- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- До атеистите
Моята история:Православен, попаднал от любопитство във форума. Чел и полудял. Драснал няколко ред.
Момчета/момичета атеисти - пораснете. Един е Бог, Мохамед не е неговия пророк, а за сметка на това Иисус (като религиозно грамотните изписват името му) е неговият син. ВЯРАТА за това е вяра - никой не може да ви изведе Бог на формула и никой не е длъжен да го прави. ВЯРАТА е въпрос на избор, който всеки прави в живота си. Библията е книга за Бог и пътя до него - тя няма за цел да обяснява как се създал и какво представлява света - за това си има учебници.
Бог и Християнството за вас е представа от мейнстрима (атеистичен по дефиниция). Като ви чета постовете, заключението е че сте религиозно неграмотни. Вие дори нямате реална представа какво отхвърляте. Това е все едно да седнем да обсъждаме квантова механика. Но вие всъщност отивате още по-далеч.
Атеизмът във формата, която изповядвате по нищо не се различава от която и да е друга религия. Вие ИМАТЕ нужда да сте прави, по същия начин по който един мюсюлманин има. Това, че не виждаш нещо, не значи че не съществува - някой да си е виждал мозъка си? Естествено повечето от вас (във формата който са в този форум) са един мишоци. Колко "атеисти" съм виждал да си гледат хороскопа и да ме питат коя зодия съм, колко са ходили на врачки, колко вярват в НЛО, да са суеверни, да вярват, че ванга е имала способност да предсказва...
Науката не си противоречи с Християнството. Нито Айнщайн, нито Нютон, нито Леонардо Да Винчи са имали проблем с това. Обзалагам се досега ви с реална наука е учебника по физика с цветните картинки. Аз съм студент по това! Шанса дори само за начина на кодиране на информацията на ДНК-то да е случаен е равен на реципрочната стойност на клетките в телата ви. Човек едва го дешифрира, камоли да го измисли. Еволюцията е ТЕОРИЯ, която не се приема до ДОСТА учени. Ако не знаете какво значи теория - има си речници за това!
А сега като обществено животни - всеки си има право да изповядва каквито си иска виждания. Важно е какви са плодовете, както е казал Иисус. Ако плодовете на вашата религия атеизъм са това, което става по света - НЕ МЕРСИ. Вие по същество легализирате разврата и мръсотията и отхвърляте Бог,само за да си успокоите съвестта. Всички знаем какво е морално ала не всички им стиска да живеят така. МИШОЦИ!!! Вие дори и усилие не ви можете да положите. По-жалко от мишоци.
И да - християнин е човек, който живее като такъв, а не който се нарича, носи кръстче или ходи на литургия в неделя. Аз съм грешник, но не си намирам ОПРАВДАНИЯ за това.
ЗА логичните атеисти - ако сте прави, каквото и да правите е безсмислено - нищо няма да вземете в гроба. Ако грешите ... В този смисъл аз като християнин най-много да се окаже че съм опитал да живея един морален живот. С нищо не мога да се прецакам повече.
По-умни хора от вас са Християни. Левски е бил такъв и то част от черното духовенство, а Ванга е построила църква.
П.П.
Ако намирате нещо нелогично в християнството това най-вероятно се дължи на вашето невежество.
Правописа ми се дължи на 60% неграмотност и 40% мързел да чета какво съм писал преди малко.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ
Браво, прав си е човека и е написал само истини. =D> =D> =D>
Няма с какво да го оборите![]()
Същото повтарям от месеци, абсолютно правилна и вярна тема.
Прочетете я, и няма да има нужда от 99% от темите в раздела.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Прекрасно, харесай си една теория и спри да си задаваш въпроси за съществуването. Тълкувай света само от тази гледна точка. Бъди всезнаещ, просветен, праведен и над другите. И приятно чистене на мухъла от нишата ти, от ръждата на съзнанието ти...
Атеизма отхвърля религиите следователно той не е религия. Поправи си поста горе. Атеизма е представа за света. Една друга представа, която отхвърля божията намеса и свръх естествените сили.
А значи ли, че съществува?Това, че не виждаш нещо, не значи че не съществува
Ето това е. Един екзистенциален хазарт! Казваш, че вярваш в Бог и ако той не съществува ти не губиш нищо и ние не печелим нищо. Но ако той съществува ти печелиш Рая и всичките му блага а ние ще се пържим в ада.ЗА логичните атеисти - ако сте прави, каквото и да правите е безсмислено - нищо няма да вземете в гроба. Ако грешите ... В този смисъл аз като християнин най-много да се окаже че съм опитал да живея един морален живот. С нищо не мога да се прецакам повече.
Вие християните играете на сигурно, защото ако вярваш в Бог винаги печелиш или не губиш. Страхливци и то големи. "Ако имаш две ризи дай едната на ближния си" - ЕГОИЗЪМ. Бог казва да не сме егоисти. Но вие всички сте едни големи вярвате в Бог само за да не усетите ада да не се пържите като грешници. Страха - това поражда вашата вяра и нищо друго. Самият факт, че Бог е нещо всесилно и по-висше от вас поражда екзистенциалният страх а от него произлиза вярата.
