Като гледам профила ти ми става ясно, че си религиозен и поради този факт изобщо не се учудвам, че наричаш Ванга вещица. Църквата винаги е отричала всичко, което се смята за "паранормално". Не знам колко достоверни са точно тези предсказания, но едно мога да кажа със сигурност Ванга е била велика и аз винаги ще съжалявам, че нямах възможността да се срещна с нея.Първоначално написано от Kaley
А относно маите те са били най- интелигентната цивилизация живяла някога на земята. Сега знаем за тях прекалено малко благодарение на църквата.
Католически свещенник чието име не си спомням отива на полуостров Юкатан и започва да изучава тайните на маите. Той изгаря цялата им писменост всеки намерен от него лист под претекст, че съдържали антихристиянски текстове. Добре, че са били достатачно умни да изписват предсказанията и историите си освен в книги и по стените на храмовете си, но с времето повечето от тях са разрушени. Представете си колко неща щяхме да знаем ако тази писменост не беше унищожена