.

Виж резултатите на анкетата: Харесва ли ви режимът,който е направила доц.Байкова?

Гласували
70. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • не

32 45,71%
  • да

38 54,29%
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 94 от общо 94
    Диетата на Пиер Дюкан

Всяка жена, която посещава дамски форуми и чете списания за здравето и красотата най-вероятно е чувала за тази диета. А не малко от нас са я приложили. Едни я хвалят, други тотално я отричат. Ние ще отчетем плюсовете, след това минусите и ще бъде полезно, ако дами, които са я изпробвали вече, споделят с нас своето мнение.

Накратко диетата се базира върху това да приемаме основно белтъчини (протеини).
    Започва се с така наречените ударни дни. В зависимост от това, колко килограма бихме искали да свалим избираме времетраенето на първоначалния ударен режим. Ако килограмите за сваляне са повече то тогава първата фаза на диетата трябва да е по-дълъг, примерно 10 дни, ако имаме по-малко килограми за сваляне ударните дни може да са и по-малко 2-5 дни. Ако имаме 5 ударни дни то може да свалим и до пет килограма. Не звучи страшно до тук.
    Следва смесен хранителен режим.
    Следва смесен режим – няколко дни консумираме белтъчини + зеленчуци и няколко дни отново само белтъчини.
    Отново броя на дните зависи от това с колко от килограмите си бихме искали да се разделим.
    реклама
    Средно се сваля по 1 кг на седмица.
    И накрая са преходните дни. През тези дни се включват и въглехидрати, като само един ден в седмицата сме само на чисти протеини. А през два от дните може да си хапваме каквото пожелаем, но без да прекаляваме с количествата.
    Времетраене: зависи от това колко килограма сме свалили до момента. Съотношението е десет дни на всеки свален килограм от началото на режима. Примерно, ако сме свалили 6 кг значи 60 дни или 2 месеца можем да сме на този преходен режим на хранене.

Препоръките са:
    Да се пие много вода – минимум по 2 литра на ден. Съчетанието на прием на белтъчини и вода е изключително благоприятно в борбата ни с целулита. Водата засища – това също е предимство за хората, които са на диета.
    Трябва да се яде бавно, за да може вкусовите рецептори да изпращат позитивни сигнали към мозъка и така с по-малко храна ще се чувствате по-сити.
    Няма ограничения в приеманите количества. Яжте, докато се почувствате сити.
    Студените храни са за предпочитане според Дюкан – защото организма изразходва повече калории да ги усвои, първа трябва да ги стопли, а после да ги преработи.
    Студените душове също са от полза за диетата, защото организмът използва енергия да стопли тялото ви.
    Да се приемат овесени трици – спомага за регулирането на отделителните функции на организма и увеличава приеманите калории.
    Да се внимава със солта. Знаем, че не само при тази диета, но по принцип приема на големи количества сол води до задържане на течности в организма. В случая това ще намали темпото на нашето отслабване. Трябва да знаем, че в повечето колбаси, кренвирши, кайма съдържат много сол и много соя. Затова се препоръчва, както тук, така и от повечето диетолози, да не се консумират.
    Да се наблегне само на чистото месо.
    Ходете повече пеша.
    Формулата на Дюкан ще хареса на всички, които обичат да си похапват. Той смята, че за да се отслабне, трябва да се яде. И не бива да се пропуска нито едно то храненията през деня. Най-добре е да се яде през четири часа, но ако не успеем, то поне да спазваме традиционния режим на хранене: закуска, обяд и вечеря.
    Хубавото на тази диета, че виждате резултата и като стъпите на кантара, и като вземете сантиметъра в ръка.

Храни, съдържащи чисти протеини:
    По време на цялата диета, от тях може да хапвате колкото искате.

Говеждо месо - всички части, които се пекат във фурна или на грил. Забранени са само рибицата и котлетите, защото са прекалено тлъсти.
    Телешко месо: всичко, което става за печене, като се отстрани мазната част.
    Птиче месо – всички птичи меса са позволени, с изключение на кожата на птицата. Забранени са само онези птици, които са с плосък клюн, като например патицата и гъската.
    Кайма – позволена е стига да е направена от чисто месо, а мазнините да не са повече от 10%. С една дума само домашно приготвена кайма.
    Дреболии: разрешен е черният дроб - телешки, говежди или птичи, телешкият и агнешкият езици, които не са тлъсти. (говеждият език - само върха, който е най-постната част.
    Риби: всички риби са позволени.
    Морски дарове: всички ракообразни и всички миди, скариди,омари, стриди, рапани, охлюви и т.н., стига да можете да си ги позволите.
    Шунки: ако съдържанието им на мазнина е между 2% и 4%.
    Яйцата са позволени.
    Млечни продукти - обезмаслени / кисело мляко,извара и сирене/
    Подправките – оцет, лук, мащерка, магданоз, копър и т.н. са позволени и препоръчителни.
    Солта – както споменахме трябва да се ограничи или да се замени с диетична сол.
    Горчица може да се консумира, но се препоръчва безсолната горчица.
    Кетчуп – отново се позволява само диетичен без сол и захар.
    Свинското месо: през първия ударния период е забранено.
    Агнешкото месо: през първия ударния период също е забранено

Можете да приготвяте месата според вкуса си, но без масло, олио, сметана и др. Препоръчва се да са на скара, но за разнообразие можете да ги варите или печете.

Забранени храни
    Захарта е изрично забранена.
    Олиото и зехтина също са забранени.
    Забранени са нишестените зеленчуци: картофи, леща, царевица, ориз, грах, бакла, нахут.

