- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- До атеистите
Най-малкото това че твърди че е единствения път. Трябва да си малоумен за да мислиш че истината е една за всички..
Идеята за паралелното съществуване на наука и християнство я изложих по-горе. Това го казвам като човек, който му му остава още една година да завърши физика. Надявам се и ти да говориш от по-висока позиция.Както писах по-горе - Айнщайн е бил религиозен.
Дали има или няма Бог, истината е една за всички. Другото са авторски съчинения.
Християнството не поставя рамки, а разграничава нормално от ненормално.
Както и да е - темата се изчерпи.
Пътят е един, поне този, който води към добро. В крайна сметка става въпрос за добро и зло, пътят към спасението е един, и към провалът един.Първоначално написано от ZipFail
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ми моето фанатизирано мнение ще си го заявявам колкото си го искам, но няма да го натрапвам никому. Готов съм да го аргументирам, още повече като знам до къде стигат възможностите на науката.
Ще поема риска да съм малоумен и ще продължа да го твърдя.
Всички могат аргументирано да си изложат тезата, но досега ставам свидетел само на тропане с краче. Ако пък някой много си държи на своето да казва - ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА. Аз съм сигурен, че повече от два пъти съм заявявал по-горе, че свободното правото на избор го има всеки - що не чете с разбиране не знам.
И мерси за пожеланието. Физиката си е тегаво ...
Истината не е една за всички. Истината даже не е твърдение(правилно или грешно) сама по себе си. Истината е път, истината е постоянна промяна. Истината не е цел или награда, тя е постоянно осъзнаване и отдаване..и няма много общо с това дали има или няма Бог![]()
Значи в момента аз за теб съм атеист понеже съм възпитан по старообрядческите традиции, а. Просто ми отговори, не се заяждам, нито нищо, само ми е интересен отговора. Понеже съм старообрядец и съм атеист. Да ти поясня, старообрядците са християни които обаче не възприемат реформите и изпълняват всичко както е било по старому.
Прегледах си всеки пост, не виждам противоречието.
Име неща обективни и неща субективни. Пример за субективна: двама души излизат навън. Единият казва, че е студено, а другия, че е топло. И двама та са прави. Обективната истина:20 градуса е. Не се хващайте за примера, важна е идеята.
Две противоположни неща не могат едновременно да са истина. Не може едновременно да е 19 и 20 градуса.
Не знам дали казваш нещо. Ако да - аргументирай се.Истината не е една за всички. Истината даже не е твърдение(правилно или грешно) сама по себе си. Истината е път, истината е постоянна промяна. Истината не е цел или награда, тя е постоянно осъзнаване и отдаване..и няма много общо с това дали има или няма Бог
Не моя работа да ти казвам какъв си, дали ще се спасиш или няма. Да ти държа сметка за какво вярваш и какво не. Въпреки, че си запазвам правото да имам мнение по всичките тези въпроси. Още повече, че питанието ти е от друго естество и още повече не е част от темата тук. Още повече, ако ми задаваш този въпрос, явно говорим за различни неща. Ако си християнин знаеш, че един ден ще бъдем съдени и моето мнение няма да има грам тежест.
За мен досега въпроса не е бил дали е хубаво да си атеист или християнин - аз само аргументирах моята позиция. А целта ми беше да се спрат тъпите изцепки по темата - и от двете страни на барикадата. Ако някой иска да разбере за християнството моля - да пита, ала е адски жалко да се задават провокативни въпроси с цел дискредитирането на вярата ни.
Истината е една и е обективна.
Всеки си има правото на свобода си да има собствена версия на тази истина, да я приема или отрича.
Това ми е концепцията, ясно и просто. Надявам се за едно и също нещо да говорим.
Личен избор? Толкова глупости в един пост, че избирам да ти кажа да си ебеш майката.![]()
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
Ако имаше нещо смислено да кажеш, съм убеден, че щеше да го направиш. Принципно не си длъжен да замърсяваш Интернет пространството, но щом държиш да се излагаш. Аз от своя страна ще ти пожелая да си жив и здрав. И всичко най-хубаво!
