.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Морско свинче

Утре смятам да си купя морско свинче,но вече имам змия.
    Ако го пусна в терариума на змията,дали тя ще го изяде по някое време или е най-добре да го гледам отделно. /Храня я с хамстери./
    Мисля да ги гледам на едно място,понеже жилището на змията е доста голямо,но не съм сигурна.
    Ако някой има морско свинче,нека сподели,какви грижи изисква,трудно ли се гледа...
    xD

Отделно при всички случаи.

If for honesty you want apologies
    -I dont sympathize
    If for kindness you substitute blindness...
    Please open your eyes!

Хардбал вече ти отговори на единия въпрос, а за другия - http://morsko-svinche.hit.bg/

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City

Re: Морско свинче

Цитирай Първоначално написано от vampire_girl_
    Утре смятам да си купя морско свинче,но вече имам змия.
    Ако го пусна в терариума на змията,дали тя ще го изяде по някое време или е най-добре да го гледам отделно. /Храня я с хамстери./
    Мисля да ги гледам на едно място,понеже жилището на змията е доста голямо,но не съм сигурна.
    Ако някой има морско свинче,нека сподели,какви грижи изисква,трудно ли се гледа...
    xD
    Mного си забавна. Сложи тигър и антилопа в 1 клетка, да видим дали след 5 минути ще се пощят един-друг
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Шегуваш се,нали?Нали?

Супер фен Аватара на raduna
    Град
    ТУК
    тази тема явно е шега

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Да и ква змия имаш точно?

Каква шега o_O
    Просто си мислех,че като е по-голямо /от хамстера/ и няма да го нападне...
    Иначе,някой попита - питон,но не е опасен.
    И благодаря за сайта за морските свинчета.

Недей,моля те.НЕ го слагай.

Няма.Видях вече в сайта от какви жилища се нуждаят - те цели жилищни сгради искат,ама.. ;D
    Да попитам и още нещо - миришат ли /морските свинчета/? ;DDD Понеже ми казаха,че били по-зле от зайците,но пък много искам...

Мега фен Аватара на machoka
    А ти подпираш ли си брадичката на ръката, гледайки замислено по посока на терариума докато питона поглъща хамстера?

eww горките хамстери
    ако ми дадат да имам змияя

Ще си бъда нараненото дете,
    чиито думи никой не разбира,
    ще изчакам да поспре да ме боде
    и в прегръдката на нежността ще се завия.

Цитирай Първоначално написано от vampire_girl_
    Няма.Видях вече в сайта от какви жилища се нуждаят - те цели жилищни сгради искат,ама.. ;D
    Да попитам и още нещо - миришат ли /морските свинчета/? ;DDD Понеже ми казаха,че били по-зле от зайците,но пък много искам...
    Мирише, като не му чистиш редовно. И не живеят в "жилищни сгради", а в талаш. Пускаш го в една клетка/голяям аквариум с талаш и си свиркаш. Сайта ти го дадох ориентировъчно да знаеш как да си го храниш и какви болести може да има, понеже информацията е важна и полезна.

Абе,странни хора сте...
    С какво да я храня!?С моркови?Трева?
    И какво толкова...ЗОО магазините са пълни с какви ли не животни...
    Толкова хора имат змии,тарантули и какво ли още не...

Цитирай Първоначално написано от machoka
    А ти подпираш ли си брадичката на ръката, гледайки замислено по посока на терариума докато питона поглъща хамстера?

Не.Като ги пусна,тя обикновено ги оставя доста време,дори веднъж цял ден си бяха вътре.До сега само един път съм я засичала,но е интересно - природа.

Общо-взето е това. Моркови, трева, яде всякакви листа, хляб, плодове, разни кълнове. Напоследък й вземам насипна храна със семки, фъстъци, царевица, гранулки, разни цветни неща, които били минерали и етц.

Хапе ли?
    Видях,че имали проблеми със зъбите...
    И по колко пъти на ден да го храня?
    И btw прочетох,че давали да ги пипаш,но пак да попитам - може ли да ги държа,да го галя и т.н. ?

