Според законите на еволюцията ако сега ни тресне примерно един огромен метеорит и на земята останат 2000-3000 човека, които освен че са изгубили всичките си машини и технологии се борят и няколко поколения за своето оцеляване не можейки да създат отначало технологиите си, защото всичко трябва да започне от направата на каменните сечива и да продължи към по сложните технлогии много ясно че следващите поколения няма да има време да се учат на знанията, защото първо трябва да се оцелее и след това да се образова. Гаранция че нещо такова не е станало даваш ли?. Учените са сигурни вече поне за 3-4 Апокалипсиса, които са намалили драстично населението на земята, което по техни изчисления е било много по-малко от сега.Първоначално написано от MochaOnMyLips
Ами как ще обясниш направата на кристалните черепи( не се знае дали са дело на маите) за чиято направа дори и днешните технологии са недостатъчни, защото още при направата им ще се пръскат на парчета. Единственото обяснение на учените сега е с пилене с много фин пясък. Но за направата на един такъв фин и прецизен череп от кварцов кристал(между другото кварцовете се използват и при днешните технологии за запазване на различна информация)е щяло да е нужно да се работи около 300 години по 24 часа на денонощието.Нещо и на тях не им се връзва. Ами камъните от Ика, мисля че така се казваха, които леко се пренебрегват че уж били по нови. На тях има нарисувани неща като съвременните летателни машини и други още непознати ни неща както и хора яздещи динозаври. Ако тези картини наистина са толкова стари това значи че хората може и да са по стари в еволюцията от това, което предлага теорията на Дарвин и може да са живяли паралелно с динозаврите. А я си представи че това, което е избило динозаврите и голяма част от животинският свят на земята тогава и се счита че е астероид е оставило малка част от хората ако считаме че тогава са съществували такива развити хора че да моггат да покоряват динозаврите и е унищожило и закопало надълбоко или в океаните техните технологии и ги птринудило да оцеляват от нулата борейики се с враждебните условия и постепенно част от знанията са се изгубили, а друга част са останали при малко хора като маите, които не са ги разбирали чак толкова добре, но са ги позлвали. Няма ли вероятност според теб да се е случило нещо наистина такова.?![]()
пичове, може ли да ми кажете как по-точно законите на еволюцията предсказват това което казвате? и може ли да ми кажете и какви са въпросните закони на първо място, че аз уж от отдавна се интересувам от това ма така и не съм видял някъде формулиран закон.
и някойтам-виждам че кристалните черепи са ти в устата
красивичък е нали? и аз не мога да повярвам че е направен с модерни технологии и си има подвижна долна челюст за разлика от долното грозилище, което е един от въпросните черепи за които говориш.
това че дори и след като си направих труда да ти поизвадя информация за черепите не спираш да говориш за тях е разбираемо НО ЗАЩО дори и да беше най-красивот нещо на планетата трябва да показва че в краят на календара им ще избухне вселената???
ПП повечето от въпросните камъни са направени от местните селяндури след като са копирали комикси
http://en.wikipedia.org/wiki/Ica_stones
осъзнаваш ли колко си нямаш и представа за какво говориш? аз знаех за тях, но за да ти покажа на теб че грешиш за точно 10 секунди ти намерих добе известн информация, елементарен труд койо ти не си си направил![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Малко информация за черепите:
http://www.fenomenibg.com/modules/ne...php?storyid=57
А за камъните от Ика твоите теории се споделят и от други, но за сега са само теории
Ето малко информация и за тях:
http://www.novinar.net/news/8-zagadk..._Mjc5MTs4.html
оуууу, голем си инат брат. добре разбираш ли че ми даваш някакви сайтове, които дават напълно необоснована информация за да излезеш на уикипедия (НЕ, не съм някакъв уикипедопоклонник, просто там има доста хубави източници за твърденията и лесно може да си направиш справка и с други документи)
ей ти нешънъл джиографик за черепите като уикито не ти харесва
http://www.nationalgeographic.com/hi...al-skulls.html
а относно иките-знаеш ли че тези неща се продават като сувенири?
