Цитирай Първоначално написано от graceless
Цитирай Първоначално написано от Raybeez
Може...
Ако беше толкова умен,за колкото се мислиш,сега нямаше да живееш в България И щеше да люпиш семки не в София,а в Ню Йорк или Виена
Това в коя държава си люпиш семките не мерило за количеството мозък което притежаваш. Има и други фактори като финансовата възможност да заминеш и личния избор дали искаш да заминеш.

Завършил съм ТУ-София (което може би обяснява психическите ми отклонения) две различни специалности Компютърни системи и технологии (КСТ) и Електро Енергетика и Електрообзавеждане (ЕЕ и ЕО) Работя трето нещо, което е нещо средно между Компютърните системи и финна електроника. Заплатата бива, като за българските ни стандарти и екипа е готин.

Мой съвет е да си изберете нещо, което харесвате. Количеството идиоти и свестни преподаватели е горе-долу равномерно разпределено между университетите. За да можете да си намерите работа по специалността не е достатъчно само да си взимате изпитите. Трябва си допълнително самообучение в областта, която сте си избрали. И по-добре да започнете работа по-рано. Ако си на 20 ти е простено да си неопитен. На 30 ако нямаш вече професионален опит - не те искат.

Това с купуването на изпити и учебниците които явно са писани за брой страници ми е добре познато. Има го навсякъде. Универсалната практика е - приемете с непукизъм идиотите които ще си избиват комплексите върху вас и гледайте да измъкнете максимално знания и полезна информация от свестните, които има на какво да ви научат.