Грешиш. Християнството е представа за света. Християнството излиза с твърдение за съществуването на Бог, тъй както и форумните герои (атеисти) тук за липсата му. Един атеист (истински) никога не би се занимавал да убеждава другите, че няма Бог. В момента, в който тръгнеш да го правиш превръщаш възгледа ти в религия. Истинските атеисти не намират това за нужно. Ние изповядваме, че вярата е въпрос на избор, който сам правиш.
В поста си горе никъде не съм си налагал мнението, а само излагам позиция.
Целта на поста ми е ако някой има нужда да разбере нещо за християнството и смисъла му да пуска постове. Ние християни само казваме кой път на къде води. И тука ГЛАВНОТО е думата ИЗБОР. Вярата в Бог никога не се мотивира от желанието да не отидеш в ада. Заповедите, който ще почетеш в Библията са Обичай Бог повече от всичко и възлюби ближния си като себе си/прави на другите това, което искаш на те на теб. Ако не вярваш в Бог няма от какво да се страхуваш нали? Ако вярваш, ще знаеш че от любов към хората, той е отдал единородния си син, следователно да го обичаш е най-естественото нещо. Втората заповед няма нужда от коментар. И какъв е извода. Ако вярваш в него и го отхвърлиш (тоест отхвърлиш жертвата му за теб), ще бъде ли нагло да очакваш рая?
В Бог няма страх! Има хора, който се страхуват да има Бог! За това много настоятелно се мъчат да вложат в ушите си това, което искат и им е много неприятно когато чуват нещо друго. Идеята че християнството (православието) е религия, която подчинява хората чрез страх е именно религиозната неграмотност за която аз говоря. А че има хора, който си играят с това е друг въпрос.
Уважавам другите позиции, бих искал само хората да взимат решението си, когато са запознати с материята, а не от това което са чули-недочули от Холивуд.