- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Детронирайте machoka от властта! Само тук, само сега!
И така,
нашият стар познайник Global, който услужливо изтрих от базата данни, решил да сътвори драма. Типично в български стил. Тъй като ме хули по разни ми ти блатисти и силно смрадливи форумчета, че съм бил тиранин - все пак на мен ми е през онова, което си мечтае да обгърне с дланите си. Обаче, както казах, решил да раздуха драмата и направил глупостта да занимава хора, които имат да вършат истински важни неща, с битийните си болежки. Аз пък, понеже си нямам работа - ще ви посветя в тайната на глупостта и ще направя дискусията обществено достояние.
Тук е мястото всеки, който иска да ме напсува - да го направи 'без да се притеснява от каквито и да е последствия'.
Глобалчо реши да разпространи мейл до ръководни кадри в Инестор.Бг, като например колегата администратор Алекс, както и до P.R. отдела на компанията. Долу ще прочетете, в хронологичен ред, неговият мейл до Инвестор.бг, отговора на Алекс, както и вторият мейл на Глобал.
Каня го тук, да си каже болежките, пък ако си заслужи това право - ще му отговоря. Както и на всеки друг желаещ, заповядайте - сега е вашия момент.
Имайте предвид едно - мейла можех да си го сложа в задния джоб и да забравя за случката. Но все пак искам да ви докажа, че това в което ме обвинява няма никаква стойност.
Първи мейл
Писмо 2 (отговор)Бихте ли ми отговорили поради каква причина преди няколко дни беше изтрита регистрацията на потребител global на сайта teenproblem.net заедно с всичките му постове, за какво нарушение на правилата?
Използвам случая да ви информирам, че вашият администратор с потребителско име machoka напълно не съответства на изискванията за форумен администратор, който да администрира и модерира съдържанието на Интернет форум. Беше пусната петиция в Интернет за неговото отстраняване със следния текст:
Долу machoka като администратор
От: Потребителите
Линк на петицията: http://bgpetition.com/antimachoka/index.html
Ние смятаме, че с арогантното си поведение machoka е абсолютно неподходящ за администратор и искаме неговото освобождаване от тези задължения. Нашият опит показва, че той напълно необосновано и неаргументирано цензурира, налага банове и заключва теми, рядко дава обяснения, не позволява да му се задават въпроси и да се спори с него, третира различните участници различно, държи се арогантно, грубо и началнически, все едно форумите са негови. Ние смятаме, че той е неподходящ за администратор на форума, както и да назначава други модератори. Той може да остане да изпълнява задачи по техническата поддръжка на форума, но не трябва да има права да го модерира и да променя съдържанието.
Ние искаме дискусия за неговото освобождаване, която да се провежда в немодериран от него форум, така че той да не може да я цензурира. Такива форуми са:
teen.edno.info
kofata.forumotion.com
naiqkiqt.forumotion.net/
Сред подписите има и други аргументирани мнения в полза на неговото отстраняване:
2 Детелина Станиславова Станкова Милано Италия Мачока не ми е нито шеф, нито родител, нито учител, нито никакъв друг подобен индивид.. Да не говорим, че по интелигентност половината от съкофниците ми го надминават!.. Това, че е модератор (не знам въобще кой го е издигнал като такъв) не му дава никакво право да ни обижда или третира като негови роби.. Все пак ние сме в този сайт (или поне в КОФАТА) за да се забавляваме.. Бях чела и мнението му за хората който посещават КОФАТА и не беше позитивно.. Едва ли не кофаджийте не сме хора!.. НО да подчертая, че ни третира различно!.. Има хора с привилегии което въобще не ми се струва хубаво имайки напредвид професионализма който твърди, че притежава! Крайно разочарована съм от сайта и то точно заради мачока! Сори, но спирам да го посещавам докато не се вземат някакви мерки.. Все пак това е голям и доста посещаван сайт - мисля, че не е хубаво да се правят такива подписки, а ЩОМ СЪЩЕСТВУВАТ значи нещо сериозно става!!!!
Аз лично познавам тази личност от времето, когато беше модератор в data.bg и той още оттогава се държеше по абсолютно същия арогантен, груб, циничен и безцеремонен начин, където явно е придобил тези навици.
