- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Къде сте кандидатствали ? За тея който са.
аз па догодина завършвам УНССъто икономика на търговията и мисля да си направя магистратура в някоя нормална държава, щото тука ако зема едни финанси ще мия кенефи образно казано. в българия финансисти и икономисти растат по дърветата все едно и дипломата не струва нищо вече
ей да се изкажем за УНСС (толкова отдавна търся къде да излея всичко дето съм видял за 3 години вече)
тва е пълна пародия на университет, просто трябва да си рядко тъп за да не минеш някой изпит. аз за 3 години само 2 пъти съм късан на изпит (дори оня дебелак саздов си го минах от раз). та тая година имам една ликвидация ама вината не е моя, а на бившата ми приятелка, щото преди изпита ми сервира че късаме и бях много разтроен и хич не седнах да уча![]()
та за купуването на изпитите, верно има посредници ама трябва д аси много тъп за да си плащаш, щото за изпит в унсс се учи по 3-4 дена преди изпита (на мен ми стига идиално да прочета записките на някоя колежка и да прелистя 1000 страници учебник по диагонал) успеха си ми е между 4 и 4,50 без зор. а през останалото време - нито лекции, нито упражнения ме интересуват, само си бачкам, вадя някой лев и возя засукани колежки по кафета с колата... е тва е живота!
така че, който иска да учи - да бега към софийския с математика. който иска да си клати краката и да е*е хубави колежки да заповяда в бастиона на знанието УНСС !
в какъв смисъл
в географски съм от софия![]()
може и да са пропиляни, но това е защото излизаш от там много подготвен, но само на теория. на практика всичко е различно, казвам го от опит, защото в момента за късмет работя нещо свързано много тясно със специалността и имам поглед върху нещата случващи се в една фирма, колектив и тн. нищо общо с учебниците, преведени нескопосано от западни издания, адаптирани за български модел на пазарна икономика. мога да дам пример за учебник по "мениджмънт" - какви ли не структури, пирамиди за мотивация, тактики, стратегии имаше и всякакви глупости, като в българския вариант за стимул на служителите се прилага само "аре по-бързо бе, иначе ше те изволним бе алоууу!"![]()
така е защото преподавателите са гола вода дори и в този най-престижен и високо акредитиран университет, българския харвард както му викат б. борисов (ректора, не бат бойко) и сие "светила". само пример - един ни преподаваше транспорт и застраховане и ни обясняваше за ГО и каско нещо, но на въпроса "имате ли кола" каза "не"... кво да говоря повече? всички са на теория много печени, ама нямат никаква представа какво е на практика. все пак половината са завършили ломоносов в москва
иначе поне научих 2 западни езика, а знам и руски - голата диплома няма да е пречка, щото тя е нещо като свидетелство за съдимост, никой не го гледа ама трябва за работа![]()
не знам какво ми е на българския, който всъщност не ми е роден език в интерес на истината, така че може и да търпя критика с право![]()
иначе за библиотеката, посещавал съм я 4 пъти за заверка на книжката че не дължа нищо откакто го въведоха това глупаво нещо и още един-два пъти за да видя има ли нещо, което да ми свърши работа за писане на безбройните курсови задачи, които никой не чете. пък и не знам как разбра, че отбивам номера, до сега съм минал всички гадове, стоян александровци и подобни без много зор. ако ставаше с отбиване на номера, нямаше да им се носи славата на много зли. няма какво да убеждавам никого в мнението си, но то е доста негативно за университета като цяло. учат се неща неприложими в реалния живот на бизнеса - аксес по информатика, където никой не си прави заявките с такава програма (понеже сега правя заявки, софтуера е прост и е написан по поръчка, нищо общо с аксес). учат се глупости, глупости и пак глупости, а и учебниците са наблъскани с пълнеж за да станат по 500 страници за да ти вземат по 15-20 лева, иначе ако са синтезирани до 20-30 страници, колкото е релано нужната информация ще струват 5 лева максимум! който е тая специалност мога да му дам един учебник "прогнозиране и планиране" който от 800 страници приблизително съм го свел до 25 листа ръкописни и изкарах 5, просто го прочетох от кора до кора и всичко е пълен пълнежтва е моето мнение
И аз да се набутам между шамарите по темата с банките, но имам приятелка, която учи Европеистика в СУ, лятото след първи курс започна в една банка по проект (без връзки) и си остана там и пак е на някакъв много висок пост и взима доволно пари. Няма да коментирам, че заради работата си, прекъсна следването, иначе сега щеше да се дипломира![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Индустриален мениджмънт-ТУ Варна
Индустриален мениджмънт-Бургаския (Асен Златаров)
Компютърни системи и технологии-ТУ Габрово
За Бургас най-вероятно да ме вземат, иначе най-много във Варна искам, ама бала ми е бая нисък за там
Първоначално написано от AnincetoSexy
СУ някви филологии... имам нелош резултат от изпита и чакам класирания, за които тряа ми стискате палци (нагъл, а?)![]()
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
УНСС - Финанси и ИУ- Варна пак Финанси първо желание или Бизнес икономика .. това искам
На редовния в УНСС -5.72 .. редовния вув ВИНС-а беше днес и ще чакам резултати ... /изпитите ми са по математика/![]()
`` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
Кандидатствах в различни университети за да уча информатика и подобни неща.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
И аз ходих тамПървоначално написано от TheSadGirl
![]()
Стопанската академия миналата година е призната за най-добрият извънстоличен ВУЗ, според изследване на комисията за проучване на общественото мнение и според работодателите. СУ и УНСС държат първите 2 места...
