Хах, забавна темичка.
Религиозните хора винаги са успявали да ме развеселят.
Не съм чел всичко по темата, но нека ви поставя пред 1 проблем:
Ако не вярвам в Аллах/говоря лошо против него, той ще ме накаже ли?
А християнският бог?
А Буда?
А някой друг бог?
А относно християнството - една от многото глупави религии. Толкова изродена и деформирана през годините, че се различава коренно от първоначалните си идеи. Има хубави идеи, но са в "изчезналите" евангелиета, които напоследък почнаха да се откриват. Всъщност много хубави идеи, мироглед, който с удоволствие бих си присвоил, но уви тези евангелиета биват покрити и "не-разпространявани" толкова настоятелно, че за хората християнството е тази съвременна лайнария, от която ми се повдига. Цялата идея за бог толкова се е размила, че започват да съществуват разни негови персонификации и прочие. Но темата е толкова обширна, че не може да бъде обходена за ден-два, затова ще спра дотук и ще си кажа становището накратко:
Огромен процент от религиите са криворазбрани и съответно е безсмислено човек да вярва в тях. Християнството, в частност, е една от най-бозавите религии, но хайде да не засягам заблудените...
Религиозен не съм и няма да бъда.
В бог вярвам, но не в смисъла, който религиите му придават и определено не смятам, че е всемогъщ и всевишен, но крайно статичен наблюдател с космически разум...