Ти си черна и няма да умреш. Черното не умира.Първоначално написано от vqraa97
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
О.о Гледам и се чудя...
Чела съм, че действително краят на календара на Великите Маи е през 2012 година... Това не разбирам как за хората означава, че идва краят на света. Знаете ли, че преводът на "свят" има 50% вероятност да бил объркан с "епоха", "ера". През 2012, месец декември, не знам си точно кой ден беше, от 11:11, когато слънцето заставаше не знам си как спрямо не знам си кое (ако има интересуващи се, ще прегледам книжката, която имам по темата и ще ви кажа всичко в точност) ще настъпи краят... наа.... *драматична музика* цикълът от години на маите. То е нещо като век, не помня точно колко години съдържаше. Не знам дали ще дойде краят на света, но маите определено не го твърдят, не го и отричат. Пък и наскоро учените съвсем ме разочароваха, като казаха, че били объркали изчисленията. >.> Така, че... освен масови самоубийства и разрушителни действия на малоумници, които вярват, друго не вярвам да се случи... Но кой знае... Всичко може да стане! Идеята ми е, че маите не го твърдят.
Но... едно "но"... Казва се, че Нютон го бил изчислил за 2012. Обаче кой вярва на учени обсебени от ябълки xd
Нютон казва 2066, доколкото си спомням.Първоначално написано от Dragonflyelf
Прав си, нещо съм се заблудила..Първоначално написано от GalaxyEater
Всъщност се чудя дали освен всички останали неща-земетресения, вулкани, бури, наводнения и това не са разни предзнаменования за това, което ще се случва 2012 в по-голям мащаб:
Неизвестно космическо тяло се вряза в Юпитер
http://forums.wsphere.com/index.php?...2&#entry317802
Огромни дупки се образуват по Земята:
http://www.teenproblem.net/news/s/20024.html
Някои хора много ще се смеем на 1ви януари 2013![]()
Абе дано се смеете, но знам ли. Тези неща все повече започват да ми заприличват на нещата от филма 2012, на които във филма или никой не обръщаше внимание или тези, които ги забелязваха си траеха да не всяват масова паника. Не че и аз знам дали тогава изобщо ще стане нещо и какво ще е, но един мой сън от преди около 12тина години леко ме глозга. Подкрепен от още един скорошен сън, който не можах да повярвам че стана. Тогава изобщо не бях чувал за въпросната дата 21.12.2012 година.Първоначално написано от ZipFail
С риск да ме изкараш луд ще ги разкажа:
В по старият ми сън се говореше за някаква точно определена дата. Денят до настъпването и беше много по-близо от момента, в който се намираме сега. Между хората, пък даже и като че ли в медиите се говореше доста усърдно за нея. Много хора говореха как Ада щял да излезе на Земята, но за кратко. След това щял да изчезне, защото от него нямало да има нужда и Земята щяла да се превърне в Рай.Хората чакаха същевременно със страх, любопитство и желание за по добро бъдеще.Чаках и аз.(всъщност когато започнах да чета в интернет за тази дата и реакциите около нея ми стана някак чудно че са подобни на тези, които бяха в съня ми само че там бяха по интезивни. Тая реплика от съня ми за Ада и след това Рая съм я чел в интернет последната година две сигурно около десетина пъти)Въпросната дата дойде и ме свари почти по бели гащи.Бях доста по-голям в съня си отколкото в реалността тогава(два, три пъти до сега съм се сънувал по-голям в сънищата си отколкото съм в реалността). Говорех си с някакъв мъж с мотор. Бяхме на някакъв път между много сгради. Изведнъж от небето започнаха да падат по диагонал огнени топки и се удряха в сградите около нас разрушавайки ги същевременно. Пътят зад нас започна да се пропуква. Образуваха се огромни пропасти. От тях започна да излиза лава.Ние се качихме бързо на мотора и тръгнахме да бягаме напред където пътят още беше здрав. В този момент се събудих.Сънувал съм и други апокалиптични сънища след това, но не толкова подробни.
