Моята история:Православен, попаднал от любопитство във форума. Чел и полудял. Драснал няколко ред.
Момчета/момичета атеисти - пораснете. Един е Бог, Мохамед не е неговия пророк, а за сметка на това Иисус (като религиозно грамотните изписват името му) е неговият син. ВЯРАТА за това е вяра - никой не може да ви изведе Бог на формула и никой не е длъжен да го прави. ВЯРАТА е въпрос на избор, който всеки прави в живота си. Библията е книга за Бог и пътя до него - тя няма за цел да обяснява как се създал и какво представлява света - за това си има учебници.
Бог и Християнството за вас е представа от мейнстрима (атеистичен по дефиниция). Като ви чета постовете, заключението е че сте религиозно неграмотни. Вие дори нямате реална представа какво отхвърляте. Това е все едно да седнем да обсъждаме квантова механика. Но вие всъщност отивате още по-далеч.
Атеизмът във формата, която изповядвате по нищо не се различава от която и да е друга религия. Вие ИМАТЕ нужда да сте прави, по същия начин по който един мюсюлманин има. Това, че не виждаш нещо, не значи че не съществува - някой да си е виждал мозъка си? Естествено повечето от вас (във формата който са в този форум) са един мишоци. Колко "атеисти" съм виждал да си гледат хороскопа и да ме питат коя зодия съм, колко са ходили на врачки, колко вярват в НЛО, да са суеверни, да вярват, че ванга е имала способност да предсказва...
Науката не си противоречи с Християнството. Нито Айнщайн, нито Нютон, нито Леонардо Да Винчи са имали проблем с това. Обзалагам се досега ви с реална наука е учебника по физика с цветните картинки. Аз съм студент по това! Шанса дори само за начина на кодиране на информацията на ДНК-то да е случаен е равен на реципрочната стойност на клетките в телата ви. Човек едва го дешифрира, камоли да го измисли. Еволюцията е ТЕОРИЯ, която не се приема до ДОСТА учени. Ако не знаете какво значи теория - има си речници за това!
А сега като обществено животни - всеки си има право да изповядва каквито си иска виждания. Важно е какви са плодовете, както е казал Иисус. Ако плодовете на вашата религия атеизъм са това, което става по света - НЕ МЕРСИ. Вие по същество легализирате разврата и мръсотията и отхвърляте Бог,само за да си успокоите съвестта. Всички знаем какво е морално ала не всички им стиска да живеят така. МИШОЦИ!!! Вие дори и усилие не ви можете да положите. По-жалко от мишоци.
И да - християнин е човек, който живее като такъв, а не който се нарича, носи кръстче или ходи на литургия в неделя. Аз съм грешник, но не си намирам ОПРАВДАНИЯ за това.
ЗА логичните атеисти - ако сте прави, каквото и да правите е безсмислено - нищо няма да вземете в гроба. Ако грешите ... В този смисъл аз като християнин най-много да се окаже че съм опитал да живея един морален живот. С нищо не мога да се прецакам повече.
По-умни хора от вас са Християни. Левски е бил такъв и то част от черното духовенство, а Ванга е построила църква.
П.П.
Ако намирате нещо нелогично в християнството това най-вероятно се дължи на вашето невежество.
Правописа ми се дължи на 60% неграмотност и 40% мързел да чета какво съм писал преди малко.
УСПЕХ НА ВСИЧКИ