.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Маски с хума :)

Напоследък чета за невероятното действие на маските за лице с хума, в което съм се уверила сама-идеални са за почистване и стягане на кожата (не само на лицето, но и на тялото като цяло - много е полезна за намалянето на стриите).Реших се да пробвам и маските за коса, които са не по-малко хвалени.Искам само да попитам някой ако знае или си е правил такава маска дали се слага на суха или на мокра коса?Ако някой се интересува- ето малко рецепти за маски с хума:
    Маски за лице:
    1)Хума се смесва с малко вода и (бадемо малсо по желание, но е препоръчително ако маската се използва за цялото тяло) до получаване на леко гъста смес.Стой се с маската най-много 10-на минути докато изсъхне без да се прекалява
    2)Хума се смесва с 2-3 лъжици кисело мляко до получаване на гъста смес.Нанася се и се чака да изсъхне десетина минути.
    Маска за коса:
    Хума се смесва с оцет като може да се добават мед или 1 яйце.Маската се нанася и трябва да стой докато поизсъхне, но не повече от 10 минути.
    Благодаря ви предварително за отговорите

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    Ами по-добре на мокра коса. Последният път я сложих на суха и... повече няма да повторя

И действа ли?
    "It's better to burn out than to fade away-Kurt Cobain"

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    Аз много често си правя маска на косата с хума и съ м много доволна Смесвам в подходящ съд няколко лъжици хума,1 жъртък и вода-пропорциите сама съм си ги нагодила на водата и хумата в зъвидимост от дължината на косата ми,иначе казано всеки сам си преценява.С хумата обаче не бива да се прекалява-примерно трябва да са не повече от 3 с л
    Та като ги смеся добре трите неща си ги слагам на суха коса,оставям 20минути и измивам косата с шампоан.След това косата ми е много мека ,блестяща ,че като че ли има и повече обем Някъде бях чела ,че косата дори може да се мие само с хума вместо с шампоан,но това още не съм го опитвала

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Snuffles
    И действа ли?
    Зависи какъв резултат очакваш. Косата има повече обем.

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от shell
    Аз много често си правя маска на косата с хума и съ м много доволна Смесвам в подходящ съд няколко лъжици хума,1 жъртък и вода-пропорциите сама съм си ги нагодила на водата и хумата в зъвидимост от дължината на косата ми,иначе казано всеки сам си преценява.С хумата обаче не бива да се прекалява-примерно трябва да са не повече от 3 с л
    Та като ги смеся добре трите неща си ги слагам на суха коса,оставям 20минути и измивам косата с шампоан.След това косата ми е много мека ,блестяща ,че като че ли има и повече обем Някъде бях чела ,че косата дори може да се мие само с хума вместо с шампоан,но това още не съм го опитвала
    Брей. Ще взема да пробвам тази маска.

Пробвах я и съм много доволна

Аз съм си правила само с яйце и косата придобива много хубав блясък.Но скоро не съм пробвала
    Не Използвам авто-бронзанти,изкусвена коса нямам,прашките не си показвам...ем не ми се кефиш нали?!?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си