Прочетох цялата тема, бая се кокорих, някой мнения ме 'втрещиха' с простащината си.
И според мен 2012 няма да бъде края.Краят скоро няма да дойде.А и края на кое?Както някой преди мен каза и аз не ви разбирам какво имате предвит под "света"?
Както и да е, който колкото му е писано толкова ще живее, пък и дори и в 2012 да трябва да умрем, щом Бог така е решил така ще бъде![]()
Аз мисля ,че действителност ще има край на света,но не мисля че това ще бъде през 2012.Все пак не може земята да съществува вечно и рано или късно ще стане,но кога никой не може да каже със сигурност можем само да се гадае.Но след като земята бъде унищожена може да мине известно период от време и пак да има живот на земята и даже да бъде по-добър от сегашния.
+1Първоначално написано от SolusChristus
![]()
Относно предсказанията на тая вещица Ванга-![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!
''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16
Първоначално написано от Brook
На същото мнение... ако трябва да вярваме на предсказанията Земята трябваше да е изчезнала поне 10 пъти до сега
![]()
Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните :-]
Незнам вече дали да вярвам или не..някъде пише,,че край на света няма да има,,някъде,,че ще има![]()
незнам
![]()
Е те ако от Blizzard видят това, със сигурност ще видим нова поредица на StarCraft (и ще бъдем горди, че българите сме допринесли за товаПървоначално написано от Jumbie483
)
![]()
![]()
![]()
http://www.teenproblem.net/teenid/K0rTexXx
"Бях нещастен , защото нямах обувки , докато не срещнах човек без крака"
Календара на маите свършвал и дойде края на света...Чудо голямо като свършил, мойто календарче в джоба свършва на 31.12.2010 тва значи ли че света ще умре?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Леле, вие ме разбихте, леле напиках се от смях
![]()
![]()
![]()
Светьт..
ще свьрши вьв време, когато не очакваме
![]()
А онзи ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синьт, а само Отец. (Матей 24:36)
Затова, бдете и бьдете готови, защото в час който не мислите, Човешкият Син ще дойде. (Матей 24:44)
" Основна религия в Европа-Ислям![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Края на света не мисля,че ще е на 21 декември 2012
Никой нищо не може да каже.Че имат китайците ядрени оръжия имат,но не виждам причина поне засега да ги използват.Трета световна няма да има според мене.Поне аз мисля,че човечеството е достатъчно еволюирало и не виждам причина за такъв комфликт между нас
А пък тфа за марсиянците е пълно безумие направо се попиках от смях
![]()
Да-а-а...някои са прекалили с водката.Първоначално написано от Jumbie483
Good luck, Bad luck, Luck...
Добри сметки е правила Ванга.. За близките години е възможно според моя теория на нейните предсказания (която няма да споделя с вас) но за повече от 100 години няма как да се предсказва така че спокойно.. Луната може и да не бъде ударена от комета..
![]()
Аз даже четох и книгата за пророчеството на майте.Стана ми много интерестно за тези кристални черепи.А отностно пророчеството-календара в телефона ми свършва през 2067 =>тогава е края на света.![]()
![]()
![]()
Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...
Като гледам профила ти ми става ясно, че си религиозен и поради този факт изобщо не се учудвам, че наричаш Ванга вещица. Църквата винаги е отричала всичко, което се смята за "паранормално". Не знам колко достоверни са точно тези предсказания, но едно мога да кажа със сигурност Ванга е била велика и аз винаги ще съжалявам, че нямах възможността да се срещна с нея.Първоначално написано от Kaley
А относно маите те са били най- интелигентната цивилизация живяла някога на земята. Сега знаем за тях прекалено малко благодарение на църквата.
Католически свещенник чието име не си спомням отива на полуостров Юкатан и започва да изучава тайните на маите. Той изгаря цялата им писменост всеки намерен от него лист под претекст, че съдържали антихристиянски текстове. Добре, че са били достатачно умни да изписват предсказанията и историите си освен в книги и по стените на храмовете си, но с времето повечето от тях са разрушени. Представете си колко неща щяхме да знаем ако тази писменост не беше унищожена
Браво за хубавия коментар.Напълно съм съгласенПървоначално написано от kalokairi
![]()
А относно 2012г...
1-края не може да настъпи за 1 ден.Градил се е милиони,милярди години не може да свърши просто така.
2-главното вярване за края на света е заради календара на маите.Няма да идва "Края" а просто през 2012г им свършва епохата и започва новата.1 тяхна епоха е от порядъка на около 5100-5200г(не помня колко точно).Дори днешните потомци на маите не са чували подобни неща за края на света.
3-Много хора го раздухват за да могат да се възползват-било то парично или нещо друго.А народа е много наивен.![]()
Мисля, че епохите им бяха около 9000 години и се смята, че в края на предишната е изчезнал континента атлантида. Краят на всяка една епоха е свързан с природни бедствия. На тази дата планетите ще бъдат в специфично движение с което маите свързвали края на една епоха и началото на друга. Учените са изчислили, че планетите ще са точно в това положение на 21 декември 2012 г. Нострадамус е предсказал, че на същата тази дата слънцето няма да изгрее и това е вярно: поради това разположение на планетите слънцето просто няма да се вижда от земята. Има и предсказание, че първият чернокож президент на САЩ ще бъде последния президент на САЩ. Светът няма да изчезне на тази дата, но ще се пречисти ако мога така да се изразя. И това наистина няма да стане за един ден, ако се замислите броят на земетресенията от последната година е по голям от броя на тези от миналата.Първоначално написано от HRaBr0TyYKeBaPcHe
Попринцип, да.Края на техните епохи се свързва с бедствие.Но надаали ще стане нещо![]()
Един интересен въпрос...
