- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- До атеистите
Абсолютно.Първоначално написано от Gotinogaden
![]()
Ако дори имаше бегла представа за какво пишеш, този пост нямаше да съществува.Първоначално написано от Gotinogaden
С малко инфо и правилно тълкуване, Косидовски и "обемистия" му труд (ако за теб 200-300 страници означава обемист труд) остават доооОооста назад. Сам ли си тълкува Старият завет, че намери противоречия? Просто, аз съм УБЕДЕН!!?, че не си прочел нито Стария, нито Новия завет. Защото на форумната сцена всеки идиот знае всичко. По тези въпроси се изписаха тонове коментари и ако потърсиш ще откриеш и твоите мнения някъде там из страниците. Със здраве.
"И утре е ден" - казала еднодневката...
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
http://bg.christianreformation.net/forums/ <---- dig in.
Библии, Нови, Стари Завети...всичко е писано от хора. Хора живяли доста време преди нас, и ако вие мислите че тези хора са имали напредстава за света около тях....еми ваш избор![]()
Наман,твоята убеденост е прекалено опасна,внимавай!Ти също допринасяш за споменатия от теб идиотизъм,просто не го осъзнаваш.Прекалено насериозно си взел твоето тълкуване на светото писание и едва ли не се опитваш да кажеш,че си достигнал до велико прозрение,което видиш ли,всички трябва да приемем.Колкото до "форумната сцена"-ти даваш ли гласност на непоносимостта си към безбожниците извън форума?!? Всъщност,броят на атеистите се увеличава навсякъде,така че се надявам да не го правиш,защото би било нездравословно за теб![]()
Да,ама не.И с религия и без,който е честен и правдив,такъв ще си остане,ако ще в България и будизма да беше основната религия(още един факт,който притежава косвена връзка със споровете около въвеждането на "Рeлигия в училище").Фактът,че вярата прави хората слепи и пасивни за несправедливостите около и към тях е само в техен ущърб.И да подлагаш другата страна и да не го правиш няма голямо значение,отново ще си останеш прецакан(грубо казано,разбира се).
"Всички мислещи хора са атеисти.” — Ърнест Хемингуей
![]()
1.Acta Non Verba! -> По-малко приказки,повече действие!
2.Amor Est Vitae Essentia! -> Любовтта е съдържанието на живота!
4.Condemnant Quod Non Intellegunt -> Хората осъждат това,което не разбират!
И тук пак ще споменем само един от религиозните, който мисля, че ще е достатъчно 'тежък' - Алберт Айнщайн. Доста глуповат, нали? Едва ли е от най-мислещите. А и какво е казал Ърнест не е от голямо значение, той не е по-различен от обикновено човешко същество с повече амбиция.
А колкото до моето тълкуване на Библията... еми освен да спреш със заучените си фрази, не мога да те посъветвам друго. Сам Библията не мога да си позволя да я тълкувам, това ще е като да дадеш кибрит в ръцете на 2 годишно дете(тоест, бих свършил най-вероятно като повечето глупаци тук и да изпонапиша теми ала "в Библията има противоречия"). И не, нямам непоносимост към 'безбожниците', нито съм стигнал до върховно прозрение (рофл и идиот, за какво пишеш изобщо). Броят на атеистите се увеличава, понеже глупостта се увеличава и това е неоспорим факт![]()
Казах ти по-горе, порови се малко из темите и погледни какво се е изписало и не говори с вятъра. Един истински атеист, както се възприемаш, не би тръгнал да ни "показва светлината"
.
Хвани Библията ( и Старият и Новият завет), прочети я, после прочети малко тълкувание и пак ела да пишеш къде и какво точно не пасва.
Гореспоменатите от теб атеисти са не по-различни от бавноразвиващо се дете. Те не изпитват нужда да се информират и от 2те страни и да формират собствено мнение, базирано на стабилна основа. На тях просто не им допада идеята за "Невидимия Старец", задаващи си глупави въпроси като - " е аз да не съм тъп, че да вярвам в невидими глупости" или от сорта на "религията е създадена за да контролира масите"... Еми рофл, ще е краткия ми коментар. Не се чувствай длъжен да отговаряш на поста ми, със здраве.
п.п. Относно несправедливостта и "слепотата" на вярващите, я се замисли какво е постигнал Ганди с "обръщането на бузата". Ако те домързи да прочетеш книгата, поне гледай филма.
И какъв е светът около нас?Първоначално написано от LunaTriCk
![]()
Ще го разбереш живейки в него. Не като прочетеш няква книга. И то не каква да е книга, ами фентази.
Е па, не е ли както ние си го направим?
Има една реплика - "Това, в което вярваме, влияе в/у онова, което се случва".
Това, което предлагаш е всеки да се приспособи към тази лайняна система и да си пасува, понеже трябва да се приеме света какъвто е? Докато някой друг дърпа конците, ти си пасувай в този свят.
