.
Отговор в тема
Страница 3 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 174

Град
    бълХаристан
    аз па догодина завършвам УНССъто икономика на търговията и мисля да си направя магистратура в някоя нормална държава, щото тука ако зема едни финанси ще мия кенефи образно казано. в българия финансисти и икономисти растат по дърветата все едно и дипломата не струва нищо вече

ей да се изкажем за УНСС (толкова отдавна търся къде да излея всичко дето съм видял за 3 години вече)
    тва е пълна пародия на университет, просто трябва да си рядко тъп за да не минеш някой изпит. аз за 3 години само 2 пъти съм късан на изпит (дори оня дебелак саздов си го минах от раз). та тая година имам една ликвидация ама вината не е моя, а на бившата ми приятелка, щото преди изпита ми сервира че късаме и бях много разтроен и хич не седнах да уча
    та за купуването на изпитите, верно има посредници ама трябва д аси много тъп за да си плащаш, щото за изпит в унсс се учи по 3-4 дена преди изпита (на мен ми стига идиално да прочета записките на някоя колежка и да прелистя 1000 страници учебник по диагонал ) успеха си ми е между 4 и 4,50 без зор. а през останалото време - нито лекции, нито упражнения ме интересуват, само си бачкам, вадя някой лев и возя засукани колежки по кафета с колата... е тва е живота!
    така че, който иска да учи - да бега към софийския с математика. който иска да си клати краката и да е*е хубави колежки да заповяда в бастиона на знанието УНСС !

Град
    бълХаристан
    в какъв смисъл
    в географски съм от софия

Град
    бълХаристан
    може и да са пропиляни, но това е защото излизаш от там много подготвен, но само на теория. на практика всичко е различно, казвам го от опит, защото в момента за късмет работя нещо свързано много тясно със специалността и имам поглед върху нещата случващи се в една фирма, колектив и тн. нищо общо с учебниците, преведени нескопосано от западни издания, адаптирани за български модел на пазарна икономика. мога да дам пример за учебник по "мениджмънт" - какви ли не структури, пирамиди за мотивация, тактики, стратегии имаше и всякакви глупости, като в българския вариант за стимул на служителите се прилага само "аре по-бързо бе, иначе ше те изволним бе алоууу!"
    така е защото преподавателите са гола вода дори и в този най-престижен и високо акредитиран университет, българския харвард както му викат б. борисов (ректора, не бат бойко) и сие "светила". само пример - един ни преподаваше транспорт и застраховане и ни обясняваше за ГО и каско нещо, но на въпроса "имате ли кола" каза "не"... кво да говоря повече? всички са на теория много печени, ама нямат никаква представа какво е на практика. все пак половината са завършили ломоносов в москва
    иначе поне научих 2 западни езика, а знам и руски - голата диплома няма да е пречка, щото тя е нещо като свидетелство за съдимост, никой не го гледа ама трябва за работа

Град
    бълХаристан
    не знам какво ми е на българския, който всъщност не ми е роден език в интерес на истината, така че може и да търпя критика с право
    иначе за библиотеката, посещавал съм я 4 пъти за заверка на книжката че не дължа нищо откакто го въведоха това глупаво нещо и още един-два пъти за да видя има ли нещо, което да ми свърши работа за писане на безбройните курсови задачи, които никой не чете. пък и не знам как разбра, че отбивам номера, до сега съм минал всички гадове, стоян александровци и подобни без много зор. ако ставаше с отбиване на номера, нямаше да им се носи славата на много зли. няма какво да убеждавам никого в мнението си, но то е доста негативно за университета като цяло. учат се неща неприложими в реалния живот на бизнеса - аксес по информатика, където никой не си прави заявките с такава програма (понеже сега правя заявки, софтуера е прост и е написан по поръчка, нищо общо с аксес). учат се глупости, глупости и пак глупости, а и учебниците са наблъскани с пълнеж за да станат по 500 страници за да ти вземат по 15-20 лева, иначе ако са синтезирани до 20-30 страници, колкото е релано нужната информация ще струват 5 лева максимум! който е тая специалност мога да му дам един учебник "прогнозиране и планиране" който от 800 страници приблизително съм го свел до 25 листа ръкописни и изкарах 5, просто го прочетох от кора до кора и всичко е пълен пълнеж тва е моето мнение

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    И аз да се набутам между шамарите по темата с банките, но имам приятелка, която учи Европеистика в СУ, лятото след първи курс започна в една банка по проект (без връзки) и си остана там и пак е на някакъв много висок пост и взима доволно пари. Няма да коментирам, че заради работата си, прекъсна следването, иначе сега щеше да се дипломира

Saatana vittu perkele hate crew!

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Индустриален мениджмънт-ТУ Варна
    Индустриален мениджмънт-Бургаския (Асен Златаров)
    Компютърни системи и технологии-ТУ Габрово

За Бургас най-вероятно да ме вземат, иначе най-много във Варна искам, ама бала ми е бая нисък за там
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

СУ някви филологии... имам нелош резултат от изпита и чакам класирания, за които тряа ми стискате палци (нагъл, а?)
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Голям фен Аватара на TheSadGirl
    Град
    Варна :)))
    УНСС - Финанси и ИУ- Варна пак Финанси първо желание или Бизнес икономика .. това искам

На редовния в УНСС -5.72 .. редовния вув ВИНС-а беше днес и ще чакам резултати ... /изпитите ми са по математика/
    `` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``

Ко

Аз съм баба мИчта

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Кандидатствах в различни университети за да уча информатика и подобни неща.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Цитирай Първоначално написано от TheSadGirl
    УНСС - Финанси и ИУ- Варна пак Финанси първо желание или Бизнес икономика .. това искам

На редовния в УНСС -5.72 .. редовния вув ВИНС-а беше днес и ще чакам резултати ... /изпитите ми са по математика/
    И аз ходих там

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Стопанската академия миналата година е призната за най-добрият извънстоличен ВУЗ, според изследване на комисията за проучване на общественото мнение и според работодателите. СУ и УНСС държат първите 2 места...