или приемаш че тези хора които буквално създават такива камъни са... ами създали тези камъни илииии че животни изчезнали преди 60 000 000 години (които и не може да са живи днес поради огромни промени в климата а и да бяха живи смятам че има лека вероятност някой да забележи диплодок (едно от най-гоуемите днзаври) да се шматка из америка след като ТОЧНО той е изобразен на тези камъни )
Оххх карай. Бях тръгнал да напиша един много дълъг пост от рода на Първо, Второ, Трето, но изобщо не виждам какъв е смисълът да си троша пръстите като ти си на 100% сигурен че едни сайтове дават 100%тната истина пък други са си измислили ей така, защото просто ги сърбели ръцете. Истината е някъде там по средата. По National Geografic съм гледал филмчета за 2012, маите,разни Апокалипсиси и други. Те не отричат че нещо може наистина да стане през 2012, докато веднъж по БТВ репортерите даваха едно филмче набързо набързо и крайният им извод беше. Няма да се притеснявате нищо няма да стане. Така че е въпрос на гледна точка. Според теб едни източници са добри, според един физик ,с който спорех веднъж няма ли го пък на научни списания и трудове от еди какво си естестество за нищо не става. Да не говорим за сляпата ти вяра относно знанията на днешните ни учени, които постоянно се изменят и например теориите им за топенето на ледовете не се оказаха вярни. Оказа се че се топят много по-бързо от очакваното от тях. Е, разбраха защо ама свирено ако се отнася за нещо по важно. Та те дори не могат да разберат защо слънцето не може да навлезе в нов цикъл, нещо много странно за него. Никакви обяснения и относно сблъсъка на голямото тяло с Юпитер. Така че преди да започнеш да вярваш сляпо на учените по някакви теории, които постоянно се изменят с времето си помисли че и учените са хора и те не могат да знаят всичко, а се учат. А пък ако има някаква фрапираща новост ти ще си от последните, които ще я разберем особено ако тази новост противоречи на вече възприетите и силно вкоренени норми и теории. Докато не се изясни почти напълно тя няма да види официално бял свят, а и след това не е много сигурно. Според зависи.
ок, съгласен, прав си. ако случайно намеря нещо по-здраво, ако искаш, ще продължим тогава![]()
и м/у другото не съм някакъв малоумник, който вярва само на учебниците и недоказаните статии, наясно съм че съдържат много грешна информация, просто за конкретното нещо съм се интересувал в далечното минало и всичко що-годе стабилни и достъпни източници ми потвърждават мнението и за'тва.
но както ти каза, майната му, обичам те, да не спорим![]()
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Бахти простотията е това за 2012, мислех че вече не е интересно за обсъждане
"Националист - това е естественото ми агрегатно състояние" (Н.Хайтов)
Това с еволюцията го казах със следната мисъл в главата - една черта се развива, само когато е необходима и закърнява, когато е ненужна. На маите едва ли им е било необходимо да знаят, кога ще свърши света, повече от на нас. Няма логика те да го могат, а ние - не.
Анимето е The Melancholy of Haruhi Suzumiya и по спомени като жанр е комедия/научна фантатсика. Има и втори сезон, който така и не изгледах - The Disappearance of Haruhi Suzumiya.
2012 е далече как ще издържа не знам![]()
ОДИН!!!
Не вярвам ,че 2012 г ще сложи край на човечеството ! То не бяха 1999 г. /ако не се лъжа/ ,2000 г . ,2001 г.
Но когато обичаш някого пусни на свобода , ако той/тя те обича ще се върне твоята страна, ако ли не няма за какво да съжаляваш,щастлив е той/тя без тебе и за него/нея ще се радваш.
кратко и ясно - ако имаше край на света 2012, нямаше да ни кажат... за да не всяват "масова паника"... медиите раздуват, разтягат локуми, стряскат без причина... и ние, простолюдието, вярваме, защото сме свикнали да вярваме на медиите... приятно умиране на 21.12.2012... ама без мен!
Охх .. хайде вече е ЮЛИ .. средата на 2010, ама като гледам никакви "Свяетовни войни" не виждам ! И аз не вярвам толкова във края, ама края на какво ?.. Токова ми е интересно, края на човечеството, края на епохата, края на технологиите, края на убийствата, кражбите ????? .. вече и аз не знам какво говоря
.. Ама ще е хубаво сега в БЛИЗКОТО бъдеще да бъде края или поне началото на края на простотиите и глупавите теми във всеки форум! .. На хората чак им писва !
П.С. --- Не се чудете на това което казах, но вече почнах да полудявам от безмислените теми! То ще се види всичко, когато му дойде времето!!
П.С. 2 --- Спрете да се заяждате един с друг .. БАНАЛНО и супер ТЪПО е.
Поздрави![]()
*сън*
Остават 898 дни , така че който каквото ще прави да действа![]()
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
Ако е такова бъдещето предпочитам живота да свърши 2012г.Първоначално написано от Jumbie483
Талант е да говориш много и да не казваш нищо...
/не ми обръщайте внимание,просто си пиша.все пак ще се радвам ако някой успее да отговори на шантаво глупавите странни и психарски въпроси![]()
разбира се,че няма да дойде краят през 2012.Вселената е огромна и непредсказуема.Никой не може да знае нещо толкова голямо,и ако реално го знаеше,щеше да си мълчи.Такива неща не бива да се знаят от всички.
А според мен всичко с 2012 е голяма глупост.
Не знам к'ви маи к'во нещо,но мозъчето ми роди идеята,че това е просто реклама.Мхъм,вижте колко книги се написаха,колко репортажи и филми(документални и оная холивудска простотия) се направиха.Колко статии се изписаха.Из интернет к'ви ли не неща се появиха...
Всичко е такава мания...не мога да си представя колко милиона са се спечелили...
Нямам си представа какви са тия календари...
Последно време гледам да не задавам много въпроси.
Но още от малка съм си задавала тези...
Все пак говори се за краят?Но какво е краят?И какво има след краят?
Краят на една ера,краят на нашето съществуване?Краят на кое?
