Цитирай Първоначално написано от Ilikeliljon
На това с плочките и фугите му се вика натрапливи действия, това както и да е. Не знам приятелю какво ти е семейството, но определено няма да е лошо да се консултираш с психолог, повтарям психолог, не психиатър, защото в България имат този гаден навик да водят първо на психиатър. Има и телефони на доверието, където работят психолози, можеш да се разтърсиш из гугъл и да намериш и да звъннеш. Друго не се сещам какво мога да ти кажа по този въпрос.
психиатър приятелю, точно психиатър е спеца, който за два месеца "нормализира" подобни деца, когато и АКО има обективна нужда за това!

"психолога" две години ще взема такси за три сеанса седмично общи приказки и накрая младия човек като социален инвалид или ще води вегетативен живот или ще го лекуват, но тогава вече с "голямата психиатрия" в спец заведения.

не знам защо в България имат този гаден навик да се опитват да решават истински проблеми при шарлатани от типа на врачки, баячки, гледачки, магове, екстрасенси... "психолозите" са част от тази верига само дето са "дипломирани" такива.

когато се касае за често срещано функционално неравновесие в мозъчни медиатори какъвто е вероятно случаят (а не за тълкуване на сънища например!) точно психиатърът е спеца решаващ проблема на функционално ниво.
неврологът го решава на соматично ниво, а каква точно би била позитивната роля на т.н. "психолог" за медиците си остава тайна.

и не знам защо в България имат този гаден и глупав навик да се пазят като от огън от консулт с Психиатър?!?
в цивилизованите страни такава консултация е от най-трудно достъпните, струва колкото три месечни заплати едната (и затова бягат при сурогати като психолози и психоаналитици), но тук нали е безплатно - значи, хайде нищо не струва.....