Още по странното идва от другият ми сън. Веднъж през януари тази година се чудих дали всъщност наистина сънищата показват нещо След това сънувах един сън, в който някой ми каза че тази година времето ще се оправи чак през юни месец. Странно и за мен, но както виждаш така и стана.
^ Интересно... аз винаги съм вярвала че сънищата означават нещо... Да те питам, чел ли си "От кого сме произлезли" на Мулдашев ? Ако си я чел, какво мислиш за нещата които описва в нея ?
И аз все повече вярвам в тях, но като че ли има с пряко и преносно значение. Но този все ми се струва че беше с пряко. Пък и сега като гледам че в реалносттта и специално в интернет се говорят неща и настроенията са подобни като в съня ми все повече започва да ми се струва че това не е поредната година. Но аз никога и не съм вярвал че 21.12.2012 ще е краят на света. По скоро и аз като в съня вярвам че това ще е някаква разделна линия към усъвършенстване и към по-добро, но много хора, които не могат да се приспособят ще загинат поради различни обстоятелства и катаклизми. Даже според някои теории периодът от 1980 до 2012 е период на прочистване-един от най тъмните периоди в човешката епоха. Относно книгата не съм я чел, но явно трябва като имам повече време. Иначе ако може да се разкаже накратко ако искш може да го направиш.Първоначално написано от djipsito
![]()
абе хора може ли да ви питам нещо дето ме не мога да разбера-освен на филма и календара на хора, които не са изобретили колелото на какво се обосновават сраховете ви?
има поне стотици провалени предскзания, които са се основавали на много по-умни и обосновани твърдения и досега са били винаги провалени. защо сега когато на някакви първобитни хорица им свършва календара трябва да навържем някакви странни хипотези в някаква франкенщайнска теория за края на света?
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
ХАХАхах, както обясних някъде назад в темата маите са познавали колелото. Също така тези първобитни хорица случайно имат най -точния календар, отлични математици и строители са и са направили кристален череп, който и с днешните технологии не може да бъде направен толкова прецизно. Я ми кажи някое друго предсказание, много по - умно и по - обосновано.Първоначално написано от gandalfepi4
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
оу, извинявай за колелото. просто се доверих се на уикипедия
извинявай и за кристалния череп-пак се доверих на уикипедия и снимки на десетки много красиви и детайлни други черепи направени с модерна и... не-толкова модерна технология в европа и фактологическата липса на въпросния майски череп.
извинявай и за това че се предоверих пак на адската уикипедия и приех на вяра необоснованата ѝ хипотеза че майският календар(който и да е от тях) всъщност не предсказва какъвто и да било катаклизъм а просто свършва (happy new cosmic sicle)
ако искаш хубави, провалени предсказания използвай
гугъл-резултатите са към 25 милиона.
но все пак аз питах защо вярвате/ш и толкова.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Съжалявам, но в Уикипедия има доста грешки и липсват доста неща. За кристалният череп можеш в Teenproblem даже да прочетеш, сега е на първа страница темата за маите в Новини. От там може да се информираш и за календара и никъде не съм казал, че календарът означава край на света. А кристалният череп наистина е уникален и не може даже със съвременни технологии да се направи - просто напиши кристален череп маите в Google и виж за какво иде реч, не е зле да хванеш да прочетеш някоя книга за маите да видш, че въобще не са прост народ. А относно колелото пак ще изложа фактите, защото явно те мързи да ровиш о темата: маите са открили колелото - имат детски играчки на колела, ринговете на играта пок - то - пок са кръгли, да не говорим за всичките гривни, пръстени. Също така Едуард Томпсън измъква от калденеца в Чичен Ица златен диск и Алфонсо Виля Рохас открива огромно каменно "колело" с диаметър 1 метър и 4 метра дълго, тежащо близо 5 тона, което се използвало вместо валяк, за да се трамбоват пътищата.Първоначално написано от gandalfepi4
Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!
