- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Вашето мнение за религията?
Твърде много се доверяваш на историята и не ме разбираш никак правилно.Първоначално написано от DimovB
![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
ти в Исус ли вярваш или в Бог, като олицетворение на природата и природните сили?
Вярвам в Бог, благодарен на Иисус, а той става Бог с нещата, които е направил... Не е важно в какво вярваш, дали в Бог или в кръгчето зад теб, важното е да бъде силно.Първоначално написано от DimovB
Тази материя е наистина много, много сложна.![]()
аз ако вярвам в природата и не вярвам в исус, християнин ли съм?
Бях скептичен към религията, преди да осъзная, че съм Бог.
Grumpy old madman
Християнството е религия, не вяря.Първоначално написано от DimovB
![]()
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=264024
Четете и замълчете.
Ends the topic.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
За мен религията е проблясък на умопомрачен славоман, който измислил най-тарикатската идеология, успял да я пробута и да я патентова с огромното й потребление. Говоря за религията като цяло, не за отделните и "клонове". Християнството е преминало през хиляди перипетии и трансформации, за да стигне до настоящето си предназначение. Все повече млади ххора губят нишката м/у реалност и религиозност, обявявайки се за атеисти.
За себе си бих казъл, че съм 90% атеист и 10% които се лутат между абсурда и Бога. Въпреки, че религиозните начела са малко или много митологизирани и наистина фантасмагорски ... предполагам, че зад всяка мозъчна халюцинация съществува едно примитивно, но и функциониращо хрумване ... с обединяващо предназначение ...
дай на неориентирания път ... и той ще върви по него ... обещанията са мотивационни и приемливи в безпросперитното битие.
Както знаем религията винаги се е стичала от високите към ниските етажи на обществото ... каквото и да е то по убеждения.
Конформисткото мислене е природозаложено.
Религията е много хитър и подъл начин за снабдяване с власт, пари и контролиране на хората.
Най-голямото оръжие за масова манипулация + moneymakers
всичко е театър
Моля ?!
http://www.youtube.com/watch?v=SM-l34l8U7A търпение до 7:45
http://www.youtube.com/watch?v=q_UpUvClq3k
Доста интересно
http://www.vbox7.com/play:8d0a8514 със субс за неразбиращите
Моля ?!
това е дори по-лошоПървоначално написано от schoolgirl
![]()
Оффф, писна ми да обяснявам![]()
![]()
Разберете, че има разлика между религия и това, което официална църква, джамия или каквото и да било представя за такава. Религията сама по себе си си има свои положителни и отрицателни елементи, но тя се използва от Църквата за собствени цели. Стига сте свързвали Църквата с религията сякаш са нещо неделимо
![]()
![]()
Християнството, Исляма, Будизма и така нататък си имат своите положителни и отрицателни черти, но те нямат нищо общо с използването на тези религии от официалните институции.
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
За мен едното е измислица, а другото е ИНСТИТУЦИЯ, която е зависима от измислица.. даже 'главите' на институцията не знаят, че е измислица... Много добра манипулация!
Трудно ми е да приема, че милиони хора по света, жертват животите си. И то за какво? За нещо измислено.
Религията е АНТИ-научно, АНТИ-фактологическо мислене.
Преди хиляди години е служела на древните, неуки, необразовани хора да си обясняват нещата. Те са тълкували случващото се около тях като феномен, като волята на някаква висша небесна стила, която има контрол над живота ими съдбата им. Парадоксално и свръхнаивно в днешно време е уповаването на религията по въпроси, на които науката отдавна е дала точно аргументирани и фактологически достоверни отговори.
Да си религиозен в 21 век означава, че си кон с капаци. Всяко едно нещо рано или късно се изтърква и аз мисля, че времето на религията е минало отдавна и в момента тя не е нищо повече от второто най-голямо бреме за човечеството след парите. Тези две неща забавят развитието ни в общ план. Парите забавят техническо развитие с векове, а религията запазва хората разделени (не без умисъл). Боговете са основно средство за манипулация на не до там разсъдливи хора.
1. Едно по-стабилно оглеждане в наше време е достатъчно за да се види, че нещо смърди много здраво. Бог обича всички и поради тази причина им изпраща спина, примерно. Или ТОРС. Е не е ли просто прекрасно?![]()
2. "Ако следите историята осъзнавате, че Бог е една от водещите причини за смърт. Милиони тъпаци - мъртви, понеже не са отговорили правилно на свещения въпрос.
-Вярваш ли в Бог? -Не. -БУМ-МЪРТЪВ!
-Вярваш ли в Бог? -Да. -Вярваш ли в моят Бог? -Не. БУМ-МЪРТЪВ!"
Джордж Карлин.
3. Ако искате някой да източи парите ви - религията е вашият отговор.
4. Мързи ви да изчетете цялата тази научна литература - религията обяснява всичко бързо.
И накрая един въпрос за религиозните, понеже знам, че Бог е всесилен.
Може ли Бог да създаде камък, който самият той не може да носи?![]()
Вярвам .. може би Аллах е единственото нещо в което наистина вярвам![]()
сега сигурно ще бъда нападната от някой,който не вярва но не ми пука![]()
Аз лично не вярвам в Бог.
Религията е много добро средство за контролиране на масите.
Обикновено,отчаяните хора се нуждаят от опора,от утеха,от нещо в което да вярват.
Обаче,някой не се замислят защо,ако Бог е толкова добър,хората страдат.
Чела съм Библията и не мога да отрека,че съдържа мъдрости,но...до там.
Толкова съм я "ровила",търсейки отговори на въпросите си,а след като видях какво казва,не можах да приема нещата както ги представя.
Занимавала съм се с какви ли не религии и глупости,но може би единствено в сатанизма се намират неща с които да се съглася и пак не до там.Иначе и Уика е интересна.
Всички учения са толкова объркващи,че ако имаш въпрос,ако го зададеш,вероятно после ще си по-объркан от преди това.
Общо взето не ми се занимава с религии.
Твърде глупави,подвеждащи и лъжливи са.
страдат, щото ако всички бяха щастливи нямаше да е интересно, а Бог е купонджия![]()
няма никои които напълно да спазва религиозни закони ...
аз съм религиозна.Имам нужда да вярвам.Според мен всеки има право и нужда да вярва в нещо,дали ше е в Бог,в себе си,в любовта или други неща(тук може да се вмести и Дядо Коледа,ако щете) .Просто вярата обединява,окрилява един вид... вярата е надежда.Това,че примерно не сме видяли нещо,не значи ,че е измислица.Както се казваше в един филм
'-Виждал ли си някога един милион долара?'
'-..не'
'това не значи,че не съществуват'....
Това е мнението ми,може би се отплеснах(както винаги) от темата,но това е мнението ми за самата ВЯРА
![]()
Мнението ми за религията е един цитат, който съвпада на 100% с моето гледище, а именно: Религията не дава друго освен емоционален комфорт на тези, които се нуждаят.
Иначе, религията трябва да се третира като философия, която ти дава някакви добродетели, разбира се не отживели от преди 150 години.
Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.
Религията не се третира като успокояващо самозаблуждение, а мисля, че добродетелите и са универсални.Първоначално написано от vde
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101