.
Отговор в тема
Страница 12 от 13 ПървиПърви ... 28910111213 ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 303
    Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от Gotinogaden
    Хм....send reinforcement Много се подкрепяте,ей
    Абсолютно.

Голям фен Аватара на Naman07
    Град
    село Пловдив
    Хм....send reinforcement Много се подкрепяте,ей
    Ако дори имаше бегла представа за какво пишеш, този пост нямаше да съществува.

С малко инфо и правилно тълкуване, Косидовски и "обемистия" му труд (ако за теб 200-300 страници означава обемист труд) остават доооОооста назад. Сам ли си тълкува Старият завет, че намери противоречия? Просто, аз съм УБЕДЕН!!?, че не си прочел нито Стария, нито Новия завет. Защото на форумната сцена всеки идиот знае всичко. По тези въпроси се изписаха тонове коментари и ако потърсиш ще откриеш и твоите мнения някъде там из страниците. Със здраве.
    "И утре е ден" - казала еднодневката...
    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    Библии, Нови, Стари Завети...всичко е писано от хора. Хора живяли доста време преди нас, и ако вие мислите че тези хора са имали напредстава за света около тях....еми ваш избор

Град
    Атлантида
    Наман,твоята убеденост е прекалено опасна,внимавай!Ти също допринасяш за споменатия от теб идиотизъм,просто не го осъзнаваш.Прекалено насериозно си взел твоето тълкуване на светото писание и едва ли не се опитваш да кажеш,че си достигнал до велико прозрение,което видиш ли,всички трябва да приемем.Колкото до "форумната сцена"-ти даваш ли гласност на непоносимостта си към безбожниците извън форума?!? Всъщност,броят на атеистите се увеличава навсякъде,така че се надявам да не го правиш,защото би било нездравословно за теб

Да,ама не.И с религия и без,който е честен и правдив,такъв ще си остане,ако ще в България и будизма да беше основната религия(още един факт,който притежава косвена връзка със споровете около въвеждането на "Рeлигия в училище").Фактът,че вярата прави хората слепи и пасивни за несправедливостите около и към тях е само в техен ущърб.И да подлагаш другата страна и да не го правиш няма голямо значение,отново ще си останеш прецакан(грубо казано,разбира се).

"Всички мислещи хора са атеисти.” — Ърнест Хемингуей

1.Acta Non Verba! -> По-малко приказки,повече действие!

2.Amor Est Vitae Essentia! -> Любовтта е съдържанието на живота!

4.Condemnant Quod Non Intellegunt -> Хората осъждат това,което не разбират!

Град
    село Пловдив
    И тук пак ще споменем само един от религиозните, който мисля, че ще е достатъчно 'тежък' - Алберт Айнщайн. Доста глуповат, нали? Едва ли е от най-мислещите. А и какво е казал Ърнест не е от голямо значение, той не е по-различен от обикновено човешко същество с повече амбиция.

А колкото до моето тълкуване на Библията... еми освен да спреш със заучените си фрази, не мога да те посъветвам друго. Сам Библията не мога да си позволя да я тълкувам, това ще е като да дадеш кибрит в ръцете на 2 годишно дете(тоест, бих свършил най-вероятно като повечето глупаци тук и да изпонапиша теми ала "в Библията има противоречия"). И не, нямам непоносимост към 'безбожниците', нито съм стигнал до върховно прозрение (рофл и идиот, за какво пишеш изобщо). Броят на атеистите се увеличава, понеже глупостта се увеличава и това е неоспорим факт

Казах ти по-горе, порови се малко из темите и погледни какво се е изписало и не говори с вятъра . Един истински атеист, както се възприемаш, не би тръгнал да ни "показва светлината" .
    Хвани Библията ( и Старият и Новият завет), прочети я, после прочети малко тълкувание и пак ела да пишеш къде и какво точно не пасва.

Гореспоменатите от теб атеисти са не по-различни от бавноразвиващо се дете. Те не изпитват нужда да се информират и от 2те страни и да формират собствено мнение, базирано на стабилна основа. На тях просто не им допада идеята за "Невидимия Старец", задаващи си глупави въпроси като - " е аз да не съм тъп, че да вярвам в невидими глупости" или от сорта на "религията е създадена за да контролира масите"... Еми рофл, ще е краткия ми коментар. Не се чувствай длъжен да отговаряш на поста ми, със здраве .

