Цитирай Първоначално написано от krem4et0
amk933, ако жена ти поради някаква причина (има и такива), трябва да избягва хирургични интервенции, не трябва да бъде подлагана на анестезия или просто е вътрешно убедена, че иска да роди естествено, ти ще смяташ ли, че е жена от по-ниска класа, с по-ниска култура или образование. И изобщо дали и как ще родя не е ли избор на майката (когато има такъв). Извинявай много, но не мисля, че бащата има кой знае колко голямо влияние в този избор и най-вече че има право да влияе на такъв избор.
Какво мислиш за така модерното раждане във водна среда? Това е скъпо удоволствие, а раждането е само по естествен път. Смята се, че так се постига най-малко натоварване на бебето, то по-постепенно се адаптира към средата и прочие. Изобщо имаш ли мнение по този въпрос?
Кремче, гарантирам ти, че покрай мен няма и едно момиче, което ще роди по естествен път. Те като качат 1 кило и откачат, ти ми говориш да търпят болки. Да избор е на майката, но аз определено ще подкрепя едно секцио много повече от естествено раждане. Но пак ти казвам, че покрай мен няма някоя, която ще се хване да ражда по нормален път, просто съм сигурен 1000%. Няма и да се налага да го говорим това. То по подразбиране ще си е секцио.

За водно раждане само съм чувал и знам горе-долу какво е. Не ми е известно още да е навлязло масово в практика, така че нямам кой знае какво мнение. То пак си е раждане само че грубо-казано във вана. Не е ясно още какви негативни ефекти има, какви рискове крие и така нататък. Аз поне доколкото съм в час с медицината това си е доста ново и неизпитано. Нека видим след няколко години как ще е, какви ще са резултатите и тогава да коментираме. Аз за сега съм резервиран към всякакви методи с изключение на цезаровото сечение.

А за това, което пишеше ти, че има състояние, в които не може анестезия ми изниква един въпрос: като не може анестезия, ако се налага операция какво правим? Анестезии има много и различни и не може да няма поне една, която да става при каквито и да е било обстоятелства. Ако не става нищо тук -> САЩ, Франция, Англия, Германия, Италия, все някъде ще се намери начин.