- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Принципи vs. действителност
От много време размишлявам по този въпрос. Казват, че хората с принципи и собствено мнение се ценяли... Защо тогава гъзолизците и курвите са на власт? Не трябва ли в такъв случай те да са преебани? Така де, какво мислите? Дали си заслужава да си съдереш от гъза за успех в каквото и да е начинание, за което ще знаеш, че си си заслужил успеха или е по - добре да си дадеш гъза и да си постигнеш целта лесно? Дали трябва да си изживееш живота на макс, както се казва, без да си особено принципен тип или увовлетворението от това, че си издържал и доказал принципите, ценностите и морала си във времето биха могли да компенсират не дотам приятно изживяния живот? Принципите или бързия успех на всяка цена?
п.п. Ако темата е тъпа Канис може да ме нареди и да помолите да я махнат. Приятна вечер!
Оффтопик:
защо всички си мислят, че аз съм някакъв отговорен фактор в тоя раздел?
Обръщенията "боже" ме кефят де, ама все пак. Съвсем обикновен юзър съм си. Даже си нямам custom ранг "пълнодетник".
Grumpy old madman
Пускала съм подобна тема, да не кажа съвсем същата. Дочакай Рейбийз, той ще ти каже какво ми е отговорил.:Д
Всеки човек има различни нужди, излизайки от основните физически, свои стремежи, желания, цели, мечти. Няма модел, който да следваш, след което да си отдъхнеш с думите "ето, това е един правилно изживян живот". Твоите вътрешни потребности, те те превеждат през личностните преодолявания и наложените обществени бариери. Ти си тази, която задава въпроса "какво искам, какво търся, какво ми трябва, а какво съм готова да дам", ти си и единствената отговаряща му.
щото сам се вкарваш в такава роля.Първоначално написано от Canis_Dirus
по темата: познавам една дето е много принципна - не пушеше, не носеше токчета (), не ходеше по кафета, туй-онуй. По едно време намери с кой да излиза, започна да ги прави тея неща, мина една седмица и всички я зарязаха. "Не мога" да си обясня защо.
^^ не мисля, че това да си принципен, зависи от факта дали пиеш, или пушиш, а смятам, че авторката на темата имаше предвид принципи в по- глобален мащаб, аз лично съм на мнение, че човек ако запази принципите си, ще бъде вътрешно удовлетворен, но ако не е достатъчно силен психически, действителността ще го смачка, тъй като наистина е мн трудно ти да даваш всичко от себе си, а другите да постигат нещата по пътя на най- малкото съпротивление, но така или иначе всеки прави своя избор в живота, зависи от човека
Може би твоите принципи са по-изостанали и недействащи от тези на другите?
Защо вземаш твоите за еталон?
Те и ку*вите и пе*ерасите си имат принципи.. ;д
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Човек трябва да е гъвкав, но не и да изпада в някви ситуации, които отричат еди колко си години съзнателен живот и мислене![]()
^какво изречение![]()
Принципните хора се ценят от принципните хора ( в повечето случаи).Факт.
Но напоследък ми се извъдиха толкова измислени непукисти,дето тайнично си плачат в душата,но се правят на много велики.Ако това са принципите им - защо не ги удовлетворяват.Защото както казах са измислени.Човек трябва да е истински непукист,за да може да оцелее в този свят.
Самата аз съм разбрала кои от принципите си и ценностната си система може да ми помогне,и коя ще ми навреди.Всичко е до баланс.
И все пак,предпочитам да имам принципи,защото си спомням,че в един момент бях се превърнала в един полуфабрикат,готов да излезе за продан в материалния ни свят.И се уплаших.Затова ще спазвам принципите си и който има достатъчно разум и сърце ще ги оцени.За другите не ме интересува какво мислят.
Не съм плакал страшно отдавна, дори бях на 2 погребения, дори на сила пак не можах да заплача ...![]()
всичко зависи от обществото,в което живееш,то те прави такъв какъвто си.Да, известна роля има и характера,но обществото определя нормите на поведение и начина, по който човек може да се издигне.
Конкретно за българия,американската мечта не е възможна с честен труд.
Пак най-правилнотоПървоначално написано от slaveto1989
абе момиче от къде се съм съгласна с тебе![]()
Ти понеже си мноу отворена аре напиши нещо смисленоПървоначално написано от Raybeez
Аз поне не претендирам с умствени възможности
Баси тъпата курва
мухльо
само спамиш за да ти цъкат на сайтчетата
Моля ?!