- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Шибаните пломби
Правят ли некаде качествени пломби, които не се откъртват след 1 година и какви са? Съответно и колко по-скъпи са? Интересува, защото ми писна да си разбивам зъбите всяка година с плобми еднодневки![]()
Намери си хубав зъболекар, който си служи с качествени материали.
Белите пломби държат доста. Онея другите, тъмните за нищо не стават. Отлепят се, отронват се и стоят отвратително. От доста време ги имам(белите пломби), май са около 40-60 лв., но ще те излъжа.
Аз винаги съм си слагал бели пломби и никога не са ми падали,при който и зъболекар да отида,да чукна на дърво.Наскоро ми падна една пломба(бяла),която е на преден зъб от 2-ри клас,т.е издържа,9 години - похвално.
LastFM
Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!
значи да отивам при моя и да казвам искам "бяла" пломба?
Фотополимерна или да,бяла се казва.
LastFM
Аз чакам да стана на 18, че да си сменя коронката с бяла такава. Добре, че поне е навътре и не се вижда толкова.
Хей, чакайте, има разлика между черна, бяла И ФОТОПОЛИМЕРНА пломба.
Имам 3 пломби (2-те са ми от 2-ри клас >> вече 4 години) и са фотополимерни. Фотополимерните са най-качествените. Зависи, мисля, че са до 40лв.![]()
Ще си бъда нараненото дете,
чиито думи никой не разбира,
ще изчакам да поспре да ме боде
и в прегръдката на нежността ще се завия.
Когато ми правеха т.нар. "бяла" пломба ми святкаха с една синя лампичка, за да изсъхне. Това ли е фотополимерната или това си е бялата пломба? Някой да обясни, че не ми се бърника в гугъл.
значи за 2 фотополимерни трябва да приготвя едно 80 лева
заебии
Т'ва е фотополимерната.Първоначално написано от mArMaLaDkA
Бялата е различна.
![]()
Не, не, не. Аз помня, че при моята зъболекарка (която всъщност е много добра) последния път искаше 10 лв (което е безумно, просто така си го каза, разбира се баща ми и остави 20-30лв отгоре). Ще се интересувам колко са и ако разбера ще кажа.Първоначално написано от DimovB
![]()
Лично аз съм смятала винаги, че за здравето не трябва да се пестят пари, за зъби най-вече. По-добре да дадеш 80 лв. и да знаеш, че зъбът ти е добре, отколкото да даваш по 10-20 лв. постоянно. Това е една добра инвестиция за в бъдеще.
Имаш право на 3 безплатни годишно
LastFM
Сега като се замислих си зависи и от големината на кариеса. Аз почти нямах нищо.. лека дупка. Ако и твоя е в началото ще е по - евтино. Зависи, колко пломба се използва и т.н.Първоначално написано от mArMaLaDkA
![]()
В интернет цените варират от 20 до 80 лв за пломба. Зависи при кой зъболекар си.Но определено трябва да се грижим за зъбите си, защото те отключват и други болести, до колкото знам.
тва не беше ли за онея евтините металните и то до 18Първоначално написано от MrUndaztood
да, замърсяване на кръвта напримерПървоначално написано от Snickers
не знам как е медицинския термин
Не. Аз лични никога не бих си сложил метална пломба и винаги искам такава бяла,никакви пари не са ми взимали за 3-те пломби.Първоначално написано от DimovB
LastFM
точно на тва място е дълбано най-малко 5 пътиПървоначално написано от Snickers
Не знам колко ще ти излезе, но си заслужава. Едната ми е от скоро и нямам проблеми, а другите са ми от 4години и пак нямам проблеми.Първоначално написано от DimovB
![]()
Не казвай бяла, защото и обикновените са бели.
Кажи фотополимерна. Наистина са много добри.
Колко време ще издържи пломбата зависи от майстора /т. е. зъболекаря/.
Абе, зайци, да ви питам като малки пили ли сте флуорни таблетки? Действително ми се изправи косата, като видях мнение на потребител, че пломбата му държи от втори клас.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Не съм пил. Еми да толкова ми издържа. И аз се очудвах как на другите им падат за нула време пък моите държат,въпреки че ходя при различни зъболекари...не знамПървоначално написано от kalpazanka
LastFM
Аз се чудя не толкова на какъв период падат, а на това, че от толкова рано вече ходите по мъките и се пломбирате.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Първоначално написано от kalpazanka
то не е за смях
да тогава имах малка дупка на зъба,иначе имам 7 пломби общо (2 пломби на един заден и още 2 на друг)по-хубаво пломба,от колкото изваден нерв и т.н да чукна на дърво
LastFM