Исках да карам 2-ра магистратура психология и в никой ВУЗ не намерих действаща дистанционна форма с такова направление. Трябва да се забутам още 5 години да го уча и да си кандидатствам по реда, заедно със среднистите. Т.е. на мен ще ми се брои 3-то висше (магистратурата ми сега е 2-ро висше, защото съм сменила научното направление). Така щеше да ми се върже с педагогиката...ама няма. Много ме е яд!!!
krem4e, в нбу провери ли?
Не помня. Гледах преди месеци, когато беше мартенския прием. Сега сайтът им не работи. подозирам, че там е скъпо, а и НЕ искам да уча редовно или задочно. НЕ искам да уча в София.
Таксите там са убийствени.
Идеята ми е да изчакам мъжа да завърши и след някоя година да запишем и двамата психология някъде...Много ми се учи това, но едва ли ще стане. не искам тапия. Искам да уча за тези неща. Ако продължавам с преподавателската си работа, това ще ми е адски полезно. не, че не станах психолог по необходимост. То просто няма начин да е иначе, след като работиш с хора, особено деца.
Е, ако искаш да учиш с чалгарки и манекенки - бягай в НБУ....![]()
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Там е скъпо, да, но доколкото знам магистратурите навсякъде са скъпи. Братовчедка ми сега магистратура в Свищов записа и 600лв и искат. А в НБУ мисля, че имаше дистанционно, но не съм сигурна наистина.Първоначално написано от krem4et0
Имам 5.75 на изпита във ВИНС-а![]()
Първоначално написано от YakUZa777
чек и тука да се набутам... аз имам 5.50
![]()
`` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
В УНСС на предварителни изкарах 5.52 и 5.30, но редовни не ходих, защото главната ми цел е СУ /имайки предвид, че с Икономика и прочие свързани специалности няма да се занимавам/.
Там съм за МО, ПА, Право /ъх../ и още 8-9 специалности. Реално желани са тези 3 + още 3-4.
На предварителните си осигурих места за повечето с 4.50 и 4.75, сега чакам редовните - най-вече резултати от английски и немски, че са ми важни за МО-то..
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Първоначално написано от RAWRRR
и да вървя да уча компютърни науки и софтуерно инженерство в УНСС? нема как да станене знам кви са им студентите, но изпита за прием по математика го правя за 80-90 минути. явно държат на подбора. УНСС не е това, което е било едно време. по-добре да завършиш стопанския на СУ.
Бъдещето е на интердисциплинарните специалности. Освен тесни специалисти се търсят и междинни звена- Просто комуникацията днес е много много важна. Ако един мениджър е технически грамотен, то може да намери по-добро поле за изява в индустрията.Първоначално написано от Raybeez
Въпросът е, кое с кое пасва.
Grumpy old madman
да, така е. за това и искам да уча софтуерно инж...Първоначално написано от Canis_Dirus
бих казал, че е по-хубаво програмистите да имат подготовка за ръководене на проекти и екипи, да имат и маркетингови познания, за да знаят как да работят с пазара при създаването на проектПървоначално написано от Raybeez
Ако беше толкова умен,за колкото се мислиш,сега нямаше да живееш в БългарияПървоначално написано от Raybeez
И щеше да люпиш семки не в София,а в Ню Йорк или Виена