- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Униформите в училище
Е, естествено сега почва да се плюе цялата образователна система. Вярно, че има разни куци места, ама пък чуждестранните да не са по-добри? И те си имат кусури, само че на всички им текат лигите по чужбина, 'щото си е чужбина. Пък нашето е най-смотаното, най-грозното и най-глупавото. Мразя я тая фраза, ама - типична българска черта!
Униформите са една крачка напред.
И аз мислех като теб, повярвай. Но честно казано, в момента не намирам особен смисъл в думите си. Цялото това съпротивление... наистина няма смисъл. Аз съм влязла в училище, което е страхотно и един от много му плюсове, е униформата. Частична - тениска и вратовръзка, като тениската, може да се замени с риза, която се закупува от фирмата, която шие тениските. Пък ризките са... <33. Може би това най-много ме радва. От целия град, за мен това са най-хубавите и модерни униформи. Плюс, че са частични, а не както в другите училища - цялостни. Срещу цялостните и аз се бунтувам, защото никой не може да ми наложи да нося пола или черен панталон постоянно. Пък и нищо не те бърка да си облечеш отдолу някой потник/тениска или пък да си носиш в раницата, и после да се съблечеш/преоблечеш. Да не говорим, че ако някой ден започнеш работа, пак ще ти се наложи да се обличаш по един начин.
Не става въпрос за родно-чуждо. Защото има и страни, които са около 10 пъти по-зле от България откъм образование и такива работи.Друг е въпроса сега, че в чужбина не им се налага да ползват вмирисани, мръсни тоалетни, които даже чистачките ги е гнус да припарят до тях, счупени столове,чиновете - надраскани и т.н. Смисъла в цялото това нещо е средата, в която си да те предразполага да учиш.Друга е темата за възпитанието и кой колко е научен да пази.
Става въпрос за това, че почти всички имаме такава черта, че когато нещо ни се забранява ни се иска да го правим на пук на тези, които забраняват.Ако униформата ми харесва-ще я нося. Но никой не може да ме задължи да правя нещо, което е против волята ми .
А колкото до преобличането.. не знам , ама поне във Варна, в една гимназия имам приятелка, и тя ми каза, че всяко междучасие има дежурен учител в коридора, който проверява кой е с униформа и кой не. И ако еди си колко пъти си без униформа те предлагат за наказание.Това вече граничи с фанатизъм .![]()
Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))
Hilary_![]()
КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!
^ Е, хубаво, ама за както виждам и на теб не ти е все тая. На теб ти пука за панталона и полата, на друг за горнището. Ако не теб ти харесва, на друг може да не му. Според мен е егоистичен начина, по който мислиш, защото щом на теб всичко си ти е добре, много ти пука за другите. Представи си, че има хора, които това не ги устройва? Какво правим? Както споменах по-горе прокуратурата е алтернативата и не, за да се правиш на интересен, а защото имаш някаква позиция и трябва да я отстояваш до край. И докато аз бях там, където ти ще учиш от догодина униформите бяха само за официални случаи и то никой не ги носеше. От тази година, за постоянно ли ще са? Много се учудвам, но смятам, че трябва да си отстоявате правата. Няма нищо елитно в това да ти потъпкват правото на личен избор...![]()
А стига с тоя избор вече! В пъти по-добре е с униформи, защото повечето девойки именно поради това право на избор, ходят като курви на училище. Както казах, ако се отнася за някое училище с по-разхлабена дисциплина - надали ще се носят постоянно. А дали униформата в новото ми училище ми харесва само на мен - не, не е така, именно затова го казвам. Вече споменах варианта, в който, щом не ти харесва тениската, можеш да си закупиш риза от същата фирма, която прави тениските и да си я носиш вместо тениската. Това е оптимален вариант. Не виждам кой какво повече има да заритва. Една вратовръзка и тениска, това е. Смятам, че специално в бъдещето ми училище, нещата са си много наред и е максимална свободия. И то, всъщност, не само в моето, ами и в половината град са така - с частична униформа. Твърде повърхностно е да се отказваш от дадено училище, само заради униформата, но на който не му харесва - да си измисля друго училище. Пак казвам, че има вариант да си закупиш панталон/пола, риза, стига да се връзват с цветовете, които са ти определени от самото училище. А колкото до личния избор - можеш да се гримираш, да си сложиш някой пръстен/гривна/колие, да си лакираш ноктите, да си направиш пиърсинг/татуировка и т.н. и пак да изразиш себе си, да покажеш какво си избрал за себе си.
Priceless, говорех да се преоблече човек след часовете. Не е задължително да е в тоалетните. Примерно, ако е някаква тениска/ризка, се разкопчава/съблича, отдолу потника и готово. Но чак такива гимнастики вече твърде крайни ми се струват.
Оуууу, горкото дете. Представете как нито един готин пич няма да я забележи, защото се е сляла с мнозинството, носещо униформи. О, каква трагедия...Първоначално написано от Priceless
Ти ако беше тооолкова уникална, една дреха нямаше да те "обезличи".
