Армагедон може и да не означава физическо изстребление на хората. В библията се набляга на духовното, не на физическото. Армагедон може и да значи духовното падение на човечеството.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Освен пророчеството на баба Ванга, Нострадамус също го е казал по време на съществуването си, но не е казал, че ще е края на света, а ще има някакъв преврат(война или нещо подобно).Това за края на света е преувеличено.
Да обичаш значи да страдаш!
2012 нема да мреме бъдете сигорни
![]()
„Бизнесът е като карането на колело. Или продължаваш да се движиш или падаш.“ — Франк Лойд Райт
Стига си спамил във всяка тема идиот прост.Първоначално написано от DREAM95
Това, че календара на маите свършва през 2012г. незначи, че и живота ще свърши тогава. Никой ли не се сети, че просто маите са измряли преди да сложат 2013г.
![]()
. Незнам точно... можеби календарът им е съдържал и другите години но е бил унищожен от европейските заселници които са смятали календарите за ерес. Те и самите маи несмятали, че света ще свърши през 2012г. въобще нямат такива пророчества.
Въобще на кой му хрумна да измисли тази простотия, че да му се продава по добре книгата или филма.
Както казва един мой учител:
- В момента се водят изкуствени войни.
Нарочно разни хора и общества си внушават някви апокалиптични неща и по този начин по голямата част от обществото им вярва и се паникьосва. По този начин и много хора умират. На бас, че малко преди 2012г. огромна маса хора ще се самоубият вярвайки в края на света и някви такива работи.
не бе просто тия майте -2012години по ( x ) 365 дни умножете ги и е толко пръсти са имали та за това до толкова са могли да преброят ;д
Обещания безброй уш да ме правят герой, една след друга лъжи въляха като порой.. [music]``
Роден съм известен, Разпознаваем съм.. И ако сина ти не знае.. Сигурен съм, че дъщеря ти е добре запозната!
women are people too
sometimes
оххх... така ще ви я наспамя тая тема след една година и два месеца![]()
Незнам защо си решил да наспамиш темата точно след една година и два месеца като от този твой пост до въпросната дата са оставали 2 години и един месец, но явно съм пропуснал нещо.
А иначе и аз съм най-обикновен човек и аз не знам дали ще стане нещо със сигурност или не.
Но все пак забелязах нещо дори само като човек се вгледа в природните бедствия през изминалата вече 2010 година.
Мислех че поради знанието ми за тази дата усещанията ми за увеличаването на бедствията са се обострили и се заблуждавам, но...дойде края на годината, дойде времето и за статистика. Абстрахираме се от всички останали неща и поглеждаме природните бедствия:
http://www.dnes.bg/world/2010/12/21/...o-vyrna.106827
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=723947
http://money.ibox.bg/news/id_1846079306
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3515211
и т.н и т.н
Тук са отбелязани най-вече бедствията, които са взели жертви и материални щети. А които не са?
Дори в моят град през изминалата година имаше две земетресения в два поредни дни по около 3.5 по Рихтер. Първото го споменаха, а на второто дори журналистите не му обърнаха внимание.Ами ако световната тенденция на бедствия от тази година се запази? Ами ако това е само началото и се увеличи драстично? До въпросната дата остават още около 2 години и за това време могат да станат много неща. По средни изчисления от всички новини, които изчетох жертвите на бедствия 2009 са били около 80 000 души, а за 2010 са около 280 000 души. Представете си какво може да стане ако тенденцията на увеличаване с тази скорост се запази в следващите две години или пък се увеличи.
А да и между другото днес 3 дни след Нова година е станало поредното земетресение в Чили с магнитут 7.1 по рихтер и вторичен трус 5.8 по Рихтер. Американските учени обещават че щяло да има още редица от силни трусове там. И това е в началото на 2011 година. Дали 2010 година е само началото или просто по случайност година рекордна по природни бедствия близка по случайност до 21.12.2012 ни остава само да чакаме и да видим как ще свърши 2011 година и каква ще е статистиката. Но ако и тя се окаже рекордна...нищо чудно маите да са били прави, ако не за края на света както го интерпретират някои, в които не влизам аз то поне за новото начало, което няма как да се размине без много жертви.Дано поне ако има такова нещо на остналите хора да дойде най накрая акъла в главите.
