- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Детски игри
Аз като седже.Първоначално написано от vali00
Иначе ние много скачахме на въже. И играхме фризби и федербал.
Предизвиквам някой от София, притежаващ хилки и перце за един федербал-двубой в някой парк!
Ей, да, мерси много, и тази игра я обичах. „Видях, че е спомената и държави, тя ми беше най-любима, все мамех на нея и докато не гледат другите правих по-малка или по-голяма крачка.Първоначално написано от dedencety
![]()
А тази на мляко с еди какво си, как се играеше, играла съм я, но явно е било малко, че не я помня въобще.
А какво представлява ура?
Кър, шмайзер, ура - еднакво е![]()
о това го забравихПървоначално написано от KoRnFlAkE
![]()
и ние сме играли на дама, охлюв..
и имаше още една игра в която чертаехме на асфалт някакви тунели и разпределяхме място за два отбора..
мястото беше квадратно и след това целта беше да минеш през тунела покрай другия отбор и да стигнеш до крайната цел, от там се минаваше пак някъде и ако успееш можеш да превземеш малко от територията на другия отбор![]()
това ми беше любимата игра, но не помня как се казваше..
а иначе ние обичахме да си представяме, че правим концерт и всеки пееше там нещо и другите ръкопляскаха и давахме оценки за изпълнението..
много пъти сме си правили ревюта в някой..
отиваме и започваме да ровим в гардероба.. момчета-момичета всичко с грим (сенки и червило)
на много игри сме играели, но повечето не ги помня въобще
едит: знам, че играта която описах прилича на КЪР, но не е това..![]()
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Тази игра за държавите изглежда интересна. Как точно се играе?![]()
Капитане Капитааааане, какво ти е морето? -Бурно, 1,2,3; БууУууууУ и докато капитана е със затворени очи и се лута в пространството да хване някой, го правим на 2 стинки
ама най-яко беше като е 'замразено'. 1, 2, 3, на място спри се ти! и всички лягат по земята хАхХ )))
"Царьо нещо си' беше..много я играехме и таяПървоначално написано от dedencety
![]()
Чертае се кръг и се разделя и ако сте читирима се разделя на четири равни части през средата. Заставаш с единия крак в кръга, някой казва "Да бие, да бие, примерно Аржентина" и този, който е Аржентина остава и брои до 3, 1,2,3 - спирате и този, който е броял избира някой от останалите, до който трябва да стигне като трябва да каже с колко крачки ще стигне, примерно три мишешки, две великански и една човешка. Ако успее да стигне /и настъпва другия/, тогава му взима част от неговата територия от кръга. И така държавата ти се разпростира.Първоначално написано от Dennitsa
А тази с яденето, се казваше "Бабо, обичаш ли" и ти предлагат някакво ядене и в зависимост колко го обичаш казваш колко миши, великански, чадърчета, патешки и тн. А имаше вариант с "Царю честити, колко е часът", но тук май беше на приятелства, колко ще ти каже да минеш напред.
Тази с "Млякото" има имена още и като "Кобра" и като "Мумия" .Първоначално написано от dedencety
Значи застава 1 и си разперва пръстите и всеки се хваща за някой негов пръст и той казва "Мляко" каже ли "Мляко" всички тръгват да тичат и той ги гони . Като хване някой го замразява и друг трябва да мине под него за да го отмрази и те такаПоследния който остане е следващия дето гони
![]()
Иначе сме играли на всички игри изброени до тук - играта на "Държавите" я бях забравила![]()
Ааа сега се сетих и за още една: истината, осмелявам се или проценто
Много често играехме на това.. И то не само в детските години![]()
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Онази с храните се казва "Кралице , кралице"
Казвахме
- Кралице , кралице обичаш лии таратор например и такаНавсякъде имената са различни
![]()
![]()