- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- До атеистите
Че може да дадеш примери за лошо християнство съм убеден в това. Не разбрах обаче кой съм обидил и с какво. Идеята е да престане тъпата конфронтация, която не дава плод! А че няма да се убедим един друг - мисля че е ясно.
След като ни представи картина на която някой атеисти вярвали в хороскопи и други неща което ги прави не точно атеисти исках да ти покажа, че има християни и то висши които се предполага, че са лицето на християнството които не са точно християни. Извод и ние вуним ама и вие :P.Първоначално написано от kokolan
Че масата така наречени християни са такива е лицемерно да отричам.Аз не случайно твърдя, че християнин не е самоопределение. За атеист обаче несъвместяването на двете неща говори за едно - това е бунт с-у християнството. Това не е бунт с-у ирационални идеи и с-у негативни обществени процеси. И пак и в "ние вуним ама и вие" не виждам обидата. Обективната истина не може да обижда.
Съгласен съм с Коколан, много е право относно това кой е християнин и кой не. Аз лично смятам, че християнството си има своите достойноства и своите недостатъци. За съжаление днешния атеизъм е повече прикритие на някаква друга "религия", религията на парите, религията на липсата на морал и така нататък. Тук пак се почна нещо, което е много разпространено, бърка се християнството с начина по който го тълкуват Сульо, Пульо и Мульо, пък било то наричащи се папи, вселенски патриарси, а дори и някои други. Библията е написана на символичен език и само този, който може да разбере този символичен език ще може реално да разбере какво иска да се каже в нея, всичко друго е свободни съчинения и свободни изкривявания и донагласяния на значението на текста, както ни е угодно. Аз съм атеист, макар да спазвам християнски ценности в някакъв смисъл, но те са общечовешки, така че не мисля, че принадлежат на някоя дадена религия и само на нея.![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Може би хората които се определят като такива не знаят всъщност какви са :P. Ако си решил да нападаш тези псевдо-атеисти моля направи така, че да стане ясно, защото сред тях има и достойни хора които не заслужават да се обиждат по този начин.Първоначално написано от kokolan
Ами да все пак си възпитам в такава обстановка. Не можеш да пренебрегнеш едни патриархални ценности заложени вътре в теб.. Аз съм атеист, макар да спазвам християнски ценности в някакъв смисъл, но те са общечовешки, така че не мисля, че принадлежат на някоя дадена религия и само на нея. Smile Smile
Само за Ванга не съм съгласен много, много...
Иначе другото е хубаво.![]()
Кой ти говори за патриархални ценности, не мисля, че тези общочовешки ценности имат нещо общо с патриархата (система центрирана към мъжа), под общочовешки разбирам и за двата пола.Първоначално написано от Genetix
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Еми добре може да съм объркал думата. Говоря за нещата които ни дава религията. Семейните християнски празници, уважението към родителите, смиреност, доброта и всичко онова което ни се дава от възпитанието в едно християнско семейство. Всички добри ценности които можем да извлечем от християнството като учение. Ако успеем да отсеем това дори и да не вярваме в Бог пак ще бъдем добри хора. Защото атеист не значи лош човек.
ЕДИТ: Ето за това говорех:http://www.zapiski.info/view.php?id=1524В своето развитие българската литература утвърждава основните ценности на патриархалния свят. Това са ценностите на рода и семейството, на любовта, родовата чест и продължаването на живота.
И ако няма Бог защо да правим това?Първоначално написано от Genetix
Иска ли Бог да предотврати злото, но не може?
Значи не е всесилен.
Може но не иска?
Тогава е злонамерен.
Може и иска?
Тогава защо има зло?
Нито може, нито иска?
Тогава защо го наричат Бог?
Епикур
Леле, разби ни с мъдрост.