п.п. Относно несправедливостта и "слепотата" на вярващите, я се замисли какво е постигнал Ганди с "обръщането на бузата". Ако те домързи да прочетеш книгата, поне гледай филма.

Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Библии, Нови, Стари Завети...всичко е писано от хора. Хора живяли доста време преди нас, и ако вие мислите че тези хора са имали напредстава за света около тях....еми ваш избор
    И какъв е светът около нас?

Град
    Anfield
    Ще го разбереш живейки в него. Не като прочетеш няква книга. И то не каква да е книга, ами фентази.

Град
    село Пловдив
    Е па, не е ли както ние си го направим?
    Има една реплика - "Това, в което вярваме, влияе в/у онова, което се случва".
    Това, което предлагаш е всеки да се приспособи към тази лайняна система и да си пасува, понеже трябва да се приеме света какъвто е? Докато някой друг дърпа конците, ти си пасувай в този свят.

Наман,твоята убеденост е прекалено опасна,внимавай!Ти също допринасяш за споменатия от теб идиотизъм,просто не го осъзнаваш.Прекалено насериозно си взел твоето тълкуване на светото писание и едва ли не се опитваш да кажеш,че си достигнал до велико прозрение,което видиш ли,всички трябва да приемем.Колкото до "форумната сцена"-ти даваш ли гласност на непоносимостта си към безбожниците извън форума?!? Всъщност,броят на атеистите се увеличава навсякъде,така че се надявам да не го правиш,защото би било нездравословно за теб

Да,ама не.И с религия и без,който е честен и правдив,такъв ще си остане,ако ще в България и будизма да беше основната религия(още един факт,който притежава косвена връзка със споровете около въвеждането на "Рeлигия в училище").Фактът,че вярата прави хората слепи и пасивни за несправедливостите около и към тях е само в техен ущърб.И да подлагаш другата страна и да не го правиш няма голямо значение,отново ще си останеш прецакан(грубо казано,разбира се).

"Всички мислещи хора са атеисти.” — Ърнест Хемингуей

Не знам дали от невежество или просто от липса на знание, но ти доста се излагаш. Ще ти препоръчам да правиш разлика между религия и вяра.

Град
    Anfield
    Цитирай Първоначално написано от Naman07
    Това, което предлагаш е всеки да се приспособи към тази лайняна система и да си пасува, понеже трябва да се приеме света какъвто е? Докато някой друг дърпа конците, ти си пасувай в този свят.
    Ем, да де. Какъвто ти си го направиш, не Бог. И не е бил както е писано в Библията и няма и да бъде какъвто казват, че ще е. Свето едно динамично нещо, което се променя с времето. Може, преди е имало смисъл от Библията и чрез нея много хора са стигнали до важни открития, но днес...днес е просто едно фентъзи с драматични моменти.

Град
    Атлантида
    Onnofon,всеки има право да вярва в каквото иска и да притежава независимо от всичко свой убеждения.Ако на теб нещо от написаното ти пречи,нищо не мога да направя по въпроса,защото явно няма как да стигнем до консенсус в темата.Нека които иска да вярва да си вярва.Ако едните не отправят критики и другите няма да го правят.Лошото е че след този пост пак някой ще започне да се заяжда за това и онова.След като вие се смятате за много ерудирани и вещи-окей,няма възражения срещу това.Но не отправяите лични нападки и не раздаваите наляво и надясно класификации-това е всичко,което искаме.

Не отричам съществуването и всемогъществото на Бог.Никога не съм го правил и не вярвам,че хората,които АБСЮЛЮТНО и 100%-во заяват "Няма Бог" се осланят единствено на тази си мисъл.Всеки има нужда да вярва в нещо,та дори и споменатите безбожници.

Със здраве....и вяра
    1.Acta Non Verba! -> По-малко приказки,повече действие!

2.Amor Est Vitae Essentia! -> Любовтта е съдържанието на живота!

4.Condemnant Quod Non Intellegunt -> Хората осъждат това,което не разбират!

