.
Отговор в тема
Страница 13 от 13 ПървиПърви ... 3910111213
Резултати от 301 до 303 от общо 303
    Аргумент против религията като това, че били умрели хора е супер несъстоятелен. Много повече хора са умрели заради пари и петрол на тази земя. Може би сравнимо количество от автомобилни катастрофи и други съоръжения. И говорим за период 2000 години с/у 200-300 години. Това значи ли че трябва да анатемосаме горните неща? Религията е била инструмент за постигане на политически цели - с това съм съгласен. Но тя самата (поне православието) ги осъжда тези неща. Даже си казва ясно, че няма работа в светските неща като цяло.

М-у другото Библията не може да приема кръстоносните походи. Там ясно пише, че войната не е срещу плът.

Re: До атеистите

Цитирай Първоначално написано от kokolan
    Това е все едно да седнем да обсъждаме квантова механика.
    И какво си помисли, като го написа това? Окей, хайде да я пообсъждаме, да видим кой колко е на ти с нея.

Цитирай Първоначално написано от Genetix
    Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Genetix, aбсолютни глупости дрънкаш, друже. Никой християнин не се страхува от Ада и ако "вярва" в Бог само, за да не отиде в Ада, не е никакъв християнин... . Но явно вие и страница от Библията не сте прочели, камо ли от някаква друга литература свързана с темата (или просто не сте вдянали нищо), за това тълкувате нещата, чрез най-удобната ви дума - страх.
    Едно е да си "запознат с религията дълбоко" (не думай), съвсем друго е да я разбираш. Ако потърсиш малко из тоновете безсмислени теми в този раздел, ще откриеш всичко изписано тук, там.
    Факт е, че християните не сме китка за мирисане, но "християнинът" като идея, е. Дори само да предположим, че Исус е бил обикновен човек, историята ни показва, че Той е бил изключителна личност, бил е вдъхновение за човечеството. Това са реалните доказателства. Но именно атеистичните копелдаци (с извинене), без никакъв срам или чест (понеже вие атеистите сте точно такива), решават да се възползват от това вдъхновение и лека полека, създават днешната религия. Религия, в която няма нищо свято или истинско. Но колкото и да пиша, ти си "задник" (о, Боже! поне остави хората да преценят какъв си, озлобено човече, без умисъл да те обидя).
    Чета постоянно подобна литература и все повече си задавам въпроса "Кога по дяволите Вярата, чистата вяра, ще измести този параван от лъжи и "религии". "Защо трябва да е човек или божество...или може би човекът е божествен?".............
    Все едно, със здраве, коментарът ми, боя се, отново ще е същия - поведната глупава тема.

ПП
    Всъщност, приятелю, важното е в какво вярваш ти <3. Както каза Зипфейл, въпрос на личен избор, няма нужда да ни "доказваш" (о, Боже! отново) нищо .
    ПП2
    Моля те, не разчленявай поста ми с безсмислени реплики( не се чувствай длъжен да отговаряш). Не изпитвам нужда да се подложа отново на това мъчение, да чета отново тези глупости. Написах това, което имах предвид .
    Чакай малко! Идва тука някакъв си и почва да обижда атеистите. Ясно показвайки как той е от "избраната" религия той е нещо повече от атеистите. Истината християните не представлявате нищо. Не сте повече от нас колкото и да го искате. Не се опитвам да ви насоля атеизма просто ви казвам, че не сте най-великите за каквито се мислите. Има далеч по-добри религии като учение от християнството. И християните сте точно такива страхливци. Бил съм на лагер в манастир и да видиш как идва някав си там свещенник и почва да ни говори как ако правим грехове ще ходим в ада а там било еди какво си еди как си. И това ако не е враждане на страх у децата и то от свещенник.

Християнската идея ?!? Това е като утопията - перфектно но само на идея. Ако ми кажеш, че човешката същност с склонна да се придържа към християнската идея ще ме излъжеш много жестоко.

Искат ми на мен 80 лева за кръщене. Какво излзиа за да съм кръстен християнин трябва да дам 80лв при положение, че това са доста пари особено ако имаш близнаци или повече. За какво да дам 80 лева да ми изпей там 2 канона ли ? Лично бях свидетел как една бездомна жена искаше да покръсти детето си и помоли отчето да го направи без пари. Той отказа! Каза, че не може ?!? Това ми било отче.

Извод: гледайте си в собствената паничка а не в тази на другия.
    Хмм виж сега, то не е толкова просто колкото изглежда. 1-щом не вярваш в Бог, за къф чеп ти е кръщене ?! 2-при православните е така-искат пари, което не е правилно.Ако трябваше да се искат пари, още в Библията Йоан Кръстител щеше да го направи. 3-МАЛКИ ДЕЦА НЕ СЕ КРЪЩАВАТ! Е, това е въпрос на личен избор, ама малките деца какъв грях са сторили че да се кръщават?!... Смисъла на истинското кръщение е да се очистиш от греховете и да станеш следователно нов човек.ИСТИНСКОТО кръщение става в река, както всички описани в Библията са се кръстили в река или езеро или нещо такова, ама не попа да те пръсне със здравеца или във баптистериума.
    Ако живееш така, сякаш бог го няма-моли се да си прав!

''Защото Бог толкова възлюби света, че даде своя Единороден син, за да не погине нито един, които вярва в Него, но да има вечен живот.'' Йоан 3:16

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си