За теб няколко хиляди е голяма цифра????Първоначално написано от Niakoitam
А и нещата не опират до конкретен ден...Това ще стане в продължение на известно време...
А и за всичко сме си виновни ние(човечеството).
За теб няколко хиляди е голяма цифра????
А и нещата не опират до конкретен ден...Това ще стане в продължение на известно време...
А и за всичко сме си виновни ние(човечеството).[/quote]
Да голяма цифра е. Въпросът е да го забележиш.
280 000 - 80 000 = 200 000
200 000 >80 000 = 1.5 пъти
Ами ако тази тендецият продължи така следващите 2 години?
Ами ако рязко се увеличи?
Да събираме ли жертвите тогава общо да речем за изминалите 10 години, който доколкото разбрах са повече от предишните 50 години. Разбира не пропускаме факта че и населението се е увеличило много през последните 10 години, което дава допълнителни проблеми, които не са свързани към природните бедствие.
Но да се върнем само и единствено към природните бедствия. Изключваме кризи, болести, гладуване, хора останали без домове и т.н.
Казваш нещата не опирали до един точно определен ден. Може и така да е. Може и тогава да е пикът. Каква е гаранцията че природни катаклизми не се влияят от нещо космическо. Както например приливите и отливите на Земята се влияят от Луната. Но нещо например в галактически размери. В една от новините се споменава следното:
За още малко повече разяснение. Следващият слънчев пик е именно през 2012 година, а зимното Слънцестоене е точно на 21 декември. Ще има и по специално космичвско подреждане. Дори и изминалата вече година имаже някакво на 21 декември, но по често срещано. Ненам какво е било по новините го споменаха. А да и познай маите са почитали страшно много Слънцето. Едно ми е чудно само. Като ги определят за такива диваци как случайно са знаели или пък може би е било съвпадение и са отбелязали точно за края на календара им зимното слънцестоене в година на слънчев пик. Или пък може наще учени да са се объркали нещо в разкодирването на датата им. Знае ли човек.Международният комитет GEOCHANGE публикува неотдавна 150-страничен доклад, според който има повишена активност на природните катаклизми във всички обвивки на Земята. Според данните само за първите 5 месеца на 2010-а изригванията на вулкани са повече, отколкото за предишните 150 г. За последното десетилетие загиналите от трусове са с 42% повече, отколкото в предишните 50 г. Като цяло учените смятат, че настъпват тревожни изменения в геофизичните параметри и показатели в Слънчевата система.![]()
Сметката ти не е вярна...Но това няма значение...
Еми цифрата е адски малка...Като се има в предвид че паразита, наречен човек е с брой 7 милярда...няколко хиляди са много малко...Планетата Земя може да изхранва 3 милярда, а ние сме двойно, че и повече отгоре...
За всичко сме си виновни ние...
Аааа неща като приливи...отливи...слънчева радиация не се променят рязко...
А маите....да те са били една от цивилизациите които са на ТИ с астрономията...Но са питали, сега, още живи маи, за края на света на тази дата...И маите незнаят за такова нещо...Какво повече да обсъждам...
