.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 38 от общо 38

Тема: Ужаси

dead snow,jeepers creepers 1 и 2 ,babysitter wanted,the hills have eyes 1&2 ,the texas chainsow massacre-the begining това за мене са супер филми особено the hills have eyes 1&2 и е жалко че не мога да намеря и третата част на филма...

Голям фен Аватара на DeadSilence
    Град
    наа луната
    Dead Silence

One Missed Call
    Bitch! >.<

Град
    При БЕЗСМЪРТНИТЕ ;]
    Ако искаш кървища и месо - Plague Town, Влак за месо (тука не съм сигурна за заглавието) и испанския "Tesis", обаче се съмнявам много, че ще го намериш.
    Ако искаш напрежение: Определено "The Omen" (1976).
    "Призрачна бленда" също не е лош. Другите ги казаха.
    Aliena vitia in oculis habemus a tergo nostra sunt

амии ужасии
    Предизвестена смърт
    Убийствен пъзел
    The Grudge 1,2,3
    Shutter
    Восъчната къща
    .. и за ся тва е ут мен
    За раzlиka 0т вsiчкi dруgi,аз imам akъл v gлаваta,и сreщу dvе в0дki nе си 0tvаряm kраkaта...[!]

Ами,препоръчвам ти да гледаш Frontiere или The haunting in Connecticut
    Съжалявам ако се повтарям =]

Мега фен Аватара на PurpleDream
    Град
    ....in the rain...
    Hostel 1&2 иииии другите са ги казали,само не си тегли Гняв 1,2,3 по тъпи филми не съм гледала
    Залагате ли?! Спечелихте ли?!
    Че аз умирам, а вас ви презирам!

Ако смяташ за ужаси филмите с брутални сцени [кървища, гадости и тн] ти препоръчвам Огледала /Mirrors/ и Отведи ме в ада /Drag me to hell/, а за мен най-сполучливия филм [от този жанр] е Самоличност
    /Identity/. И трите филми са хубави зависи какво търсиш!

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Копирам си мнението от друга подобна тема:

Cannibal Hollocaust си е посредствен(на хората им е гаден само заради факта, че знаят, че ония животни са истински), има 2-3 по-натурални сцени, ама и подобни има в Taxidermia, или в The Hostel има също 2-3 по-психясващи и отвратителни сцени на мъчение(не са точно като при капаните в Saw, някак си са по-гадни).

Ако става дума за филми, изцяло отдадени на мъчения/изтезания, то това са Guinea Pigs(още известен като the devil's experiments), японски филми, в които няма сюжет, ами само изтезания.

Иначе хубавите(за мене де)ужаси, които съм гледал са:

Phobia - компилациика от 4 страшни истории, първата(на нея натисках паузата за да не си изкарам акъла) и четвъртата си бяха психо с напрежение, могат да са изключително стържещи нервите. Действието при тях е бавно и те са за хората, които предпочитат ужасите на психо ниво(особено за това първата история е върха). А втората и третата бяха по-свежи и даже забавни, макар че пак са си добри ужаси.

Dead End - един от малкото качествени психотрилъри, мистерията и напрежението правят ужаса на много високо ниво(освен това през цялото време е нощ, няма контакт с външни хора, цялото действие е на един забутан път), и като нищо ще ви се иска да давате паузата, като почне да настъпва стряскащ момент. Обаче, ако гледате филма за втори път, вече няма да ви се води ужас, ами комедия. Щото, като знаете вече страшните моменти, ще обърнете повече внимание на забавните диалози и на постоянните заяждания на геройте, някак си са уникално смешни и просташки на фона на ставащите изчезвания. Абе черна комедия/ужас е това, уникален филм.

Aliens 1/2/3/4 - е всеки ги е чувал, класика са. Ако бъдат гледани с правилната нагласа и по подходящ начин, ще усетите страшната атмосфера и подтискащото чувство.

Cube 1/3 - Отново неповторими филми, цялото действие се развива в мрачни, подтискащи стаи, с формата на кубове. Малко като Saw е, но пак си има лека мистерия и интересен сюжет, абе доста плашещи и хубави филми.
    Cube 2 - Hypercube - Като Cube 1 и 3 е, но за мен е най-добрият. И най-добрата мистерия, която съм гледал. Отново действието се развива само в белите стаи-кубове, но физичните закони не важат. Уникална смесица от мистерия/психо/ужаси, ако сте фен на фантастиките, задължително го гледайте.

Event Horizon - Ужас с космическа атмосфера, мрачен, мистерия, абе от онзи "хипердвигател" от космическия кораб идва мистериозното и страшното, което го прави качествен ужас.

Saw 1/2/3/4/5 са задължителни трилъри/криминални/ужаси за всички. Ако сте пропуснали някои от тях, веднага го теглете и се пригответе за качествена продукция.

The Ninth Gate - в търсенето на дявола... Отново мистичен, леко психо ужас, който ще се хареса на почитателите на по-окултните филми.

The Shining/The Birds/etc.. - Това са стари филми(The Shining е по история на Стивън Кинг и режисиран от Кубрик, The Birds е на Хичкок), на някой може да са им смешни, но се водят ужаси. По-скоро са психоужаси, и можете да имате късмета да ви харесат много, защото са страхотни и доста плашещи.

The Mist - Нов филм по Стивън Кинг, доста стряскащ на моменти по интересен начин. Най ми харесаха началото и особено краят, истински horrifying end(тип Saw 1).

Boxing Helena - Ще го спомена, макар че не е точно ужас. Психо се води, защото на някой хора ще им стане тежко и много подтискащо като го изгледат.

Twin Peaks/The X Files - Ами няма нужда от коментар, истинска класика.

Естествено, повечето от тези филми трябва да се гледат на тъмно след 1 часа, като сте сами в стайте и със слушалки на максимален звук.

Гледам съм по същия начин и Ring-овете, и Shutter-ите, и ония Grudge, както и тексаските кланета, хълмовете с очи и безбройните филми, където поредната порция тийнейджъри биват заклани от лошия. Ами само сюжета(не винаги) и убийствата си струват, лично за мене на фона на изброените по-горе филми тия не струват.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

аз напоследък се разровичках и намерих няколко но да ви предопредя не са много кървави но имат смисъл поне мен ме държаха в напрежение нероденият\unborn мъртвешка тишина\dead silence отведи ме в ада\drag me to hell надявам се да съм била полезна :)

Нероденият - срахотен филм мога 10 пъти да го гледам и да не ми омръзне

Тихата къща също е хубав филм

бих казал "криеница" или пък "среднощен влак за месо" "бийствен пъзел" и т.н.
    Понякога хората казват неща,които не мислят,които не могат да върнат.Понякога правим неща,които не можем да променим,и сами се подлагаме на болката.

Гробна тишина- по-скоро психо трилър, направо ще настръхнеш

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си