Като толкова са много знаели, как не са предвидили, че ще дойдат едни 5000 испанци през морето и ще ги избият до крак ?
Ами те не са били гадатели.Те са били най вече велики астрономи.А и попринцип да бяха гадатели нямаше как да предвидят да испанците.Защото те не са естествено нещо като смяната на сезоните,годините и тн![]()
Един интерерсн отоговор - империята на маите тогава е била в такъв опадък, че и без испанска намеса и щяла да изчезне. И къде гледа тия екшъни, че ги избиват до крак ?Първоначално написано от ZipFail
И плюс това календарът се определя на принципа на математически изчисления, а не на гледане на боб. Така, че вземи прочети тук там нещо, пък току виж си спрял да пишеш малоумни мнения.
![]()
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Геноцидът над маите и индианците е един от най-големите в световната история...голям екшън е било..
Някак си не ми се ще да вярвам на предсказанията на маите, които са били супер математици и са можели да изчислят всичко за 5000 години напред, но не са открили колелото(!), и не са могли да запазят собствената си държава...![]()
Всички ще умрем.Разрухата почна с всички тези земетресения и нарастващи по дълбочина дупки по улицата.Изпадайте в паника и те така...
Колкото и да са били развити(кое съпоставено с нас сега е малко налудничево) краят на света не е чак толкова лесно нещо да се прескаже.
Спри да говориш всеобщи заблуди. Маите са открили колелото - имат детски играчки на колела, ринговете на играта пок - то - пок са кръгли, да не говорим за всичките гривни, пръстени. Също така Едуард Томпсън измъква от калденеца в Чичен Ица златен диск и Алфонсо Виля Рохас открива огромно каменно "колело" с диаметър 1 метър и 4 метра дълго, тежащо близо 5 тона, което се използвало вместо валяк, за да се трамбоват пътищата. И по другия въпрос - маите НИКОГА не са били напълно побеждавани. Едва орез 20 век мексиканците получават контрол на цял Юкатан. Оцелелите маи се оттеглят в дивата област на Кинтана Роо, която е разположена в югоизточната част на полуострова. В момента маите са 6 милиона и продължават да говорят на родния си език.Първоначално написано от ZipFail
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Пффф пуснете още 1574363 теми за тая 2012.. и то всяка следваща е все по - малоумна![]()
Не бе честно осъзнайте се.. колко пъти щеше да идва края на света? И през 2000 година сумати народ се самоуби заради масовото промиване на мозъците с идеята, че идва края на света.
Всеки един момент може да умреме, ама не мислите за тоя момент нали.. а за няква тъпа дата, предсказана от не знам си кой...
Ако ще мрем- да мрем, ако не здраве да е![]()
Според руското електронно издание, Ванга дори е предсказала, че през 2008 г. ще бъде извършено покушение срещу четирима държавни ръководители, както и пламването на конфликт в Индустан. Последните събития, според Ванга, ще станат причина за началото на Трета световна война, която ще избухне през 2010 г. Не всички нейни думи, обаче, подкрепят тази възможност. Според друго нейно изказване "След 2000 г. няма да има катастрофи, ни потоп. чакат ни 1000 години мир и благоденствие". Тези различия сочат, че бъдещата ни участ явно зависи от направеният избор от човечеството. Ето и няколко извадки от предсказанията й за светло бъдеще:
По думите на Ванга, "През 2018 година влаковете ще се движат на релси, идващи от слънцето. Добивът на нефт ще спре и Земята ще си отдъхне." Всъщност Ванга предсказва за свръх бързите влакове на магнитни възглавници, които учените разработват в момента. Или както тя се изразява, "влаковете ще полетят, задвижвани от слънцето". С тях хората ще достигат до всяка точка на земята за броени часове. Днес Вселенската Федерация за Мир, работи за осъществяване на точно такъв проект за световна магистрала и свързване на всички столици със свръхбързи влакове на магнитни възглавници.
Религиите ще изчезнат и човечеството ще вярва само в едно учение. Това ще обедини чевечеството, като едно семейство и донесе мир и благодентвие, предсказва Ясновидката. "Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Всички религии един ден ще изчезнат! Ще остане само учението.” Ванга пророкува сегашното егоистично разделение на религиите. "Сега различните религии искат да се възползват от каквото сварят, ама тяхното време си отива. Човечеството ще хвърли тия окови. Религията ще има друга задача." Вместо да спорят и враждуват помежду си религиите ще си подадат ръце за изграждане на един нов и мирен свят чрез водене от месиянската личност, която ще дойде. Също от нейните пророчества е ясно, че той идва като миротворец да установи мир за човечеството. Или, както тя се изразява, "Този който ще подпише окончателния договор за мира на планетата". Ванга добавя: "Христос отново ще дойде на Земята в бели дрехи. Настъпва времето, когато определени хора ще почувстват със сърцето си завръщането на Христос". Ванга завършваше така: „Тогава ще дойде Осмият и той ще подпише окончателния мир на планетата, но това ще е началото на края!” С други думи началото на новия свят ще бележи края на старите системи изградени на базата на егоизма. Сатанинския свят вече ще започне да упада с издигането на новата култура на мир. Господството на земята ще бъде изцяло в Божиите ръце и авторитет, или както Библията казва, „Ново Небе и нова Земя”.
Такъв влак с магнитно поле е измислен.Най-бързия влак е именно такъв.И е широко използван.Е разбира се може би ще претърпи малки промени.Първоначално написано от prasyte
А Христос няма как да се върне-нали е умрЕл.Няма как
![]()
п.п. Ти да не си внук на Ванга???