Ето научно-популярно клипче за тези черепи. Достатъчно сериозен поглед. Това да прецените сами за себе си е най-важно. А ние няма смисъл да спорим защото не сме учени.
http://www.youtube.com/watch?v=rR32IsutTws (от 8 части е)
http://chamieblog.blogspot.com/2010/...g-post_23.html в този линк е добре резюмирано, мисля че ще го разбереш по-добре от моите обяснения ;д. В книгата също пише че предишните цивилизации са изчезвали защото негативната им енергия била повече от позитивната (нещо такова), били са много по-развити от нас (примерно със силата на мисълта са можели да местят предмети, дори да променят нещо си във вселената, може би се дава и отговора кой е построил пирамидите..) и когато са постигнали големи технологически способности са се самоунищожили. И за тва нашата мисия на земята била да се осъвършенстваме сами, без някакви такива "дадени" висши способности..Първоначално написано от Niakoitam
Ако я прочетеш, ще я разбереш, мен не ме бива много в преразказите ;р, пък и още не съм я дочела. На някои им се струват врели-некипели тези неща, ама може пък да има доза истина, кой знае...
ОУ... извинявай но точно така ми изглеждаше като започна да ми отговаряш на въпроса. не, не твърдя че майската цивилизация е била нек'во лайно, далече съм от тази мисъл (м/у другото те не са използвали колелото за превоз на разни неща, транспорт и тн. поради липса на животни, които да използват като "двигател")Първоначално написано от mech0
просто исках да видя защо хората дето вярват че календарът им свършва мислят че това означава край на света![]()
The Bird of Hermes
Прочетох цялата тема, стана ми много интересно и реших да пиша.Много съм объркана,дали ще има край или не,но повече клоня,към това,че няма да има.Ето защо,защото според мен няма да има край,това може да е едно ново начало,хората може да станат по-развити във всяко едно отношение.А и в Библията се казва,че това не може да се определи,защото,когато най-малко очакваме,може да се случи,както прочетох по-напред.Вярно маите са много добри математици,астрономи,но това,че календарът им свършва,може да значи,че предстои нещо добро.Надявам се да няма край на света,но само времето ще покаже.
добре де хора аре обяснете ми какво става като НА ВАС ви свършва календарът а?
краят на света ли идва? или някакво невероятно ново духовно и неочаквано начало?
или просто си купувате друг с мисълта че още един астрономически цикъл е минал и вчера сте поркали яко? всяка минута, час, ден, всяка седмица, месец година, век, милениум, еон или каквото и да е, е просто поредния цикъл в чиито краища или начала не се случва нищо ново, непредвидимо, неочаквано или случайно!
ако сте в гората и без представа за времето няма и да разберете дали е станало нещо НО половината планета сега се насира мощно защото на някакви пологоли пичове, дето са се кланяли на слънцето им изтича (астрономическия) цикъл!
ЗАЩО, моля някой който вярва в това да ми каже защо има това мнение че ще се случи нещо магично или глобално в краят на този пореден цикъл?
не мога да го разбера това, моля сериозно, ако имате някакво знание което астрономи, геолози или к'вито и да са там учени люде ня,ат споделете, а ако е просто от филма така да ми каже някой и да ми задоволи любопитсвото че наистина не мога да чатна за какво е цялата гюрюлтия![]()
Ще се опитам отчасти да те накарам да се позамислиш. Кога започва нашият календар? На 1ви януари. А кога свършва? На 31 декември. Това са 12 месеца по-късно. Много такива години има в един човешки живот. А сега. Кога се счита че свършва календара на маите. Всеизвестен факт 21.12.2012 година. А знаеш ли един малко по неизвестен факт. Кога се счита че започва. Точно 3100 и незнам коя година беше точно преди новата ера. Започването на календарът им има някакво случайно или не съвпадение с формирането на първите по-големи човешки обединения и формирането на първите две ама наистина първите две градове държави в света. Така известните Шумер и Акад. И още едно съвпадение. Точно в края на календара на маите случайно ще има слънчев пик и ще е и зимното Слънцестоене, а маите мисля че доста са почитали Слънцето.![]()
ииии ииии не знам ииии ли е или не е ииии, но малко странно ми се вижда това. Ако се поразчетеш малко за календара т.е. за календарите на маите ще разбереш че този, който се споменава че ще свърши през 2012 година далеч не е единственият им календара. Имат един по малък ако не се лъжа беше с 360 годишни цикли и други още по малки, който спокойно се побират в един човешки живот. Та по въпроса "ииии?"Първоначално написано от gandalfepi4
Ами не знам....малко странно ми се вижда че толкова голям календар започва именно с нещо толкова важно за човечеството като формулирането на градовете държави Шумер и Акад, който са дали идеята за следващите такива обединения, за държавите и съюзите, които са станали в бъдеще. Промяната от семества и племена към първите държави. Странно откъде маите считани за такива диваци от някои хора са знаели за тези първи по-големи човешки обединения. Още по странното идва от друго. Второто сигурно случайно съвпадение. Как маите при положение че са били такива диваци са налучкали че 2012 ще има слънчев пик като дори нашите учени съвсем скоро са установили това и как пък свършва точно на 21. 12 когато е зимното слънцестоене.
