^Само с една част не мога да се съглася. Там, където казваш, че, ако родилката започне да ражда преди датата, не можело със секцио. Аз доколкото знам, ако бъркам поправете ме, когато по време на естествено раждане бебето се "заклещи" или оплете се пристъпва към секцио по спешност. Така че предполагам, че не е толкова дълъг периода. Да не говорим, че има медикаменти за задържане и, ако е толкова напористи положението не пречи да се позабавят нещата, колкото да се остиска подготовката на секциото.
Прави си, че не можеш да имаш деца до 1 година след секциото. Но аз не познавам, никой, който има 2 деца и те имат разлика по-малка от 21 месеца. В смисъл, освен, ако целта не ти е производителност, съгласи се, че 1 година чакане не би била пречка да изчакаш. И усложненията, които могат да изникнат по време на едно секцио, лично според мен са по-лесно отстраними отколкото ако се оплете и заклещи бебето някъде си там долу и ти нямаш никакъв отвор и трябва тепърва да режеш и да се чудиш то ще оживее ли, или ще се задуши?
Абе въпрос на избор е в крайна сметка. Просто смятам, че това, че на някои хора не им харесва, не значи, че секциото трябва да се махне като опция.