Исках да карам 2-ра магистратура психология и в никой ВУЗ не намерих действаща дистанционна форма с такова направление. Трябва да се забутам още 5 години да го уча и да си кандидатствам по реда, заедно със среднистите. Т.е. на мен ще ми се брои 3-то висше (магистратурата ми сега е 2-ро висше, защото съм сменила научното направление). Така щеше да ми се върже с педагогиката...ама няма. Много ме е яд!!!

Мега фен
    Град
    София
    krem4e, в нбу провери ли?

Град
    Свищов
    Не помня. Гледах преди месеци, когато беше мартенския прием. Сега сайтът им не работи. подозирам, че там е скъпо, а и НЕ искам да уча редовно или задочно. НЕ искам да уча в София.

Таксите там са убийствени.

Идеята ми е да изчакам мъжа да завърши и след някоя година да запишем и двамата психология някъде...Много ми се учи това, но едва ли ще стане. не искам тапия. Искам да уча за тези неща. Ако продължавам с преподавателската си работа, това ще ми е адски полезно. не, че не станах психолог по необходимост. То просто няма начин да е иначе, след като работиш с хора, особено деца.

Е, ако искаш да учиш с чалгарки и манекенки - бягай в НБУ....
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Мега фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Не помня. Гледах преди месеци, когато беше мартенския прием. Сега сайтът им не работи. подозирам, че там е скъпо, а и НЕ искам да уча редовно или задочно. НЕ искам да уча в София.

Таксите там са убийствени.

Идеята ми е да изчакам мъжа да завърши и след някоя година да запишем и двамата психология някъде...Много ми се учи това, но едва ли ще стане. не искам тапия. Искам да уча за тези неща. Ако продължавам с преподавателската си работа, това ще ми е адски полезно. не, че не станах психолог по необходимост. То просто няма начин да е иначе, след като работиш с хора, особено деца.
    Там е скъпо, да, но доколкото знам магистратурите навсякъде са скъпи. Братовчедка ми сега магистратура в Свищов записа и 600лв и искат. А в НБУ мисля, че имаше дистанционно, но не съм сигурна наистина.

Град
    Свищов
    Даже е над 600 лв, защото има задължителен курс по бизнес комуникации на чужд език(при 7 семестъра икономически английски, нищо ново не научих, ама няма как). С 2 приравнителни без да броя банковите такси, съм дала 2145 лв...за 3 семестъра.

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Имам 5.75 на изпита във ВИНС-а

Голям фен Аватара на TheSadGirl
    Град
    Варна :)))
    Цитирай Първоначално написано от YakUZa777
    Имам 5.75 на изпита във ВИНС-а

чек и тука да се набутам ... аз имам 5.50
    `` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``

Ко

Аз съм баба мИчта

Кандидатсвах само и единствено в ИУ Варна, защото само там искам. Първо желание ми е МИО, после писах финанси.

В УНСС на предварителни изкарах 5.52 и 5.30, но редовни не ходих, защото главната ми цел е СУ /имайки предвид, че с Икономика и прочие свързани специалности няма да се занимавам/.

Там съм за МО, ПА, Право /ъх../ и още 8-9 специалности. Реално желани са тези 3 + още 3-4.

На предварителните си осигурих места за повечето с 4.50 и 4.75, сега чакам редовните - най-вече резултати от английски и немски, че са ми важни за МО-то..
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Цитирай Първоначално написано от RAWRRR
    .......
    Затова на кадидатстващите бих препоръчала да помислят освен за избора на специалността и за университета.

и да вървя да уча компютърни науки и софтуерно инженерство в УНСС? нема как да стане не знам кви са им студентите, но изпита за прием по математика го правя за 80-90 минути. явно държат на подбора. УНСС не е това, което е било едно време. по-добре да завършиш стопанския на СУ.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    А аз смятам, че всеки трябва да учи нещо, което отговаря на университета...

Компютърни не знам си какво в УНСС, Маркетинг и администрация в ТУ, икономически дисциплини в СУ - хайде, моля ви се...

МА кога ще пуснат специалност Право или PR
    Бъдещето е на интердисциплинарните специалности. Освен тесни специалисти се търсят и междинни звена- Просто комуникацията днес е много много важна. Ако един мениджър е технически грамотен, то може да намери по-добро поле за изява в индустрията.
    Въпросът е, кое с кое пасва.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Бъдещето е на интердисциплинарните специалности. Освен тесни специалисти се търсят и междинни звена- Просто комуникацията днес е много много важна. Ако един мениджър е технически грамотен, то може да намери по-добро поле за изява в индустрията.
    Въпросът е, кое с кое пасва.
    да, така е. за това и искам да уча софтуерно инж...

Еми специално тези не си пасват добре...

Да, хубаво е програмистите, които разработват счетоводен софтуер да имат идея за какво иде реч, както и маркетингови директори с инженерни познания, но... случая не е точно такъв...
    бих казал, че е по-хубаво програмистите да имат подготовка за ръководене на проекти и екипи, да имат и маркетингови познания, за да знаят как да работят с пазара при създаването на проект

Може...
    Ако беше толкова умен,за колкото се мислиш,сега нямаше да живееш в България И щеше да люпиш семки не в София,а в Ню Йорк или Виена

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си