Щом календара започва с обединения на повече хора и преминаването на някои племена в обединени държави какво пречи във края на този календара например цикълът да завършва с обединението на всички хора оцеляли от природните катаклизми и обединени в една цел. Откриване на евентуалното колективно неосъзнато или един вид край на човешката еволюция такаква каквато я познаваме до момемта. Контрол на общата ни съдба ако се приеме че ноосферата наистина съществува и съдбата на всеки един човек се определя от неговите действия и енергии спрямо другите хора и изобщо същества и техните срещу него. Една взаимосвързана верига. Ако ти знаеш със сигурност че правейки нещо лошо на друг то ще ти се върне като бумеранг след това в двойни дози ти ще гледаш да правиш добро за да е благосклонна съдбата към теб.
Аз пък мисля че може да има голяма доза истина в това. Говоренето за изчезналите знания, потъналата Атлантида и така. Чела ли си за десетте неудобни научни открития. А има и много други освен тях.Аз смятам че все пак силата на съзнанието ни е доста по-голяма от тази, която мислим че има в момента. Може би все пак можем доста повече работи, но просто не ги знаем поради някаква загуба на знания във времетп. Смятам все пак че може би всеки човек ги има тези "дадени" висши способности, но евентуално за да си ги върнем първо трябва да се научим да ги ползваме както трябва, защото представяш ли си в днешно време да ги имаме или да знаем че ги имаме. Та ние като нищо ще се самоунищожим.Може би телекинезата е възможна като се има впредвид че мозъкът ни работи с енергия, а учените все повече започват да установяват че материята е силно концентрирана енергия.Не е сигурно дали и ние не можем да влияем на вселената просто все още може да не сме го осъзнали, защото както казах може да не сме готови. Все пак един средностатистически човек ползва около 3-4% от мозъка си, а Айнщайн е ползвал 14 процента. След това се преминава евентуално в лудост поне според хората в днешно време. Но пък може да е един друг, по раличен начин на мислене. Все пак една маймуна да речем няма как да разбере миисленето на един човек. Може и нещо след 2012 да ни накара да мислим и разсъждаваме по коренно различен начин от сега.Първоначално написано от djipsito
![]()
След като попрегледах темата след последния си пост ми хрумнаха няколко интересни неща.
Първо, краят на света според маите може би вече е настъпил. Така де, съществува някаква вероятност очилатият господин, който е направил сравнение между тяхното и нашето летоброене да е допуснал грешка. Даже май имаше някаква такава теория, че е по-рано, а не декември 2012.
Второ, всичките фантасмагории за това, как маите са били някакви свръхинтелигентни същества, които да могат да предвидят края на света по-точно от нас са пълни глупости, най-малкото защото са биологически необосновани. Според законите на еволюцията би било по-нормално ние да знаем, кога ще настъпи краят на света, не те.
Трето (тъй като половината ми компания са отакута), имаше едно жестоко аниме, в което главната героиня беше нещо като бог. Тя можеше да променя и пресъздава (и разрушава!) реалността както си реши. Останалите хора обаче не го съзнаваха. Може да се случи и нещо такова![]()
много оффтопик:
как се казва тва аниме ?