Ще предприемете ли мерки за неговото освобождаване като администратор по модерирането на форума и замяната му с друг по-подходящ (предложения: global, Seducti0n)?
Поздрави,
GlobalAdmin
Здравейте,
като мениджър на най-популярния тинейджърски уеб сайт се чувствам
длъжен да отговоря лично на нападките срещу нашия администратор с
прякор machoka.
За последните 4 години мачока заслужи нашето уважение и доверие с
цената на изключително много труд и безсънни нощи прекарани в сайта.
Ние (екипът) и всичките потребители на сайта дължат изключително много
на този потребител-администратор и аз от името на целия ни екип
заставам твърдо за действията на мачока.
Причината за да бъде изтрит даден потребител от нашия уеб сайт без
негово знание е системно нарушение на правилата на сайта.
Александър Ненов
мениджър
Инвестор БГ АД
email: info@teenproblem.net
Трети мейл
Здравейте,
Това не са нападки срещу вашия администратор, а отговор на неговите действия, които не са били съгласно правилата или са били откровено некоректни спрямо потребителите. Ние нямаме причина да нападаме някой администратор ако той си върши работата добре. Като администратор на форуми, аз винаги съм бил за спазване на правилата. Отделен е въпроса какви трябва да са правилата и дали те са добри.
Още от самото начало, когато за пръв път посетих форума ви, се започна с неоправдана цензура, поради което аз прекратих участието си. След време получих известие за лично съобщение, което ме върна във вашия форум и аз отново опитах да поствам, за да проверя има ли промяна. От самото начало потребители започнаха да ме нападат и обиждат в нарушение на правилата. Подадох сигнал до модераторите, но действия не бяха предприети. Няма как да се очаква едни потребители системно да нарушават правилата, а други да ги спазват стриктно, защото това е неравнопоставеност.
Досега не съм получавал конкретни обосновани предупреждения, че нарушавам конкретно правило и точка. И е ясно защо е така - защото и аз бих могъл да посоча други участници, които нарушават правилата.
Ясно се вижда двойния стандарт - потребители, които системно нарушават правилата, но не поставят под съмнение работата на администратора, никога не биват банвани, а на други, които говорят за или критикуват администратора, веднага им се припомнят нарушения от преди месеци или директно им се налага бан.
В денят, когато акаунтът ми е бил баннат, аз не съм правил никакви нарушения. Очевидно става въпрос за лична субективна саморазправа, а не обективно следене за спазване на правилата на форума. Защо не бяха баннати много други потребители, които системно нарушават правилата?
Това води до много лоши обществени резултати, защото създава среда на цензура и автоцензура, каквато имаше в тоталитарните години и, която води до много лоши резултати в крайна сметка.
Защо например никъде във форума ви няма раздел за свободно дискутиране и критикуване на администраторите и модераторите? Всеки опит за критика се цензурира. По този начин вие прикривате вашите недостатъци и откровени фалове и отказвате позитивната дискусия за подобряване на целия форум като явно правите това с цел да защитите единствения администратор, който много ви е помогнал да развиете сайта.
Разбира се, би трябвало да има и други начини да го компенсирате за труда му, може би чрез заплата, а не като му позволявате да тъпче и гази потребителите. Не ми е ясно наистина толкова ли е незаменим и колко повече работа е свършил отколкото сте му платили, та да трябва да му се отблагодарявате още дълго по този начин.
Не знам наистина ли е трудно да намерите други квалифицирани кадри, които да вършат същото без да трябва да им се отблагодарявате по този начин.
Както е казано в подписката, администраторската дейност се дели на две части - едната дейност е техническата дейност по поддържането на сайта в работоспособно състояние, а другата е администраторска от гледна точка на модерирането на съдържанието на форума. Тези две дейности не би трябвало да се съвместяват, въпреки че технически така е най-лесно. Това е така, защото не всеки, който разбира от програмиране и компютри, е достатъчно зрял да прилага мощното средство на цензурата.
Така че това, което се предложи в петицията, беше, ако толкова държите на този администратор, да си го държите да поддържа сайта, но да поверите администрирането на модерирането на форума на друг потребител и първия да няма право да контролира съдържанието.