![]()
В училището, където ме приеха на първо желание, ще трябва да носим униформи. Нямам нищо против, защото са много готини и задължително трябва да носим поне един елемент от тях.![]()
Male
В моето пък,нищо,че вече се изказах на първа страница,униформите са:ризка с дълъг ръкав,ризка с къс ръкав,вратовръзка ии.. едно плетено,което също е много красиво.Страшно готини са и аз с удоволствие ще си нося моята. На който не му харесва,без жалби,молби и какво ли още не -> в друго училище..има тооолкова много.![]()
при нас от две години се говори че ще въвеждат и още нямаме ... ама то и да ги въведат имам още две години ще го преживея![]()
Аз мн се надявам и искам да има униформи в нащо даскало, щото така няма да има разни надувки дето да се фукат с дрехите си- вс ще сме дет се вика 'равни'...... обаче за съжаление едва ли ще има в нащо даскало.....![]()
в мойто слава богу няма такива работи ,но в Бургас в някои училища има и са им много яки униформите
Ich habe nichts nur eine Liebe
и в моето има.. не е болка за умиране
п.с. само по празници я носимобаче беше размазващо когато зардаи нас затвориха подбалканския път София - Бургас.. за около 30 мин и имаше някъв военен духов оркестър.. мажоретки и ние 1000 човека от зад въврвим с униформите и гледаш някви хора от града как ни гледат и ни се кефят..
и 3-4 патрулки пред нас зад нас.. др пък затворили пътя и никви коли братче мотаем се по главоното шосе като царе
ама все пак у-щето имаше кръгла годишнина
бабките пък наизкачали по нощници и гледат коя през прозорец коя през тереса![]()
![]()
![]()
Моето становище по темата е следното:
Според мен униформите ги въвеждат в някои училища, само за да може ръководството на съответното заведение да си направи далаверката с тези, които шият униформите![]()
Зависи от даскалото..В някои за тва,а в други заради престижа да училището.Първоначално написано от storex
В моето училище има униформи. Тя е: червен пуловер без ръкави, мръснобяла риза, вратовръзка + панталон или пола по избор на учениците (тоест аз си купувам панталон или пола от някой магазин в града). Задължително трябва да се носи червения пуловер, а другите елементи от униформата са само за празници. Уж щеше да има доста сурови мерки за тези, които не носят пуловера, ама нищо не стана. Дори един път класът ми беше без униформи и директорът влезе с класната стая,... и не направи ник'ва забележка![]()
ww wsqko ychilishte e razlichno ii az shte buda 8 klas ww SPGT ii tam ima yniformii sashto skoro raznrah noo pri men mojesh da si promenqsh ili razmenqsh s neshty drygo vapreki tova e gadnono se pak nowo daskalo
![]()
В моето училище има униформи,но аз съм я обличала само на последния учебен ден![]()
И в моето училище имаше подписи,но 80% от училището само пробва униформата за да му вземат меркиПървоначално написано от plmn
иначе само 5 клас си носеха униформите.
![]()
![]()
И в мойто даскало ще е така миналата година беше задалжително да се носи само 1 елемент от униформата ама тая гониаа ни прецакаха и всички ще носим униформи! А пък нащаа е еднаааа гриознаа напрово за никаде ще сме![]()
Bitch! >.<![]()
В мойто даскало въведоха тая година, ама са само за празниците :P ама едни грозни леле...приличаме на тенисисти с тях..иначе аз съм против униформите, то да го носиш да го носиш ама все някога ще ти писне нали?Има някои яки модели, но...аз мисля, че ще е по-добре да е само някоя тенисчица с емблемата на училището и това да е :P а не с разните му вратозвръзки, елеци и глупости...
Е и ...Смяташ,че си прецакан/а само щото си в даскало дето е с униформи???А като кандидатстваше и като се записваше в даскалото не те ли светнаха за тази подробност???И едвали ще е само за празници.Аз сам в даскало с униформи (не съм взхитена),но когато се записвах въобще и не се замислих дали да бъда в това у-ще защото е с униформи.Не е нося цялата винаги,но сега да не си помислиш,че си ходим облечени както си искаме и слагаме само вратовръзка (прим.) за аксесоар.Носи си униформата и си трай,ако не има и др. училища.Ти избираш.![]()
![]()
![]()
СеГа Е Моя рЕд Да бЪда л0шА, Сега Е Моя рЕд Да кАзвАм Не, Сега Е Моя рЕд да пРичИнЯжам боЛка ,Да мразЯ мЪниЧкО понЕ!
те в голяма част ги въведаха
принципно трябва да си се носят всеки ден ;]
Тази вечер тръгвам на лов...
Като хищник доближавам те
Ти си жертва - подчини се
и прави каквото искам аз...
Хайде, драскай и хапи ме!
Ем в мойто няма униформи .. но някои приятели имат и казват, че не се носят непрекъснато .. в смисъл примерно в понеделник носят цялата униформа .. а другите дни само част от нея .. примерно само ризата или само панталона ..
+1Първоначално написано от storex
15.09.09-денят на най-голямата грешка в живота ми
^ Пълните глупости са това.
Каква далаверка ще си направят като трябва да дават пари за ушиването им, а ако няма униформи - не дават пари, по-оферта им е изобщо да не правят. Униформите са въведени за да се намалят побоищата и насилието в/у социално слабите деца, които не могат да си позволят скъпи дрехи и заради това биват малтретирани.
Тоест, целта е да се спре насилието м/у социалните равнища, така няма да има "Пф, обличаш се като клошар/ка. ; ХАХА, вижте го/я тоя/тая с к'ви дрехи е!" и производните, просто защото богати или бедни - всички ще са облечени по един и същи начин.
"Whenever someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life."