Град
    село Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от LunaTriCk
    Ем, да де. Какъвто ти си го направиш, не Бог. И не е бил както е писано в Библията и няма и да бъде какъвто казват, че ще е. Свето едно динамично нещо, което се променя с времето. Може, преди е имало смисъл от Библията и чрез нея много хора са стигнали до важни открития, но днес...днес е просто едно фентъзи с драматични моменти.
    Още един, който раздава правосъдие, кое какво е и за какво служи... . ДОбре друже, ти си знаеш.

Град
    Anfield
    Викаш друго си е да чакаш Бог да ти свърши нещата вместо теб. Яко си е винаги да имаш оправдание в лицето на нещо недоказуемо. Дам, определено живота е по-лек като не се нагърбваш с отговорности.

Град
    село Пловдив
    Изобщо не доумяваш за какво пишеш.

Град
    Anfield
    хвърли ми лъч светлина тогава...образовай ме

пхах...щом толкос оспорвате атеистите...кфо ше стане със сатанистите?

КЕЕЕЕФ ВИЕ ЛИ ВЕ ВИЕ ЛИ ШЕ НИ ОСПОРВАТЕ ВЕ Пичове намерете си живот веее Тцтц...Койт къфт иска ше бъде аее милички оставете ни атеистите на мира отивайте си в църквата се изповядвате
    ляляля....добре дошъл в кошмара.... =]

Как може да има още хора,които вярват в измислени еврейски апостоли?

Цитирай Първоначално написано от OldSchoolH8
    Как може да има още хора,които вярват в измислени еврейски апостоли?
    явно има
    ляляля....добре дошъл в кошмара.... =]

Re: До атеистите

Цитирай Първоначално написано от kokolan
    Моята история:Православен, попаднал от любопитство във форума. Чел и полудял. Драснал няколко ред.
    Момчета/момичета атеисти - пораснете. Един е Бог, Мохамед не е неговия пророк, а за сметка на това Иисус (като религиозно грамотните изписват името му) е неговият син. ВЯРАТА за това е вяра - никой не може да ви изведе Бог на формула и никой не е длъжен да го прави. ВЯРАТА е въпрос на избор, който всеки прави в живота си. Библията е книга за Бог и пътя до него - тя няма за цел да обяснява как се създал и какво представлява света - за това си има учебници.
    Бог и Християнството за вас е представа от мейнстрима (атеистичен по дефиниция). Като ви чета постовете, заключението е че сте религиозно неграмотни. Вие дори нямате реална представа какво отхвърляте. Това е все едно да седнем да обсъждаме квантова механика. Но вие всъщност отивате още по-далеч.
    Атеизмът във формата, която изповядвате по нищо не се различава от която и да е друга религия. Вие ИМАТЕ нужда да сте прави, по същия начин по който един мюсюлманин има. Това, че не виждаш нещо, не значи че не съществува - някой да си е виждал мозъка си? Естествено повечето от вас (във формата който са в този форум) са един мишоци. Колко "атеисти" съм виждал да си гледат хороскопа и да ме питат коя зодия съм, колко са ходили на врачки, колко вярват в НЛО, да са суеверни, да вярват, че ванга е имала способност да предсказва...
    Науката не си противоречи с Християнството. Нито Айнщайн, нито Нютон, нито Леонардо Да Винчи са имали проблем с това. Обзалагам се досега ви с реална наука е учебника по физика с цветните картинки. Аз съм студент по това! Шанса дори само за начина на кодиране на информацията на ДНК-то да е случаен е равен на реципрочната стойност на клетките в телата ви. Човек едва го дешифрира, камоли да го измисли. Еволюцията е ТЕОРИЯ, която не се приема до ДОСТА учени. Ако не знаете какво значи теория - има си речници за това!
    А сега като обществено животни - всеки си има право да изповядва каквито си иска виждания. Важно е какви са плодовете, както е казал Иисус. Ако плодовете на вашата религия атеизъм са това, което става по света - НЕ МЕРСИ. Вие по същество легализирате разврата и мръсотията и отхвърляте Бог,само за да си успокоите съвестта. Всички знаем какво е морално ала не всички им стиска да живеят така. МИШОЦИ!!! Вие дори и усилие не ви можете да положите. По-жалко от мишоци.
    И да - християнин е човек, който живее като такъв, а не който се нарича, носи кръстче или ходи на литургия в неделя. Аз съм грешник, но не си намирам ОПРАВДАНИЯ за това.
    ЗА логичните атеисти - ако сте прави, каквото и да правите е безсмислено - нищо няма да вземете в гроба. Ако грешите ... В този смисъл аз като християнин най-много да се окаже че съм опитал да живея един морален живот. С нищо не мога да се прецакам повече.
    По-умни хора от вас са Християни. Левски е бил такъв и то част от черното духовенство, а Ванга е построила църква.
    П.П.
    Ако намирате нещо нелогично в християнството това най-вероятно се дължи на вашето невежество.
    Правописа ми се дължи на 60% неграмотност и 40% мързел да чета какво съм писал преди малко.
    УСПЕХ НА ВСИЧКИ

