Цитирай Първоначално написано от Raybeez

Бях направил предложение за такива като теб:

Същото време, докато аз съм в казармата ти да си в някой манастир, където да те юркат разни монахини яко, за да видиш как си даваш една от най-хубавите години, за да тичам по свирката на някаква фуражка, където не става за нищо друго, освен за военен.

Самодисциплина и физическа подготовка се учи и извън казармата, а ако си мамино детенце, вътре най-много да се пропиеш, да се научиш да се скатаваш и да излезеш по-голямо и просто леке, отколкото си влязъл.
На самодисциплина и физичекса подготовка ще се научиш- ти, осъзнатият човек, трезвомислещият, който си наясно със себе си. Колко са на брой осъзнатите и умни 18-годишни мъже? Според мен не са много. Тях кой ще ги научи на дисциплина? Казармата е добра възможност, според мен, защото на много им трябва нещо да ги побутне.

А лигльовците? За тях има реален шанс да се стегнат и да станат изпълнителни хора като се постреснат малко. Като му наложат 5 пъти едно и също накзание, все ще си вземе поука. Като си безгръбначен, такъв ще си и останеш, но поне може да се научиш на малко дисциплина и на мярка.

За скатаването- колко могат да се скатават?
Е, не може всички.. това са бройки, и нищо глобално.