цяла година нямам по-слаба оценка от 6![]()
![]()
Е това са вече изключения , иначе БРАВО !Първоначално написано от afterforever
![]()
Аз по принцип говоря ;р![]()
Роден да бъде злобен. .