.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32
    Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора

Шибаните пломби

Правят ли некаде качествени пломби, които не се откъртват след 1 година и какви са? Съответно и колко по-скъпи са? Интересува, защото ми писна да си разбивам зъбите всяка година с плобми еднодневки

Намери си хубав зъболекар, който си служи с качествени материали.
    Белите пломби държат доста. Онея другите, тъмните за нищо не стават. Отлепят се, отронват се и стоят отвратително. От доста време ги имам(белите пломби), май са около 40-60 лв., но ще те излъжа.

Аз винаги съм си слагал бели пломби и никога не са ми падали,при който и зъболекар да отида,да чукна на дърво.Наскоро ми падна една пломба(бяла),която е на преден зъб от 2-ри клас,т.е издържа,9 години - похвално.
    LastFM
    Progressive House by Serge Devant,Nadia Ali and Hadley!

И аз съм с бели пломби.Първата си я сложих на 15,сега съм на 18 и нямам никакви проблеми.

Град
    Стара Загора
    значи да отивам при моя и да казвам искам "бяла" пломба?

Фотополимерна или да,бяла се казва.
    LastFM

Аз чакам да стана на 18, че да си сменя коронката с бяла такава. Добре, че поне е навътре и не се вижда толкова.

Хей, чакайте, има разлика между черна, бяла И ФОТОПОЛИМЕРНА пломба.
    Имам 3 пломби (2-те са ми от 2-ри клас >> вече 4 години) и са фотополимерни. Фотополимерните са най-качествените. Зависи, мисля, че са до 40лв.

Ще си бъда нараненото дете,
    чиито думи никой не разбира,
    ще изчакам да поспре да ме боде
    и в прегръдката на нежността ще се завия.

Когато ми правеха т.нар. "бяла" пломба ми святкаха с една синя лампичка, за да изсъхне. Това ли е фотополимерната или това си е бялата пломба? Някой да обясни, че не ми се бърника в гугъл.

Град
    Стара Загора
    значи за 2 фотополимерни трябва да приготвя едно 80 лева
    заебии

Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
    Когато ми правеха т.нар. "бяла" пломба ми святкаха с една синя лампичка, за да изсъхне. Това ли е фотополимерната или това си е бялата пломба? Някой да обясни, че не ми се бърника в гугъл.
    Т'ва е фотополимерната. Бялата е различна.

Цитирай Първоначално написано от DimovB
    значи за 2 фотополимерни трябва да приготвя едно 80 лева
    заебии
    Не, не, не. Аз помня, че при моята зъболекарка (която всъщност е много добра) последния път искаше 10 лв (което е безумно, просто така си го каза, разбира се баща ми и остави 20-30лв отгоре). Ще се интересувам колко са и ако разбера ще кажа.

Лично аз съм смятала винаги, че за здравето не трябва да се пестят пари, за зъби най-вече. По-добре да дадеш 80 лв. и да знаеш, че зъбът ти е добре, отколкото да даваш по 10-20 лв. постоянно. Това е една добра инвестиция за в бъдеще.

Имаш право на 3 безплатни годишно
    LastFM

Лично аз съм смятала винаги, че за здравето не трябва да се пестят пари, за зъби най-вече. По-добре да дадеш 80 лв. и да знаеш, че зъбът ти е добре, отколкото да даваш по 10-20 лв. постоянно. Това е една добра инвестиция за в бъдеще.
    Сега като се замислих си зависи и от големината на кариеса. Аз почти нямах нищо.. лека дупка. Ако и твоя е в началото ще е по - евтино. Зависи, колко пломба се използва и т.н.

В интернет цените варират от 20 до 80 лв за пломба. Зависи при кой зъболекар си. Но определено трябва да се грижим за зъбите си, защото те отключват и други болести, до колкото знам.

Град
    Стара Загора
    Цитирай Първоначално написано от MrUndaztood
    тва не беше ли за онея евтините металните и то до 18

Цитирай Първоначално написано от Snickers
    В интернет цените варират от 20 до 80 лв за пломба. Зависи при кой зъболекар си. Но определено трябва да се грижим за зъбите си, защото те отключват и други болести, до колкото знам.
    да, замърсяване на кръвта например
    не знам как е медицинския термин

Цитирай Първоначално написано от MrUndaztood
    тва не беше ли за онея евтините металните и то до 18
    Не. Аз лични никога не бих си сложил метална пломба и винаги искам такава бяла,никакви пари не са ми взимали за 3-те пломби.
    LastFM

Град
    Стара Загора
    Сега като се замислих си зависи и от големината на кариеса. Аз почти нямах нищо.. лека дупка. Ако и твоя е в началото ще е по - евтино. Зависи, колко пломба се използва и т.н.
    точно на тва място е дълбано най-малко 5 пъти

точно на тва място е дълбано най-малко 5 пъти
    Не знам колко ще ти излезе, но си заслужава. Едната ми е от скоро и нямам проблеми, а другите са ми от 4години и пак нямам проблеми.

Не казвай бяла, защото и обикновените са бели.
    Кажи фотополимерна. Наистина са много добри.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Колко време ще издържи пломбата зависи от майстора /т. е. зъболекаря/.
    Абе, зайци, да ви питам като малки пили ли сте флуорни таблетки? Действително ми се изправи косата, като видях мнение на потребител, че пломбата му държи от втори клас.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Колко време ще издържи пломбата зависи от майстора /т. е. зъболекаря/.
    Абе, зайци, да ви питам като малки пили ли сте флуорни таблетки? Действително ми се изправи косата, като видях мнение на потребител, че пломбата му държи от втори клас.
    Не съм пил. Еми да толкова ми издържа. И аз се очудвах как на другите им падат за нула време пък моите държат,въпреки че ходя при различни зъболекари...не знам
    LastFM

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Аз се чудя не толкова на какъв период падат, а на това, че от толкова рано вече ходите по мъките и се пломбирате.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Аз се чудя не толкова на какъв период падат, а на това, че от толкова рано вече ходите по мъките и се пломбирате.
    то не е за смях
    да тогава имах малка дупка на зъба,иначе имам 7 пломби общо (2 пломби на един заден и още 2 на друг) по-хубаво пломба,от колкото изваден нерв и т.н да чукна на дърво
    LastFM

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си