А замислял ли си се защо всички божества имат облика на поданиците си ?? Боговете на етиопците са черни и чипоноси.
Значи аз може би съм останала с грешно впечатление,защото знам,че ако не вярваш в Бог за теб няма Рай....няма и Ад.Така че аз мога да не вярвам и да не отида на нито едно от двете места.
Грешиш. Християнството е представа за света. Християнството излиза с твърдение за съществуването на Бог, тъй както и форумните герои (атеисти) тук за липсата му. Един атеист (истински) никога не би се занимавал да убеждава другите, че няма Бог. В момента, в който тръгнеш да го правиш превръщаш възгледа ти в религия. Истинските атеисти не намират това за нужно. Ние изповядваме, че вярата е въпрос на избор, който сам правиш.
В поста си горе никъде не съм си налагал мнението, а само излагам позиция.
Целта на поста ми е ако някой има нужда да разбере нещо за християнството и смисъла му да пуска постове. Ние християни само казваме кой път на къде води. И тука ГЛАВНОТО е думата ИЗБОР. Вярата в Бог никога не се мотивира от желанието да не отидеш в ада. Заповедите, който ще почетеш в Библията са Обичай Бог повече от всичко и възлюби ближния си като себе си/прави на другите това, което искаш на те на теб. Ако не вярваш в Бог няма от какво да се страхуваш нали? Ако вярваш, ще знаеш че от любов към хората, той е отдал единородния си син, следователно да го обичаш е най-естественото нещо. Втората заповед няма нужда от коментар. И какъв е извода. Ако вярваш в него и го отхвърлиш (тоест отхвърлиш жертвата му за теб), ще бъде ли нагло да очакваш рая?
В Бог няма страх! Има хора, който се страхуват да има Бог! За това много настоятелно се мъчат да вложат в ушите си това, което искат и им е много неприятно когато чуват нещо друго. Идеята че християнството (православието) е религия, която подчинява хората чрез страх е именно религиозната неграмотност за която аз говоря. А че има хора, който си играят с това е друг въпрос.
Уважавам другите позиции, бих искал само хората да взимат решението си, когато са запознати с материята, а не от това което са чули-недочули от Холивуд.
Запознат съм с религията доста дълбоко не се опитвай да се отървеш от мен. Колкото и да ми казваш, че вярата в Бог не е плод на страх не мога да се съглася. Поне 70% от християните или така наречените псевдо християни вярват заради страха от Бог. Не трябва да бъде така както казваш Християнството е избор а не налагане от страха. Извода е, че както ти казваш за атеисти които не са точно атеисти аз ти представям голяма част от християните които не са точно християни. Това са хора или още наречени "Das man" , надявам се знаеш какво е това. Ако Бог не искаше да ни държи в страх от него защо ще праща видения на Свети Иоанна представящи картини на страшният съд, не напразно наречен страшен. Не съм тръгнал да те убеждавам, че няма или има Бог тръгнал съм да защитавам атеистите и да ти покажа, че вие християните не сте китка за мирисане.
Всичко е личен избор, недей да се напъваш...
Genetix, aбсолютни глупости дрънкаш, друже. Никой християнин не се страхува от Ада и ако "вярва" в Бог само, за да не отиде в Ада, не е никакъв християнин... . Но явно вие и страница от Библията не сте прочели, камо ли от някаква друга литература свързана с темата (или просто не сте вдянали нищо), за това тълкувате нещата, чрез най-удобната ви дума - страх.
Едно е да си "запознат с религията дълбоко" (не думай), съвсем друго е да я разбираш. Ако потърсиш малко из тоновете безсмислени теми в този раздел, ще откриеш всичко изписано тук, там.
Факт е, че християните не сме китка за мирисане, но "християнинът" като идея, е. Дори само да предположим, че Исус е бил обикновен човек, историята ни показва, че Той е бил изключителна личност, бил е вдъхновение за човечеството. Това са реалните доказателства. Но именно атеистичните копелдаци (с извинене), без никакъв срам или чест (понеже вие атеистите сте точно такива), решават да се възползват от това вдъхновение и лека полека, създават днешната религия. Религия, в която няма нищо свято или истинско. Но колкото и да пиша, ти си "задник" (о, Боже! поне остави хората да преценят какъв си, озлобено човече, без умисъл да те обидя).
Чета постоянно подобна литература и все повече си задавам въпроса "Кога по дяволите Вярата, чистата вяра, ще измести този параван от лъжи и "религии". "Защо трябва да е човек или божество...или може би човекът е божествен?".............
Все едно, със здраве, коментарът ми, боя се, отново ще е същия - поведната глупава тема.
