Цитирай Първоначално написано от Leycey
Една моя приятелка харесваше много едно момче ,но той не й обръщаше внимание и вече твърди,че не го харесва.
Похвално. До тук готино девойче, което знае какво иска.
Един ден нямаше какво да правя,знаех скаипа му и реших да му пиша.Оказа се доста точен и имаме много общи интереси.
М супер, кво лошо има малко чат да му ударим. Запознанствата се хубаво нещо.
В един момент чатът прерасна във флирт.Оказа се,че не ми е безразличен.
Хм, обикновено така се разбират нещата. Общуването е важно.
Споделих всичко това с друга приятелка и тя започна да ме напада.
И ето че готиното девойче вече не е толкова готино.

Тя не ти е приятелка, не приема загубаата, и е незнайно по каква причина извърта нещата за да се чувстваш виновна и гузна за действята си. Решила е че каквото не е нейно, няма да е ничие.

Лошо е че и се връзваш.
Едва ли не ми каза,че съм кучка и това с въпросното момче е само за да се докажа,че мога да имам всеки.
А така ли е?
Каза ми,че искам да го отмъкна от моята приятелка,а аз и отговорих,че не искам,но дори и да го исках,той не е нейн и не я харесва.
Правилно. След това е трябвало да продължиш по твоята идея. Няма как да го отмъкнеш, просто защото той не е неин, и тя е казала че не го харесва.
Това момче ми допада като човек,мисля че и аз му допадам.
Тогава къде е проблема?
Попринцип дори чувствата ни да станат по-силни,както и да се развият нещата,не бих наранила моята приятелка,бих попречила на щастието си,както обикновено правя.
А трябва. Мисли за себе си, поставяй себе си на първо място. Не говорим да си егоист, макар че в умерени дози е много полезно. Не пренебрегвай щастието СИ и ТВОЯ живот заради капризите и неосъзнати детинщини на някой друг.
МОля ви,дайте ми съвет.Как да постъпя?
Ако го харесваш - действай. Без задръжки, и без скрупули. Тя не ти е приятелка, използва те.

ItalianMafia - виждаш 5 лева на земята - какво ще направиш? Ще се наведеш да ги вземеш, разбира се. Ако в същия момент някой отнякъде дойде и ти каже тия пари са мои, аз първи ги видях, какво ще направиш?

Аз бих казал - да си ги взел първи. И с усмивка ще продължа по пътя си.