Ето това е проблема на християнството, мислите си че сте открили топлата вода, истината не е една, и няма да и да бъде..Първоначално написано от kokolan
Дори е да е така, всеки ще я усеща по различен начин..
Не ми се обяснява в момента..само идиот може да твърди че монетата има една страна..
Всичко се свежда до това, че има два пътя в живота, или действията водят до един от тях. Монетата има две страни - добро и зло .Първоначално написано от ZipFail
И кво правим ако кажа, че само идиот може да твърди твоите работи. Тропаме с краче като 3 годишни. Радвам се че си си открил твоята истина. Темата се изчерпи.Първоначално написано от ZipFail
КОЙ Е АТЕИСТ ДА МУ СТАНЕ ЛОШО
You can feel the bones shatter beneath our feet.
The blood of lust staining our teeth.
We feed on pain , disorder , delusion.
The filth of the modern plague.
And in this reign of Godlessness, the heathens will say...
Аз по-горе изложиш какво се опитвам да наложа.
Да го кажа така - ако истината не е една и само една - то тогава няма да я наричам истина. Смисъла на думата истина е в определеността, която носи. Ако това дето ти наричаш "истина" зависи по някакъв начин от човека се превръща в субективна истина. Хората използват термометри, защото 20 градуса са си 20 градуса независимо от това дали на теб ти е студено или топло.
Ако седнем и с теб изброим всичко възможни твърдения:
Няма Бог
Има Иисус Христос
Има Алах
Има Великите Летящи Спагети
Има Чък Норис
Има Афл
...
все една от тях ще е обективната истина, независимо дали си носиш розовите очила или не. Проблемът е че нито едно от тия твърдения не може да се докаже или ОТХВЪРЛИ научно! Ако твърдиш, че истината е вследствие на човека, то тогава излиза и че атеиста е прав и вярващия, което са взаимно изключващи се твърдения. Чакам ПЪРВО да ми кажеш в кои разсъждения бъркам. Мерси
За него това ще е друга мерна система, но физически ще си говорима за едно и също топлинно състояние.
Но ако вие го правите, не е смешно...Затова е и малко смешно да идваш и да обиждаш моите убеждения, като изтъкваш твоите такива за единствената и неподправена истина...
Обида е: ти си тъп атеист, защото така смяташ. Мен по горе ми пействаха пистолети и ми казаха да си еба майката - на мен ми беше смешно обаче. Плюс това аз излезнах аргументирано, а спора не се завъртя около аргументите. Ако имаш някаква теза, не е обидно някой да не се съгласи с теб...
Съгласен съм, че истината е една, но собствените версии на истината трудно биха могли да бъдат истина. Обикновено хората решават, че им е най-удобно да има много истини, защото иначе ще трябва да видят къде грешат. И тук не говоря толкова за външни грешки, колкото за това да видят къде грешат пред себе си и в душата си. Трудно е да се признае такова нещо на себе си, много трудноПървоначално написано от kokolan
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
един е Бог, но всеки го нарича с различно име (Господ или Аллах)
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Ще поживеем и ще видим. Благодаря на всеки участвал в дискусията и всичко най-хубаво ви пожелавам. Туй от мен.
Каква е твоята теория?Първоначално написано от Battlescarred
Тук всички взеха да говорят за това че атеизма се използва като маска пред ниския морал и неспособноста за самоконтрол на личноте желания. Възможно, но това не са инстнски атеисти. Атеизма ознавачава да не вярваш в НИКАКВИ богове и нищо свръхестествено, да можеш да се възприемаш като момент от живота на целия човешки род, да възприемаш света около теб в чисто физическия смисъл на думата и далеч повече. Това тук са само няколко основни примера. А това че не вярват в Христос или Алах, Мойсей, Мохамед не прави някого автоматично атеист. Аз също не вярвам в никой Бог, но не споделям дори и половината от вижданията на атеистите.
All I hear is "Burn!
Атеистите твърдят че богове не съществуват. Аз съм агностик - не вярвам в боговете, но това не пречи те да съществуват.
All I hear is "Burn!
Първоначално написано от YzyrpatoR
![]()
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.