За да разсея всякакви съмнения, каквито бяха изказани и гласно, аз нямам никакво намерение да се кандидатирам за работа на мястото на този администратор, тъй като не си търся работа. Мен ме интересува свободата на изказванията при спазване на правилата в Интернет пространството, и то не единствено във вашия форум. Аз провеждам такива действия спрямо всеки Интернет форум, за който имам възможност. В крайна сметка от това печелят всички и цялото общество. Това е особено важно, тъй като имате раздел за политика. Не може един, да кажем, недорасъл технически грамотен, но не и политически грамотен, да определя правилата кое политическо виждане струва и кое не. Трябва ли да припомням, че правилното решение се ражда в условията на плурализъм на мненията?
А вашия сайт е симпатичен и ми харесва и с тематиката си и до голяма степен с начина, по който се прави. Виждам откровено потребители, които влошават средата, оказват вредно влияние, нарушават правилата, но никога спрямо тях не се взимат мерки - Raybeez например. Този потребител е нарушавал правилата много повече от мен, но от друга страна не е говорил срещу администратора и ето, че не е баннат. Излиза, че има неписано правило да не се обсъжда работата на администраторите. А от такова обсъждане сайтът може само да спечели.
Аз съм останал с впечатлението, че вие като администратор не се запознавате постоянно с действията на machoka и вероятно се информирате само от него за това какво той върши като по този начин получавате изкривена информация. Но ако вие не се информирате и продължавате да заставате зад неговите действия, цялата отговорност ще трябва да премине върху вас, затова във ваш интерес е да се поинтересувате какви ги върши machoka.
Ще очаквам вашата реакция на това писмо - ако приемете варианта с ограничаването на правото на machoka да модерира съдържанието на форума, съм готов да съдействам за положителното развитие на този сайт, и аз това го правя не за заплащане, а казах, от чисто идеологически съображения, както правя с всеки друг форум в Интернет. Не мислете, че нямам ангажименти и, че умирам от желание да се занимавам с форумно администриране, което отнема много време... Но просто не може да се търпи диктатурата на посредствеността да царува в Интернет форумите. А истината е, че мачока просто гази потребителите от години. Вероятно такъв му е характера и възпитанието, а и властта разяжда и разпуска, когато няма контрол. За да не съм негативен, ще кажа, че има подобрение спрямо това, което беше в data.bg, вероятно под влиянието на положителната среда от потребителите и собственото си развитие, но въпреки това е много далеч от истината и изглежда винаги ще бъде.
А ако останете на същата позиция и оставите мачока да администрира/цензурира съдържанието на форума (за ваше и негово сведение "цензура" е мръсна дума), ще бъда принуден да пусна конкурентен сайт, тъй като съм решил да приключа цензурата в Интернет (в момента инстралирам форума) и да започна кампания срещу вашия сайт, което много не ми се иска да правя, защото виждам желанието, старанието и нещата, които са направени наистина добре от вас.
PS. Критикуван съм, че си рекламирам форума - ако във вашия нямаше цензура, изобщо нямаше да правя тийн раздел и второ, нито един потребител от вашия форум не е започнал да пише при мен (докато други потребители за 5 минути измъкнаха поне 50 човека към друг форум след чистката на мачока), така че цялата "реклама" не е била никаква реклама, а просто линкове към материал в Интернет, който ми е бил от интерес и съм пуснал или копирал във форума си, за да не се загуби от бъдеща цензура в друг форум. Ако започна всичките си дискусии във вашия форум и утре на мачока му хрумне да затрие целия ми дългогодишен труд с едно кликване, на вас може и да не ви пука, но на мен ще ми пука. Впрочем ако махнете мачока, мога да сложа цял безплатен банер в моя форум към вашия, тъй като аз нещата не ги правя за пари, а заради идеята.
Също ме интересува и какви мерки ще се вземат срещу Raybeez за системно нарушаване на правилата.
Поздрави,
GlobalAdmin
teen.edno.info
оха, некви интриги
още! още!
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
ех, мачо, мачо, трябваше да го омагьосаш глобала с някое цветиста фраза ти, ама ето, на - чувства се пренебрегнат и виж какви ги върши.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
След приемането на ДOИП, ще въведем смъртно наказание за всеки администратор, или модератор дръзнал да модерира мненията на global! Този, който го изтри го очаква доживотна каторга!
