.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Бързо или Бавно правене на упражнения

ЗДр.Искам да попитам как ще има по добър ефект -ако правим бързо или бавно упражненията.Чувал съм от различни хора различни неща-едните викат бързо др бавно..Примерно кофичките бързо и не напълно до доло или бавно и до доло да ги правя?Или набиранията бавно и до доло или бързо и до средата??

как е правелно за добър ефект/

Зависи от целите ти.Ако искаш хипертрофия-бавно и пълна амлитуда.
    Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...

Мега фен Аватара на Chacho
    За сила и експлозивност са бързите.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

И пак зависи, има различни видове сила. Аз съм голям фен на много бавните и контролирани изпълнения, с много напрежение, но реално смесвам и двата вида тренировки, за да извличам максимална полза.

ем аз по принцип искам оформяне на мусколите

Супер фен
    Не само го правиш бавно,ами и задържаш секунда-две до три в пиково положение.При максималното натоварване на мускула.Бавното изпълнение не ти позволява да използваш замаха и инерцията.От които полза нямаш,а само си губиш времето.Защото с тях снемаш напрежението от мускулите,които уж искаш да натовариш.И слагаш още и още тежести от които смисъл няма.Само увеличават риска ти от травма.Целта на сериозно трениращите в залата е не да се фукат колко вдигат.А да натоварят мускулите си максимално.И това не се постига с много малки тежести,както и с много големи.И от едните,и от другите реална полза няма.Много бързото изпълнение съкращава времето за натоварване на тренирания мускул.А ти трябва да се стремиш точно обратното.По-продължително време при всяка серия той да бъде натоварен на макс.
    Това е при основна цел мускулна маса и хипертрофия

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от ro6lio
    ем аз по принцип искам оформяне на мусколите
    Ако имаш впредвид орелефяване, по важно е колко и какво тренираш. Трябва да стопиш мазниниките за релеф.

Ако имаш впредвид стягане, както и да изпълняваш упражненията ще станат твърди. По начина, по който редбул е описал, ще се стегнат още преди да си се усетил.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си