* * *

Голям фен Аватара на Sladurchoo
    Град
    Бургас
    Немога да разбера защо толкова ви харесват тия диети .. според мен тва не е начина да отслабнеш .. щото след като я спреш и качваш много килограмите .. и ефекта се губи ..

Начина е спорт ! .. има толкова много спортове, че е невъзможно никой от тях да не ви допада .. а и така отслабвате все пак .. и освен спорта е хубаво да се ядат полезни храни .. но не и да се спазват тъпите диети .. гледам, че в първата диета пишеше да се ядат до 2 кг плодове .. как пък да не се ограничават плодовете ?? .. че като не ядеш плодове и зеленчуци колкото искаш кво ще ядеш ? ..

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Цитирай Първоначално написано от NqkfaNikakva21
    а може ли само 1вата да речем да се спазва ?

кажете де ...
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

кажете де ...
    Почваш пъвата, караш я две седмици- почваш втората, след 2 седмици почваш третата.
    You have been given eternity. It's time to spread your wings and fly...

Супер фен Аватара на NqkfaNikakva21
    Цитирай Първоначално написано от Rebellion_Angel

кажете де ...
    Почваш пъвата, караш я две седмици- почваш втората, след 2 седмици почваш третата.

а евала ... мерси
    Весииии

Една Любов, Една Борба, Един Отбор

Цитирай Първоначално написано от Kris4oy
    Пфф, и тва тряа да е диета.. от това кисело мляко най-много да напълнеете пък съчетано с плодове.. тва е диета за напълняване май.. и после ще ги върнете двойно.. не бих си го причинила..
    прочети малко другите коментари и тогава се прави на разбирач/ка

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от emin3mchet0
    Момичета потдържайте се с фитнес Тези диети са ефективни до момента в който не ги спреш! След това започваш да качваш та дори и повече
    аре стига с тоя фитнес и спорт и с него е същото- като го спреш, ставаш като торба , ако е било усилено преди това
    и НЕ МОЖЕ само с фитнес и спорт!!! трябва и малко лишаване, в класа ми има няколко, които само за ядене мислят кравите и се тъпчат с какво ли не и после ходят на фитнес с надеждата,че така ще станат фиданки

Цитирай Първоначално написано от therichbitch
    Цитирай Първоначално написано от emin3mchet0
    Момичета потдържайте се с фитнес Тези диети са ефективни до момента в който не ги спреш! След това започваш да качваш та дори и повече
    аре стига с тоя фитнес и спорт и с него е същото- като го спреш, ставаш като торба , ако е било усилено преди това
    и НЕ МОЖЕ само с фитнес и спорт!!! трябва и малко лишаване, в класа ми има няколко, които само за ядене мислят кравите и се тъпчат с какво ли не и после ходят на фитнес с надеждата,че така ще станат фиданки
    Стига с фитнес и спорт? WTF? Ти чуваш ли се какво говориш?
    Извинявай, ама ако искаш хубаво тяло не трябва да спираш. Така и с диетите.. направите ги, след това почнете да се тъпчете с всичо и после защо съм дебела.
    Вместо да си разваляте организма с тея диети, вземете си вдигнете задника от стола пред компа, ми ходете да тичате или нещо друго да спортувате + един добър хранителен режим.

Град
    Wonderland/Lazy Town
    Аз я почнах от днес пък да видим какво ще стане сега съм 156 и съм 54 кила

Така..знам,че това съвсем не отговаря на въпроса обаче моето мнение е,че е редно момичета на 15-16-17 години да поддържат тялото си със спорт... Такива ограничения и режими могат само да ни лишат от необходими за подрастващите ни тела хранителни вещества и да нарушат метаболизма ни.Такива диети на своя глава без консултиране със специалист не мисля,че са много подходящи,но все пак е мое мнение...
    Моят съвет е храни се в по-малк количества и разграничавай фалшивото от истинското чувств за глад,и спорт разбира се.

Фен Аватара на youloveme
    Град
    На алеята за бягане в морската :)
    Ей момета постнете и някоя диета за момчета аз съм 185 тежа 80 кг ,ако искате и снимка ще сложа
    Vin diesel RULZZZZ

Град
    там,където дупето ми седне :D
    Аз диета никога не съм спазвала,винаги съм била във форма,но сега малко напълнях 158 см съм и тежа 54 кг и като си помисля за диета се отказвам веднага.Според мен е по-добре да хапваме от всичко по малко и да спортуваме.

Град
    на мястото , което ме прави щастлива ..
    аз ще я започна но предпочитам да си водя отчета сама .. иначе е хубва а и наистина не седиш гладен .. доста си е пълна
    in defense of our dreams...

хорааа,бях при баба ми
    а утре или другиден заминавам на море. искам да кажа,че свалих вече 4,3кг и ще продължавам да я спазвам
    лек ден
    I MISS YOU

Тъпченето с плодове и кисело мляко не е диета.

Aз пък попринцип не обичам якой да ми прави режим а само да си го направя.И смао като си го направя пак свалям, защото съм доста навътре в нещата за диетите.Например преди 2 месеца бях 61 килогама, а сега съм 57 и дан да не качвам, а да сваля още малко.

леле прочетох само първата и уж внимавам кфо ям ама чак пак толкова...

Абе чесно казано ти си висока 1.70 и тежиш 59-60 кг. Така аз сам 1.75 и тежа 65 кила и мисля, че си изглеждам добре. Чесно аз съм леко скептична за всички видове диети освен тази на д-р Дюкан и нисковъглехидратната диета. Има един сайт www.spidersport.com и там е доста добре обяснено как трябва да се храниш и как да правиш диетата. Ако си заинтересована мога да ти дам линкове да погледнеш, не искам да те убеждавам в моето мнение.
    ™°ە•°•ە°ەٿ Mņ0°0°_کlĀdК

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си