Grumpy old madman
Нали казах вече, в тази тема няма мод контрол, няма цензура... казвай каквото ти е на сърце..Първоначално написано от LambOfGod
.. а не да ме разнасяте във всяка тема ; )
Който... пръв да хвърли камъка![]()
Аз да питам- защо досега не съм банвана? Смисъл, не си го прося и не ми е цел, просто по някой път ми се е струвало, че бая съм освинвала, ама ддз.
Ебати въпроса![]()
Иначе оплаквания нямам. Каквото има съм казвала на място.
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Маче, на мен си ми любим, знаеш:Д
Искам да ти кажа, че много ме дразниш като почнеш да ме банваш. Само това правиш. Поне 10 регистрации са ми отишли на вятъра!
Това беше от мен. Не обичам да псувам.![]()
Аз се чудя колко трябва да се изкилиферчиш за да те баннат![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
нищо ненормално или неествествено не виждам. machoka е администратор, като такъв, неговите задължения са да се грижи за този форум, да поддържа приятна атмосфера, потребителите да си прекарат добре, за да може да се върнат пак. ако някой нарушава това, или смущава потребителите по някакъв начин, се взимат мерки. можеше да не е global. можеше да съм аз примерно, или някой друг редовен потребител. правилата трябва да са за всички : )
и аз това се чудя...Първоначално написано от hardball
как съм стигал до такова положение 3-4 пъти...
Grumpy old madman
Аз съм някаква примерна![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Ти ли си бил банват бе? Ти, който винаги си бил със силните на деня? Който си разменя тайно ЛС-та с управляващата върхушка?Първоначално написано от Raybeez
Ти, който имаш достъп до всеки един явен скрит и ще неоткрит раздел в този форум?
Ти ли, който си по-голяма подлога и от Левски и ЦСКА взети заедно?
Твоят бан бе само прах в очите на хората, за да скрие, че всъщност форумът е една мафия. Че Рейбиза е кръстникът на тази мафия! Всички помним времената, когато твоите дилъри пробутваха на децата некачествена дрог в раздела "за наркотиците и другите неща". Знаем, че machoka е форумният Божков и прибира по 10%.
Управленческа мафия!![]()
Grumpy old madman
При евентуален БАН определени скрийншотове придружени с IP-адреси отиват при едни хора...Първоначално написано от Raybeez
Grumpy old madman
Каниса има връзка с папата![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
До Глобал:
1."НИЕ"?? Кои ще да сте ВИЕ?! Мнозинството от 2ма човека, най-вероятно..
2. Кажи още веднъж "Правилата на форума", а чел ли си ги изобщо?
3. Когато ТИ, лично ТИ, направиш ТАКЪВ форум, толкова успешен и толкова посещаван, имаш ПОЗВОЛЕНИЕТО МИ да се обаждаш. Защо, аджеба, 1 шибан % от хората в форума се оплакват от Мачока? Защо ли.. Защото (явно незнаейки) нарушават правилата и съответно биват наказани. Никой не признава вина, а обвинява обвинилия го. Просто и лесно, нали?
ГлобалЧО, осъзнай се ПИЧ.. Какво по-точно искаш да постигнеш? Да махнат Мачока ли? Ха-ха. Нека сравним:
Ако махнат Мачока - ще започнете пак да влизате ти и още, колко? 5 човека?
А колко човека ще спрат да влизат? Ха-ха.
И да, централно ми е, колко мазнишко ми излезе мнението.
Мааамицата му дееба, изнервих се и аз
На Каниса не му трябват посредници. Имам директна връзка с най-горния етаж!Първоначално написано от hardball
![]()
Grumpy old madman
Да, нали само те замества докато си завършиш висшето![]()
-I dont sympathize
Please open your eyes!
Вярно.Нашият опит показва, че той напълно необосновано и неаргументирано цензурира, налага банове и заключва теми, рядко дава обяснения, не позволява да му се задават въпроси и да се спори с него, третира различните участници различно, държи се арогантно, грубо и началнически, все едно форумите са негови.
Но епик фейла се състои в това, че това не го прави неподходящ за администратор. Администраторът трябва да поддържа някакъв ред, а не да е миличък и сладичък.
Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
Oder bist du selbst in Wahrheit f test test
всичко ще си кажетеПървоначално написано от EarthShaker
![]()