А и знаем,че след всеки край чертае пътят на нова начало.Какво ще е новото начало?
Аз мисля,че вече сме започнали новото начало.Че точно сега пишем началото.Ерата на новото,на технологиите.И все пак имаме си и ново хилядолетие....Както и да е.
Но да се върна към началото.Много се мразя заради тези въпроси...
Какво е началото?И какво е имало преди началото?
Всички сме учили 5 клас как преди колко си милиона години к'во се образувало,какво станало.
Но...то как се е образувало.Всмисъл(не че дори и частица от това което приказвам има смисъл лол) галактиката,вселената и там другите астрономически неща които не знам.
Това ме кара да се обърна към религията и да се питам кай стои зад това.
//хе-хе в учебниците пише как се е създала еди-коя си звезда,но аз се питам кой я е създал тази звезда?
Какво е вселената?И защо ни е тя?
И какво има след вселената?За мен тя е просто стая от къщата.Какви са другите стаи?
//кажете ми някоя книжка/сайт за тия неща за които говоря,защото и аз самата не знам за какво говоря лол ;д
П.П. лол ;д
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Виж, за маите и рекламата съм съгласна, същото важи и за илюминатите, глупостите за силата на подсъзнанието и тн и тн.
За обръщането към Бога не съм никак съгласна, но след като ще ме линчуват (пак) за този свой коментар ще се лиша от удоволствието да продължа да говоря за това.
Какво е началото и какво е краят? Никой не може да ти каже (все още), макар че учени и не толкова учени доста си блъскат главата и даже от време на време стигат до някакъв (жалък) напредък. Но едва ли истинското Начало е плод на нещо разумно - защото все и то трябва да се появи отнякъде, нали? Трудно ми е да си представя такова нещо като начало всъщност - по-скоро гледам на Вселената като на нещо вечно, макар и променящо се. А всичко останало е хаос. Но толкова за моята гледна точка - тя е много неясна и вероятно невярна.
По въпроса с книжката (сайт не мога да ти препоръчам, не съм гледала) - вземи си нещо на Мичио Каку или на Джон Бароу (имаше една книга за константите в природата, ама на моменти става много сложна, ако не разбираш от математика и физика; иначе е готина!). Имаше и една книга на издателство Бард...ъ... "Необятната вселена" примерно? Ама не помня автора... Най-доброто четиво може би би било "A Brief History of Time" на Хокинг, но нея не съм я чела (все още).
Ах мерси за книгите.
Има ли значение всъшност.Първоначално написано от MochaOnMyLips
Всеки има право да си изкаже мнението.Дали ще е глупаво,шантаво или наивно.
Тва,че разни си многознайковзи решили да се правят на голямата работа и да те заливат с теории, не трябва да те спира.Все на някого ще му е интересно да прочете твоята теория.В слуяеят аз![]()
А за учените - не смятам,че ще измислят нещо добро.
Науката вече почнах много да не я зачитам.
Точно най-важните неща от живота ни не може да ги обясни.
Не я зачитам,но ми е интересна.Хах странна комбинация.
Просто винаги са ми били интересни всички гледни точки на даден раговор,тема или каквото и да е било.
...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...
Не писах, защо не съм религиозна, защото ме мързеше, не защото някой ще ми каже нещо.
Колкото до науката - аз пък мисля, че само тя може да даде отговори, друг е въпросът, че може би още сме прекалено глупави за да постигнем целите си. Нищо, време все пак има.
И накрая стигам до това,че не можем(и не трябва) да си отговорим на всички въпроси.Ако знаем всичко,вече няма да сме човециа нещо по-върховно ддз.Но това едва ли ще стане,а ако стане това ще е еъе далечното,далечното бъдеще.
Тогава мисля,че ще е краят.Краят на човечеството.
Ако знаем всичко няма смисъл да живеем,нали така (:
А определено имаме много въпроси и загатки за които ни трябват още стотици/хиляди години за да можем да отговори.
Две години няма да стигнат предполагам![]()
Според тези предсказания ще умрем 3797 годинаА за 2012 година,слънцето няма да изгрее,но няма да умрем.Колкото пове4е знаем,толкова по-лошо,май по -добре нищо да не знаем.4етох,4е извънземните били сред нас
,но не сме ги забелязвали,но след време те ще направят така,4е да ги забележим
Не искам нищо да знам пове4е
![]()
![]()
Fuck,ще си умра в училище![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Малеййй, Ванга започна май да се оказва права!!! 2010 – Начало на Третата Световна война. Войната ще започне през 2010 год и ще завърши през 2014. Войната ще започне като конвенционален конфликт, а по-късно ще прерастне в ядрен. Онзи ден по новините даваха, че Северна Корея заплашва САЩ с ядрена война! Ужасът те първа настъпва! В началото и аз не вярвах в тези измишльотини, но като чух оня ден т'ва и направо се вцепених. Бях си спомнила, че го четох някъде, после го прочетох и тук .. Казват, че войната ще започнела да се образува през Август 2010, но ще видим к'во ще стане. Докато не стане тази W.W III, аз няма да вярвам, докато не го видя с очите си!!!
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac