Здравейте на всички! Знам, че това ще ви прозвучи като поредната тийн история, но имам нужда да споделя с някого, защото съм доста объркана и не знам какво може да ми помогне. На 15 съм и имам сериозен приятел (повече от 1 година). Напоследък нещата не вървят добре.. много често се караме и аз се сърдя и си мисля, че проблемът е в мен. Твърде много съм неуверена и затова явно ревнувам и то за безобидни неща. Страхувам се, че той ще си намери някое по-красиво и добро момиче и постоянно му натяквам, че си мисля, че не съм красива и има много по-подходящи момичета за него. Много съм стеснителна и имам трудности в общуването с други хора. Родителите му си мислят, че не ги харесвам, защото не говоря много, когато съм у тях. Това не е така.. просто мозъкът ми зацепва и не знам какво да кажа, защото ме е страх да не кажа нещо тъпо и да им направя лошо впечатление. Но не е нормално, защото почти всеки ден се виждам с тях и не знам какво ме притеснява. А моите родители са по-консервативни за съжаление. Майка ми ми мрънка всеки ден за всичко и ставам раздразнителна и много често си изкарвам всичко на приятеля ми. Опитах се да говоря с нея, да и кажа, че искам да се държи по-добре с мен, но тя не иска и да ме чуе, нито да ме разбере. За нея съм просто малко дете, което не разбира нищо. Мисля, че не харесва особено много приятеля ми, защото в повечето случаи не му говори, гледа го леко злобно, а той се държи съвсем приятелски и нашите не са видяли нищо лошо от него и родителите му. Не знам, защо се държа така, но не издържам. Писна ми да се притеснявам за всичко, но просто не мога да се спра. Моля ви, ако някой може да ми помогне или да ми даде съвет-да пише