- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Ползи и вреди от висенето пред компютъра. Равносметка.
Диоптрите нямат нищо общо с компютъра.Първоначално написано от ninny
Male
Вреди:
Започна ли да се занимавам с нещо няма спиране и ми губи времето..
Очите.. мамицата му не виждам на 5 метра пред мене о.0
Ползи:
Комуникацията с хора, с които иначе ще е по-трудно/по-скъпо
Почнах да пиша по-нормално о.0 (това е не за друго, а заради форума.. :д)
Помага в ученето
Помага като цяло.. винаги можеш да намериш отговор на въпроса си.
Става за убиване на време
.. 50/50 ми е на мене, защото макар, че ползите са повече, едната вреда е мнооого голяма :д
А как пишеше преди??Първоначално написано от InnchetO
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
По-ненормално![]()
В смисъл.. не, че сега съм без грешка, но преди.. не използвах запетайки мамка му![]()
вредата е 20лв. на месец
тва знаеш ли що алкохол е![]()
Защо свързвате увеличаването на диоптрите с компа? Майка ми работи цял ден пред компютър и откакто се помня не е слагала очила. Познавам още много такива случаи. Повечето проблеми със зрението са генно заложени.![]()
Male
Трябва и да се съгласим, че виртуалния свят е вид убежище от реалността, на практика по-безобидно от колкото наркотиците. Стига компютъра да не замести всичко в личния живот на човек, когато някой прекарва прекомерно много от времето си във висене пред машината.
Ако свободното време е балансирано 50:50 (50% пред машината и 50% навън с приятели) не виждам вреда както и полза.
точно не са генно заложениПървоначално написано от faststep
това е само теория
относно всички проблеми със зрението има само теории и тези, никоя доказани
ако бяха only генно заложени, нямаше да има специално очила само за четене на книга, компютър и телевизор![]()
faststep, ами аз имам наследствен астигматизъм, как според теб се е развило до миопия? От само себе си (wtf как се пише правилно?)? Точно от седене пред компютър/телевизор, защото свикваш обекта пред очите ти да е близо и губиш възможността си да виждаш ясно надалече..
Cherinka , Тя/Tой не каза, че всички очни проблеми са генетично заложени - а , че повечето.
И е прав/а - може би 70/80 процента от болестите се дължат на екзогенни фактори.
А относно очилата за четене и прочее - те са за профилактика и предазващи от ЕВЕНТУАЛНО възпаление на лигавицата на окото.
Ако не беше наследствен, а придобит , тогава можеше да отсъждаш огромната вреда от телевизорите и компютрите.Първоначално написано от InnchetO
Но след като вече го имаш и само от четене на вестник можеш да развиеш по-висша степен на болестта.
Ама те.. единственото общо е, че са болести на очите..Първоначално написано от Jeuelle
В смисъл, че са различни неща и е почти невъзможно (да не кажа невъзможно) да се свържат в ред астигматизъм-миопия, без сериозна външна намеса. А няма какво друго да е о.0 +това наистина забелязвам влошение и няма от какво друго да е, освен компютъра..
А и майка ми без да има никакви наследствени очни болести сложи очила -0,5, понеже работи с компютър..
да бе, и моето е -0.5 от рсПървоначално написано от InnchetO
![]()
Оф, аз трябва да ходя на лекар пак.. преди 3-4 години бях -0,25, сега сигурно ще съм -1,0 ... баща ми е с астигматизъм и е -1,5 ... о.0
Мани аз супер много се влошавам.. на 10 метра пред мен ми се замазва картината о_0
^^ Не, не , не - не ме разбра.
Не ти говоря за ред - астигматизъм-миопия , а за това , че болестта ти може тежко да се усложни , дори от най-незначителни фактори, ако е вродена.
Еди : Астигматизмът се наблюдава при миопия![]()
една от моя клас е 3.5 и не носи очила, понеже й пречели![]()
тва да си кьорав не е лесно![]()
Jeuelle изобщо не може да се усложни астигматизма до миопия, бе, човек! Това е развиване на друга болест паралелно с астигматизма.
Cherinka 3,5 без очила!?![]()
Абе ти не четеш ли какво написах?????Първоначално написано от InnchetO
астигматизма се наблюдава при миопия, но миопия при астигматизъм не!
да беПървоначално написано от InnchetO
![]()
тая не я знам как ме вижда![]()
Не, не - ти ме изумяваш.Първоначално написано от InnchetO
Направи ли си труда да прочетеш , че аз също това написах.
И когато говорех за по-висша степен , нямах предвид миопия и след това астигматизъм - и това ти написах, но ти си знаеш твоята и това е ...
Добре като говорим за едно и също защо продължаваш да спориш?![]()
Хм , ми представи си, защото се опитвам да те убедя , че си ме разбрала погрешно
![]()
Е как така съм те разбрала грешно, като твърдиш, че говорим едно и също?![]()
Само аз ли виждам по-добре откакто ползвам компютър?