И така се роди пропагандата и измряха милиони хора само в идеята всички да имат една и съща...представа за света само защото някой типове са алчни... .. Смешка

Изобщо не доумяваш за какво пишеш.
    И мисля че това трябва да се отнася за теб

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Приятелю, нали осъзнаваш, че Библията е написана от човек и религията и Бог също са измислени от човек. Всеки може да пише (аз в момента го правя) и да мисли (и това го правя в момента). Хора, 21-ви век сме - осъзнайте се!

Прочетох 4 страници и повече не ми се четеше. По-големи глупости не бях виждал. Аз съм атеист бтв. Идеята и на двете страни, крайния извод е да бъдем щастливи Не виждам за какво си заслужават толкова страници изписано.
    Атеизма не е религия. То е... реалността, ти живееш в това което виждаш, чуваш, чувстваш. Живееш, за да бъдеш свободен и щастлив. Не напразно повечето атеисти са и анархисти.
    Няма как вие да кажете дали има бог. Не виждате по-далеч от нашите очи и това, че сте християни не ви прави повече хора от който да е друг.
    В същото време нямам против християнството, нямам против никоя религия всъщност, въпрос на избор. Стига да те прави щастлив. Разбира се, ако те прави щастлив тва да избиваш хората, няма да започнеш да ръчкаш по улиците всеки срещнат. И тук се преплитат и атеизма и християнството, в закони, които всеки човек си дава.

Град
    Sofia
    Хм,шок и ужас.Само каква глупост.То излиза,че щом съм атеист,значи съм неморален и нехуманен човек.Но смятам,че е точно обратното.Само си помислете за Светата инквизиция и кръстоносните походи.Колко хора са загинали заради нещо,което не е доказано,че съществува.Това по-скоро ми прилича на прикриване на нечии меркантилни интереси

Цитирай Първоначално написано от Ubieco
    Цитирай Първоначално написано от Belair
    Хм,шок и ужас.Само каква глупост.То излиза,че щом съм атеист,значи съм неморален и нехуманен човек.Но смятам,че е точно обратното.Само си помислете за Светата инквизиция и кръстоносните походи.Колко хора са загинали заради нещо,което не е доказано,че съществува.Това по-скоро ми прилича на прикриване на нечии меркантилни интереси
    Кръстоносните походи са най святото дело в историята на човечеството, да се освободят Светите земи и да се изтребят неверниците, и християнските войници са умирали за да може вие сега да не говорите арабски и да не се кланяте на алах и мохамед.Кръстоносците са си давали животите за християнската вяра и избиването на неверниците е било праведно ако не вярвате вижте какво казва папа Урбан за кръстоносните походи, че чрез тях се премахва религията на сатаната-исляма. И папата е благославял всички кръстоносци и им е прощавал греховете в името на свещената война, защото те са били войската на Господ.
    Ок, по-расист от това няма накъде

Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от Fleshhhh
    Цитирай Първоначално написано от Ubieco
    Цитирай Първоначално написано от Belair
    Кръстоносните походи са най святото дело в историята на човечеството, да се освободят Светите земи и да се изтребят неверниците, и християнските войници са умирали за да може вие сега да не говорите арабски и да не се кланяте на алах и мохамед.Кръстоносците са си давали животите за християнската вяра и избиването на неверниците е било праведно ако не вярвате вижте какво казва папа Урбан за кръстоносните походи, че чрез тях се премахва религията на сатаната-исляма. И папата е благославял всички кръстоносци и им е прощавал греховете в името на свещената война, защото те са били войската на Господ.
    Ок, по-расист от това няма накъде
    То и мюсюлманите казват същото за своя джихад,но всички тези религиозни войни се водят за пари

Град
    Sofia

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си