Тъй като живея в малко село,възможностите за "нормална" работа са сведени до минимум....
Иначе:
1)По-миналото лятно с ненавършени 16 няколко дни вършех "кърска работа",което ще рече-вадене и сортирване на картофи,рязане на лозе и бране на арония... Работен ден-от 6 сутринта до 3 следобед (с 1 час обедна почивка) или от 8 сутринта до 5 следобед (пак 1 час почивка) .. Заплащането беше 15лв,от време на време,когато шефа е на кеф-20... Работата беше тежка,понякога с мен идваше една приятелка на моите години,иначе всичко друго беше бабички,и в случая с аронията-турци и цигани... ;Честно казано това лято бих отишла пак за няколко дни,но с тая криза много малко хора печелят от земята си толкова,че да могат да си позволят работници... Тази година по осведомление от баба и дядо дневния надник е 20-25лв.
2)От март до ноември миналата година работих като сервитьорка/барманка... Общо взето с колежките се сменяхме,и когато поискам сервирах,когато поискам бях на бара.... Работата беше от уж 8-часов работен ден,на две смени от 8.00-16.00 и от 16.00-00.00,но се е случвало доста след работа да оставам,и след 1-ва,и след 2-ра смяна... Зплащането беше 10лв на ден,един ден в седмицата почивка,но от бакшиши печелех доста... Иначе ясно,че 10лв са малко...по-нататъка ги направиха 12,ама аз напуснах
Просто бяха прекалено много нерви и дразги с колегите и шефката,страшно много интриги.. И като цяло тва е доста неблагодарна работа,която може да бъде вършена само от човек с железни нерви,а аз определено не съм такъв човек...
Тва лято съм пас,пък и чак есента навършвам 18 и никъде няма да ме вземат,пък и така като гледам много малко работа има тва лято,хора с години не могат да си намерят сериозна работа с договор,а кво остава за сезонната-повечето добри неща вече са заети...
Е,аз все се надявам,че ще намеря нещо,тъй като с парите съм зле... Но да видим.. Стискайте палци : )