Не знам дали от невежество или просто от липса на знание, но ти доста се излагаш. Ще ти препоръчам да правиш разлика между религия и вяра.Първоначално написано от Gotinogaden
Ем, да де. Какъвто ти си го направиш, не Бог. И не е бил както е писано в Библията и няма и да бъде какъвто казват, че ще е. Свето едно динамично нещо, което се променя с времето. Може, преди е имало смисъл от Библията и чрез нея много хора са стигнали до важни открития, но днес...днес е просто едно фентъзи с драматични моменти.Първоначално написано от Naman07
Onnofon,всеки има право да вярва в каквото иска и да притежава независимо от всичко свой убеждения.Ако на теб нещо от написаното ти пречи,нищо не мога да направя по въпроса,защото явно няма как да стигнем до консенсус в темата.Нека които иска да вярва да си вярва.Ако едните не отправят критики и другите няма да го правят.Лошото е че след този пост пак някой ще започне да се заяжда за това и онова.След като вие се смятате за много ерудирани и вещи-окей,няма възражения срещу това.Но не отправяите лични нападки и не раздаваите наляво и надясно класификации-това е всичко,което искаме.
Не отричам съществуването и всемогъществото на Бог.Никога не съм го правил и не вярвам,че хората,които АБСЮЛЮТНО и 100%-во заяват "Няма Бог" се осланят единствено на тази си мисъл.Всеки има нужда да вярва в нещо,та дори и споменатите безбожници.
Със здраве....и вяра![]()
1.Acta Non Verba! -> По-малко приказки,повече действие!
2.Amor Est Vitae Essentia! -> Любовтта е съдържанието на живота!
4.Condemnant Quod Non Intellegunt -> Хората осъждат това,което не разбират!
Още един, който раздава правосъдие, кое какво е и за какво служи...Първоначално написано от LunaTriCk
. ДОбре друже, ти си знаеш.
Викаш друго си е да чакаш Бог да ти свърши нещата вместо теб. Яко си е винаги да имаш оправдание в лицето на нещо недоказуемо. Дам, определено живота е по-лек като не се нагърбваш с отговорности.
Изобщо не доумяваш за какво пишеш.
хвърли ми лъч светлина тогава...образовай ме
пхах...щом толкос оспорвате атеистите...кфо ше стане със сатанистите?![]()
![]()
![]()
![]()
КЕЕЕЕФВИЕ ЛИ ВЕ
![]()
ВИЕ ЛИ ШЕ НИ ОСПОРВАТЕ ВЕ
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Пичове намерете си живот веее
![]()
![]()
Тцтц...Койт къфт иска ше бъде аее милички оставете ни атеистите на мира
![]()
отивайте си в църквата се изповядвате
![]()
ляляля....добре дошъл в кошмара.... =]
Как може да има още хора,които вярват в измислени еврейски апостоли?![]()
явно имаПървоначално написано от OldSchoolH8
![]()
ляляля....добре дошъл в кошмара.... =]
Първоначално написано от kokolan
И така се роди пропагандата и измряха милиони хора само в идеята всички да имат една и съща...представа за света само защото някой типове са алчни...![]()
.. Смешка
![]()
И мисля че това трябва да се отнася за тебПървоначално написано от Naman07
![]()
Приятелю, нали осъзнаваш, че Библията е написана от човек и религията и Бог също са измислени от човек. Всеки може да пише (аз в момента го правя) и да мисли (и това го правя в момента). Хора, 21-ви век сме - осъзнайте се!
Прочетох 4 страници и повече не ми се четеше. По-големи глупости не бях виждал. Аз съм атеист бтв. Идеята и на двете страни, крайния извод е да бъдем щастливиНе виждам за какво си заслужават толкова страници изписано.
Атеизма не е религия. То е... реалността, ти живееш в това което виждаш, чуваш, чувстваш. Живееш, за да бъдеш свободен и щастлив. Не напразно повечето атеисти са и анархисти.
Няма как вие да кажете дали има бог. Не виждате по-далеч от нашите очи и това, че сте християни не ви прави повече хора от който да е друг.
В същото време нямам против християнството, нямам против никоя религия всъщност, въпрос на избор. Стига да те прави щастлив. Разбира се, ако те прави щастлив тва да избиваш хората, няма да започнеш да ръчкаш по улиците всеки срещнат. И тук се преплитат и атеизма и християнството, в закони, които всеки човек си дава.
Хм,шок и ужас.Само каква глупост.То излиза,че щом съм атеист,значи съм неморален и нехуманен човек.Но смятам,че е точно обратното.Само си помислете за Светата инквизиция и кръстоносните походи.Колко хора са загинали заради нещо,което не е доказано,че съществува.Това по-скоро ми прилича на прикриване на нечии меркантилни интереси
То и мюсюлманите казват същото за своя джихад,но всички тези религиозни войни се водят за париПървоначално написано от Fleshhhh