Казваш: "Планената може да изхранва 3 милиарда, а ние сме 7 милиарда.". Планетата всъщност винаги може да ни подкастри колкото и на някои хора да не им се вярва. Ставало е вече три или четири пъти. Според маите четири и ще стане 5 ти път тогава, а доколкото съм запознат нашите учени за сега са отрили доказателства за три такива пресейки на хората. Доколкова били изтребени че видът ни за малко е щял да изчезне. Успяли да оцелят само най- приспособимите, които започнали да си помагат взаимно един на друг. И така. Поне според маите или някои писания които съм чел това ще е последната пресейка.Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
Напротив...приливите и отливите се променят много рязко...един прилив тряе по няколко часа. И отливите май са така. Те просто са циклинчни. Слънчевият пик също е цикличен и се редува със слънчев минимум. Цикълът се повтаря на всеки 11 години, а освен това последното припалване така да го кажем. т.е излизане от слънчев минимум на слънцето се позабави малко, което е доста необичаен феномен откакто се изледва от около 150-200 години. Сега си представи нещо с цикличност 26 000 години, това подреждане, което ще стане на 21 декември 2012 година става веднъж на толкова години, а последният пети цикъл на календара на маите е започнал на 13 август 3113 година пр. Хр.. Знаеш ли какво е станало тогава. През тази година са създадени първите по-големи човешки обединения- градовете-държави Шумер и Акад. Благодарение на тези обеднинения днес живеем в този свят, който всички познаваме. Този цикъл свършва на 21.12.2012 година.
А цивилизацията на маите се е появила изведнъж, процъвтяла е много и също така необичайно е изчезнала. Тези маи сега нямат много общо с предците си. Те използват някакви много по прости календари и не знаят как работи онзи календар за който става дума
Тези цикли представляват епохи...И просто епохите свършват...
А щом Земята може да изхрани това население защо сме в това положение?А и ти като каза ИМАЛО Е!Еми ето причината...
Еми нормално е появяването изведнъж на маите...Все пак след разрушението на Атлантида те трява да създадът цивилизация някъде...Пък и не са били глупави...все пак не трябва да се пренебрегва от коя раса са....
Ето нещо, което ми привлече вниманието, а щракнах съвсем случайно.
Не че не съм попадал на подобни неща, но е интересно:
http://silverunicorn.org/forum/index.php?topic=22.0
Не е задължително да може да го изхрани. Има гладуващи, има ГМО и т.н. Лекарите също не се вписват в естественият подбор например, но ние имаме чувства, които ни карат да не оставяме близките и роднините си на произвола особено след като ни е дадена сила евентуално да им помогнем. Е, според разни конспиративни теории и някои хора се опитват прикрито и всячески да намаляват населението, но колко е вярно не се знае.И то най вече заради пари.Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
ГМО...ти подиграваш ли се...Първоначално написано от Niakoitam
За какъв естествен подбор при човека?...Явно се подиграваш вече...
А за конспиративните истории да не отварям уста...че темата...
Аз не вярвам, че 2012 е края на света. ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Тогава единствено може да се случи нещо наистина важно за човечеството да речем. Като разкриване на няква тайна или нещо подобно....
She was both wise and stupid in the way that when life got hard she didn’t work through her problems; she just danced in her underwear alone in her room until they went away.
Земята без проблем може да изхрани 7 миларда, въпроса е в начина на използване на ресурсите![]()
Пълни глупости. Пророчествата са измислени с цел печелене на пари и има резултат - хиляди хора вече си купиха филми, книги и надгробни плочи ахах... имало е стотици пророчества за края на света (мисля че и Нострадамус е давал по-ранни години)... 2012 нищо няма да стане и след това ще се даде друга година за края на света, където глупавите и наивните хора отново ще дадат своята вяра, парите и стрес, което ще иум избие желанието да живеят, да учат, да работят - ще си крадат, разбиват, убиват, защото няма да им пука, нали все пак края на света идва. :>
хЪх...
И как ще стане???Я ми разясни?Първоначално написано от ZipFail
Със сигурност маите са направили календара за да продават филми и книгиПървоначално написано от RoSKo0o0
![]()
????????????Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
В момента развитите страни консумират двойно повече храна и енергия, отколкото реално им е нужно. Плюс това в момента гладуващите са не повече от 1.5 милиарда, а 7 минус 1.5 не е равно на 3..
Допълнително с това рационализацията и оптимизацията на селското стопанство се увеличава постоянно и от единица площ могат да се вадят огромни количества храна..
Проблема не е в храната, а в другите ресурси![]()
Нещата не са така прости както си мислиш...Първоначално написано от ZipFail