Сигурно има и зли морски свинчета, но моите винаги са били супер дружелюбни. Не съм си отваряла развъдник, просто имах 3 едно след друго.
    Та, както казах, моите бяха дружелюбни.
    Обича да души, постоянно църка, защото иска да го мачкотиш. Като си подадеш ръката или те души 5 мин., или веднага започва да ти се тика с муцунка, да те ближе и да те хапе, но съвсем лекичко.
    Проблем със зъбите никое морско свинче не ми е имало. Само едно имаше гъбички, но чак, когато си закупувах следващото разбрах, че са били такива и са били заразни. Бях доста малка и не се бях интересувала.
    Морското свинче може да яде и по 20 пъти на ден. Ако му купиш гранули, едни големи, кръгли, водят ги, че са за кучета уж, ама не е така, му се дават малко. Ако му даваш от онея храни, които са с разни семенца, по веднъж-два пъти. Аз лично давам на моята мишчица разни обелки от краставици, когато си правя салати, давам й резенчета плод и така. Няма определен режим, но гранулите гледам да ги ограничавам. Лятото бая огромна става с това постоянно подхвърляне на разни свежи нещица, но наистина се старая да не прекалявам с всякакви насипни храни, защото много надебелява. Хубаво е, ако ще си вземаш животинка, да не й купуваш храна в кутийки. Прекалено малък грамаж е и не знаеш с какво е блъскана. По-хубаво е да си вземеш насипно - хем ти излиза по на сметка, хем виждаш какво ще яде животинката. Естествено, че можеш да държиш мишлето, да го галиш, супер миловидна и добра душица е. Само, като видя обаче, че се обръща с дупето към мен, знам, че работите отиват към освобождаване, така да го наречем. Аз съм имала "прости" морски свинчета. Едно албинос, едно бяло, черно и рижаво, пухкаво такова и сегашното ми е с черни очи, цялото бяло, с едно огромно сиво петно на едното оЧо, защото майка му беше огромна, сива и ужасно пуФкава. Една приятелка имаше дългокосместо. Не баш да му се влачи козината по земята, но си беше бая рунтавичко. Беше по-мииатюрно от моите морски свинчета и имаше деформация на гръбнака. Всъщност, не знам дали е било деформация, но лично на мен ми беше неприятно, защото като го пипаш и се напипваш гръбнака, мноого изпъкнал. И двете й морски свинчета, дългокосмести, умряха рано-рано. Едното нещо умря от някаква инфекция май, другото от някакъв тумор ли, какво беше, не помня, нещо беше стигнало до мозъка и го беше убило. Не знам дали просто породата им е такава, или тя си ги е вземала кекави.

Свинчетата не миришат ако им сменяш редовно триците. Имах куче и морско свинче и вкъщи никога не е миришело на животни.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Аз имах миналата година свинче. Хранех го с краставица, магданоз, зеле, домат понякога, гранули за папагали .. всичко съм му давала и то накрая надебеля доста... Първото ми умря от слънчев удар... апак второто - някаква болест. Иначе обичат да ги гушкаш. Веднъж заспа върху мене
    mouth2mouth

Краставица на моето не съм давала... магданоз, моркови, храна за морски свинчета, имаше едно колело сол и винаги вода. Странно, пиеше много вода
    Живя 7-8 години, което си е нормално.

-I dont sympathize
    Please open your eyes!

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    и аз имах морско

живя при нас 3-4 години и умря ...

много са сладички

купи му голяма пуилка или както се казва, да не слагаш през 30 мин

сменяй триците редовно и няма да ти мирише

много сладки моменти ти пожелавам

и искаме снимка
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Голям фен Аватара на sword
    Абе, какво му е морското не разбирам. XD
    Аз моето го уморих, но имайки предвид възрастта ми - беше си плюшена играчка. RIP_RIP

Аз днес щях да го купувам,ама...остава за утре ;D
    Мерси,днес ще измислям имена
    Ама мисля да е Дъдли.Като го взема ще сложа снимка.
    Между другото,мислех че не живеят повече от 1-2 години...

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    Aко го гледаш правилно, а и не е болно, ще живее поне 5-6 години. Миналото ми свинче живя 6 години.
    Гледай името му да е кратко, за да може по-лесно да го научеш на името му. И по принцип не хапе, но ако му бъркаш в г*за може и да разсмисли Хубаво е да се дават краставици, ама ако са домашни, че тия купешките толкова фрашкани с нитрати, че за нас опасно, а какво остава за животинка кило и половина
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Абе да ви питам - днес баща ми говорил с някакъв негов познат,който имал морски свинчета и едно трябвало да роди скоро,после като се родят,щели да постоят при майката и работата щяла да стане към десети август /оф,не ми се чака!/ .
    Казал,че били с много дълъг косъм - кано на персийска котка и ставали около един метър,понеже неговите били специална,много рядка порода. 80 лв. ги продавал.

Има ли такова нещо или да не чакам,а да отивам да си избирам едно и това е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си