Епик кур.Първоначално написано от fpyyh
Пфу, забравих, че има цензура.Първоначално написано от ich_komme_aus_japan
![]()
СВОБОДА НА ИЗБОРАПървоначално написано от kokolan
аз не ти се бъркам че си вярващ ! ти също не ми казвай какво да правя!!!!
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Първоначално написано от padnaloblak
padnaloblak, бих ти се обидил. Не четеш какво съм писал. След постнатия от теб цитат малко по-долу ще намериш и следния:
1. Моят (първи) пост е за всеки фанатизирал се атеист, който ИЗПИТВА желанието да ни светва как стоят нещата всъщност и колко сме изостанали в развитието си. Това се отнася и хора от нашия лагер. Те в повечето случаи са скоро-повярвали и още не са им улегнали много неща.А сега като обществено животни - всеки си има право да изповядва каквито си иска виждания. Важно е какви са плодовете, както е казал Иисус.
2. Нещото, което явно не разбрахте в цялата работа е че за да говорите за нещо трябва да го разбирате. Няма нищо лошо хора да излизат аргументирано да говорят против Бог, лошото е когато техните аргументи са някакви си там дочути неща интерпретирани по свой собствен начин.
3. Никъде в постовете си не съм ДЪРЖАЛ да ви доказвам съществуването на Господ. Сигурен съм, че по-горе написах, че вярата е въпрос на личен избор. Въпросът на целия пост е взаимоотношението м-у двете групи и да се дразним.
Мерси
Не го правиш, защото не искаш! Иначе можеш!Първоначално написано от ZipFail
Какво има общо природата с християнството?![]()
![]()
Християнството е най-голямата пропаганда в Света!
Първоначално написано от ScionOfStorm
Първоначално написано от ElinoOor
Kaname senpai <3
Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
Първоначално написано от FapFapINC
Това е offtopic като гледам, но все пак в каква посока я мъти и какъв е негативният резултат?
Атеизма е за всички слепи и обезверени. Много добре ви знам принципите на всички атеисти, особено пък на сатанистите(подобни на атеистите), и ме отвращават.Първоначално написано от Battlescarred
На атеистите не са ли им подобни мислите?1. Признава се за недостойно преклонението пред висши сили и изобщо признаването на съществуването на каквито и да било висши сили. На почит са атеизмът и науката.
2. Не се използват понятия като "добро" и "зло", тъй като това са едни субективни и доста емоционално украсени понятия, които не могат да опишат правилно света.
3. Приема се масово, че в сатанизма няма правила и няма догми, задължителни за спазване. Това произтича от факта, че сатанизмът е индивидуалистически мироглед.
4. Във връзка с взаимоотношенията с хората- прието е отношение на принципа "каквото повикало- това се обадило".
5. Безпричинно не се дава прошка и не се получава прошка.
6. Приета е идеята, че сатанистите не следва да се организират по никакъв начин (било в църкви или подобно) , тъй като това е мироглед на Личността.
7. Сатанистите не приемат масовите религии, масовата култура и тълпите във всичките им измерения. Затова и те не се стремят да бъдат болшинство в света.
8. Сатанинският мироглед не включва в себе си стремеж към някаква точно определена велика цел, която да даде конкретен начин на живот. Поради това всеки сатанист сам си определя своите цели и начините , по които ще ги постигне.
9. Сатанизмът е път на неограничавано от нищо себеразвитие.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Сатанизма пък бие християнството по всички параметри...
Нищо не може да бие християнството, по какъвто и да е параметър. Сатанизмът е 99% грешен, жалко за тези, които ще го разберат много по-късно.Първоначално написано от ZipFail
И кое му е грешното, че не кара хората да живеят в рамки ?
"9. Сатанизмът е път на неограничавано от нищо себеразвитие."
Само заради това правило('правило', не 'заповед') християнството е със светлинни години зад него..
ПП:Сатанизма признава висши сили.. ^
Християнството е единственият път към себеразвитие. А какво ограничава християнството?Първоначално написано от ZipFail