ПП
Всъщност, приятелю, важното е в какво вярваш ти <3. Както каза Зипфейл, въпрос на личен избор, няма нужда да ни "доказваш" (о, Боже! отново) нищо.
ПП2
Моля те, не разчленявай поста ми с безсмислени реплики( не се чувствай длъжен да отговаряш). Не изпитвам нужда да се подложа отново на това мъчение, да чета отново тези глупости. Написах това, което имах предвид.
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.
Чакай малко! Идва тука някакъв си и почва да обижда атеистите. Ясно показвайки как той е от "избраната" религия той е нещо повече от атеистите. Истината християните не представлявате нищо. Не сте повече от нас колкото и да го искате. Не се опитвам да ви насоля атеизма просто ви казвам, че не сте най-великите за каквито се мислите. Има далеч по-добри религии като учение от християнството. И християните сте точно такива страхливци. Бил съм на лагер в манастир и да видиш как идва някав си там свещенник и почва да ни говори как ако правим грехове ще ходим в ада а там било еди какво си еди как си. И това ако не е враждане на страх у децата и то от свещенник.Първоначално написано от Naman07
Християнската идея ?!? Това е като утопията - перфектно но само на идея. Ако ми кажеш, че човешката същност с склонна да се придържа към християнската идея ще ме излъжеш много жестоко.
Искат ми на мен 80 лева за кръщене. Какво излзиа за да съм кръстен християнин трябва да дам 80лв при положение, че това са доста пари особено ако имаш близнаци или повече. За какво да дам 80 лева да ми изпей там 2 канона ли ? Лично бях свидетел как една бездомна жена искаше да покръсти детето си и помоли отчето да го направи без пари. Той отказа! Каза, че не може ?!? Това ми било отче.
Извод: гледайте си в собствената паничка а не в тази на другия.
Моята молитва
"Благословен бог наш..."
О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...
Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;
не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;
не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;
не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;
не ти, боже на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!
А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!
Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.
Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!
Не оставяй да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...
Христо Ботев
Замисли се!
Не се здържах, но искрено те съжалявам (и не ми пука, че не ти пука лолПървоначално написано от Genetix
). Християните не се мислим за нещо повече, ти некомпетентен идиот (прощавай), не разбираш изобщо за какво ти се пише. Самият факт, че продължаваш да пишеш е достатъчен. Относно парите и църквата, мисля че достатъчно добре се изразих спрямо атейстите и тяхната намеса в религията. Изобщо от нищо не разбираш, приятелю. Пишеш пълни безсмислици, които само едно 9 годишно дете може да съчини. Дръпни леко завесата от злоба и огледай нещата добре. Извода ти е доста добър, не разбирам за какво изобщо пишеш тогава...И я стига, "Човешка същност", ти сериозно ли? Докато има кретени, които повтарят за нея, какво очакваш да се промени. Човек бил егойст, човек бил лош, нямало добри хора. Ако действително го мислиш,
друже, нещо не си наред с главния. Със здраве.
Дам така е. Надявам се и вашият Бог да ви помогне :P
Дано само реалността да не ви смаже, тогава прекарайте живота си в молитви и надежди
ПП. Вярвах, че тука има интелигентни хора които могат да защитят тезата си без обиди ... но явно не е така. Макар и християни всяка една патриархална ценност ви е чужда.
Ем, и да го прекараме, това е нашият избор. Но ти и за миг не живей в илюзията, че можеш да напишеш нещо смислено в този раздел (или където и да е). "РЕАЛНОСТТА да ви смаже"... прекрасно, просто прекрасно. Всичко най-добро.
П.П.
Обидата не би трябвало да е обида, след като отговаряш на значението. За това и слагам тези (прощавай) и прочие, понеже прекрасно знам каква ще ти е репликата. А и човек, който ми говори за "реалност" и "човешка същност" с такова убеждение, не мога да го нарека интелигентен, дори не граничи с думата.
Именно, смиреност, снизхождение, но уви твоята малка глава не би го побрала. Както и на по-голямата част от населението на земята - първобитни. С недоразвити мозъци, неспособни да се контролират, действайки агресивно и първосигнално. Мъжкарство и злоба, лидерство, материализъм (най-вече), кретенизъм, да стъпчеш другия (понеже си убеден, че ако не го направиш ти, той ще го направи)...това са вашите божества.
Както споменах за трилионен път, темата е безсмислена, дори и да искам не бих писал нещо смислено. Но това не ми пречи да забележа пък, че ти и да искаш, дори не би разсъждавал смислено :P .
Първоначално написано от Genetix
Точно ето това ми убягва....Срещала съм го много пъти....и то при свещенници..Нали сме християни,трябва да помагаме без да очкваме някакви облаги....
Genetix разликата между човека и животните е че човека може да променя природата и наклонностите си
В природата ни е да серем по улиците и да се бием за кашкавал в магазина, само че не го правим, нали ?
Ти да не си онзи образ Kman?![]()
Понеже това би обяснило много.