Цитирай Първоначално написано от Raybeez
Предложение за следващите дебати:

Нека в началото след като е зададена темата и стартира играта да има един пост, който да е официалната позиция на дадения отбор - Ясно изградена теза, предоставени аргументи и всичко.

Това ще е полезно, за да избегнем умишленото бавене на изграждането на теза до последния момент, когато няма да има време за нормална реакция и дискусия.

2. Всеки отбор да има квота от постове - например броят на участниците в отбора по 5 (примерно 5 х 5 = 25 поста на отбор), като първият пост с тезата, основните аргументи - не влизат в тази бройка.
Нямам нищо против предложенията, но...

Изграждането на теза и официалната позиция на даден отбор в първия пост е по скоро стратегия, отколкото правило, защото някой може да вземе участие едва на четвъртия или петия ден. С много, много правила ще стане доста сложничко, а всички знаем, че не всички могат да участват по този начин.
При нас изграждането на единна играе е стратегия, друг отбор може да иска да действа на принципа "един за всички, всички за един"...

Според мен трябва да оставим нещата, така че, дискусията да си върви съвсем спокойно, да не се притесняваш какво пишеш, но да е в рамките на нормалното... Това е идея за доста по - големите, Raybeez, не всички са такива.

А това, че някой може да пусне нещо високопарно в края на темата, дори и цялата позиция на отбора и главната теза, ще бъде стратегия, защото през останалото време, другия отбор може да изказва своята теза и да я защитава, може да задава въпроси, може да набира преднина, може да си запази нещо като за край, то това е смисъла, правилната стратегия, която си се разграничава по отбори.

Съгласи се с мен, че примерно вашия отбор е дал главната си теза и другия отбор може да разсъждава по нея, може изобщо да не я пипа, може дори да не ви цитира, защото всички ще имат различен тип на игра, но това е интересното да виждаме различните неща, да изграждаме стратегии, отборите да стават все по - добри и по - добри, да знаем как се печели най - убедително, какво става, какво не става, а и не забравяй, че комисията може да намали вероятността от спечелване на тези, които са пуснали такъв пост най - накрая... Може пък да е техен плюс, нищо не се знае.

За квотата:

Според мен ограниченията ще станат твърде много, ще има повече търкания м/у съотборниците, някои ще изпраска 15 поста и другите ще духат супата, някои могат да се откажат, да се нервират, може пък други да не искат да работят в екип, а единно да защитават тезата на отбора си, а такъв човек не може да се съобразява кой колко пише, примерно...

А и, може на 3 или 4 - тия ден да се свършат възможните постове, тъй като не се знае как ще се проведе дискусията, може да е по - повърхностна и т.н.

Някои може да има да казва нещо много повече, да действа на базата на другите отговори и прочие...

Поне според мен, де...