Цитирай Първоначално написано от krem4et0
amk933, може жените в твоята среда да раждат така, защото просто им е по-лесно. Обаче за самото бебе не е така. При движението си по родовия канал, то изживява по-малък стрес. Това е естественото нещо. На животните не им правят секцио. Възстановяването за майката също е по-лесно. Да не говорим за чисто емоционалния момент. Моята майка е раждала естествено 2 пъти. С кака ми особено й е било доста трудно, но в мига, в който я е гушнала, е забравила всичко. Аз искам да родя по естествен път (естествено не толкова болезнен), за да усетя тази уникална емоция. Секциото си е много сериозна операция - рязане на коремна стена, мускули, матка и прочие. За жалост ще трябва да я понеса, защото нямам избор поради доста причини. Ако имах-нямаше да се колебая да родя естествено. Щом природата е решила така, значи това е най-малко безболезнено за бебето и майката.
Не всичко, което е в природата е неоспоримо добре. Във Франция на времето им махаха апендиксите. Човек може да живее пълноценно без жлъчка, един бял дроб, един бъбрек и т.н. Не ме разбирай погрешно - не казвам, че всичко това трябва да ни се вади, казвам, че и без него може. В смисъл, че не всичко, което е от природата е толкова жизнено непроменимо и важно.

И много се съмнявам една упойка, един разрез и няколко шева, да са по-опасни за детето и майката, отколкото ослепяване, задушаване, оплитане в пъпната връв, разкъсвания и т.н. Прочети и горния пост.